درس اول

اشتراک گذاری

گوگل ادز (Google Ads) چیست؟ و چه زمانی نیاز به تبلیغات گوگل داریم؟

گوگل ادز یا گوگل ادوردز چیست

در بازاررقابتی امروز تبلیغات آنلاین بخش مهمی از استراتژی بازاریابی دیجیتال کسب و کارهای آنلاین محسوب می‌شود. برای استفاده از تبلیغات آنلاین رسانه‌های مختلفی وجود دارد که از میان آن‌ها پلتفرم گوگل ادز یا ادوردز انتخاب خوبی است؛ چرا که گوگل ۹۱.۵۶ ٪ از بازار موتورهای جستجو جهان را در اختیار دارد و بیش از ۹۰٪  از کاربران اینترنت از گوگل استفاده می‌کنند.

با توجه به بازدهی خوب این تبلیغات،‌ ۸۰٪ از کسب و کارها در سال ۲۰۲۳ از کمپین تبلیغاتی پرداخت به ازای کلیک (PPC) گوگل استفاده کرده‌اند. در ادامه به جزییات بیشتری در مورد اینکه گوگل ادز (Google Ads) چیست؟ و اهمیت گوگل ادوردز برای کسب و کارهای آنلاین می‌پردازیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

گوگل ادز یا گوگل ادوردز چیست؟

گوگل ادز یکی از محبوب‌ترین و گسترده‌ترین شبکه‌های تبلیغاتی در دنیاست. این پلتفرم تبلیغات آنلاین، که توسط گوگل معرفی شده، به کسب‌وکارها و تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌دهد تا تبلیغات را برای محصول یا خدمات خود در موتور جستجوی گوگل و شبکه تبلیغاتی گوگل که شامل وب‌سایت‌ها، ویدئوها، اپلیکیشن‌های موبایل و غیره می‌شود، نمایش دهند.

مزایای گوگل ادز

رقابت برای رسیدن به صفحه اول نتایج جستجوی گوگل بسیار زیاد است و تلاش برای رسیدن به صفحه اول با سئو ممکن است ماه‌ها یا حتی یک سال طول بکشد؛ راه حل برای کسب نتیجه سریع‌تر استفاده از تبلیغات پولی گوگل ادز است که به کسب‌ و کارها اجازه می‌دهد تبلیغات خود را در صفحات نتایج جستجوی گوگل یا سایت‌های دیگر نمایش دهند. گوگل ادوردز علاوه بر نتیجه سریع‌تر شامل مزایایی به شرح زیر است:

افزایش آگاهی از برند: با توجه به اینکه گوگل ۴.۳ میلیارد کاربر جهانی دارد و کاربران از همه‌‌ٔ گروه‌های جمعیتی و با علایق مختلف از گوگل استفاده می‌کنند، تبلیغات گوگل یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش آگاهی از برند است.

تبلیغات هدفمند: با گوگل ادز می‌توانید به طور استراتژیک مشتریان مناسب را بر اساس کلمات کلیدی خاص، سن، موقعیت مکانی، زمان و غیره مشخص کنید و مرتبط‌ترین و مؤثرترین تبلیغات را به آن‌ها نشان دهید. این سفارشی‌سازی‌های هدفمند، کیفیت لیدهای شما را افزایش می‌دهند و کمک می‌کند تا تبدیل‌ها را به حداکثر برسانید.

افزایش ترافیک، نرخ تبدیل و تولید لید: طبق آخرین آمار StatCounter گوگل بیش از ۹۳% از بازار موتورهای جستجو در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. با توجه به این سهم بزرگ بازار با تبلیغات گوگل می‌توانید به مشتریان بالقوه بیشتری دسترسی پیدا کنید. افزودن تبلیغات پولی با کیفیت بالا به استراتژی بازاریابی دیجیتال راهی عالی برای افزایش مستقیم ترافیک، تبدیل‌ها و لیدها است.

امکان کنترل بودجه: در تبلیغات گوگل، شما فقط برای آنچه استفاده می‌کنید، هزینه می‌کنید. انتخاب کنید چقدر می‌خواهید خرج کنید، چه زمانی می‌خواهید خرج کنید و برای چه چیزی می‌خواهید خرج کنید.

این چارچوب به خودی خود هزینه‌های شما را کاهش می‌دهد؛ از طرفی فقدان هزینه‌های پنهان باعث می‌شود که به راحتی بودجه خود را محدود و بلافاصله پس از رسیدن به هزینه تبلیغات پیش بینی شده، هزینه را متوقف کنید.

امکان ارزیابی موفقیت: تبلیغ‌دهندگان می‌توانند از معیارهای مختلفی برای پیگیری موفقیت کمپین خود استفاده کنند. برای اندازه‌گیری موفقیت کمپین،  باید معیارهای زیر را دنبال کنند:

  • نرخ کلیک (CTR)
  • میانگین هزینه هر کلیک (CPC)
  • نرخ تبدیل (CVR)
  • هزینه هر اکتساب (CPA)
  • نرخ بازگشت سرمایه

وجود معیارهای کمّی کمک می‌کند موفقیت کمپین قابل اندازه‌گیری باشد و در زمان و هزینه صرفه‌جویی شود.

افزایش درآمد: گوگل به طور تقریبی تخمین می‌زند که به ازای هر ۱ دلاری که یک کسب و کار در تبلیغات گوگل خرج می‌کند، ۸ دلار سود دریافت می‌کند؛ این برگشت هزینه تبلیغات گوگل (ROAS) چشمگیر است و نشان می‌دهد که تبلیغات گوگل در افزایش درآمد چقدر می‌تواند تفاوت ایجاد کند.

گوگل ادز چگونه کار می‌کند؟

گوگل ادز از مدل پرداخت به ازای کلیک (PPC) استفاده می‌کند، به این معنی که تبلیغ‌دهنده تنها هنگامی هزینه پرداخت می‌کند که کسی بر روی تبلیغات آن‌ها کلیک کند. هنگامی که کاربر یک عبارت جستجویی را وارد می‌کند، گوگل یک مزایده اجرا می‌کند تا تعیین کند کدام تبلیغات را نمایش دهد.

عوامل متعددی از جمله مبلغ پیشنهادی، کیفیت تبلیغ، مرتبط بودن تبلیغات و موقعیت مکانی، نمایش تبلیغ را در نتایج جستجو تحت تأثیر قرار می‌دهند.

google ads چگونه کار می‌کند؟

 در این روش تبلیغ‌دهنده کلمات کلیدی خاص یا عبارات جستجو را انتخاب می‌کنند که با محصولات یا خدماتشان مرتبط باشد و هنگامی که کاربران برای این کلمات کلیدی در گوگل جستجو می‌کنند، تبلیغات آن‌ها در نتایج جستجو نمایش داده شوند؛

گوگل با توجه به نرخ کلیک مورد انتظار یک امتیاز کیفی برای تبلیغ در نظر میگیرد. در مرحله بعدی از حاصلضرب امتیاز کیفی و حداکثر مبلغ پیشنهادی تبلیغ دهنده امتیاز تبلیغ (AD Rank) به دست می آید و بر اساس این امتیاز تبلیغات با بیشترین امتیاز در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می‌شوند.

فرایند مزایده(Auction)، امتیاز کیفی(Quality Score) و امتیاز تبلیغ(AD Rank) در گوگل ادز

تبلیغ‌دهندگان می‌توانند یکی از فرمت‌های تبلیغی مانند تبلیغات متنی، تبلیغات تصویری، تبلیغات ویدئویی و غیره را انتخاب کنند، که بهترین تطابق با اهدافشان را داشته باشد.

آنها همچنین می‌توانند عملکرد تبلیغات خود را از طریق گوگل ادز، با سنجش معیارهایی مانند تعداد کلیک‌ها، ایمپرشن‌ها، نرخ کلیک (CTR) و تبدیل پیگیری کنند.

هزینه تبلیغات در گوگل ادز چگونه محاسبه می‌شود؟

هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز از طریق مدل پرداخت به ازای کلیک (PPC) محاسبه می‌شود؛ به این معنی که هر بار که کاربر روی تبلیغ کلیک می‌کند، مبلغی از حساب تبلیغ‌دهنده کسر می‌شود. هزینه خاص هر کلیک می‌تواند متفاوت باشد و از طریق یک فرآیند حراج لحظه‌ای (Instant auction) تعیین می‌شود.

هزینه واقعی تبلیغات در Google Ads با ترکیبی از مبلغ پیشنهادی، کیفیت تبلیغ، مرتبط بودن تبلیغ و رقابت تعیین می‌شود. تبلیغ‌دهندگان با تبلیغات با کیفیت بالاتر و صفحات فرود مرتبط اغلب می‌توانند نتایج بهتری را با هزینه کمتر به ازای هر کلیک به دست آورند.

Google Ads در سال ۲۰۲۳ با میانگین هزینه هر کلیک (CPC) 1 تا ۲ دلار برای شبکه جستجوی گوگل (Google Search Network) و ۱ دلار برای شبکه نمایش گوگل (Google Display Network) بین ۱۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ دلار در ماه هزینه داشته است. قیمت تبلیغات گوگل می‌تواند بسته به عوامل مختلف مانند صنعت، هدف‌گیری کمپین و شبکه تبلیغاتی شما متفاوت باشد.

چه زمانی باید از تبلیغات گوگل ادوردز استفاده کرد؟

استفاده از تبلیغات گوگل ادوردز می‌تواند یک انتخاب استراتژیک برای کسب و کارها در موقعیت‌های مختلف باشد. در ادامه به برخی از شرایطی که می‌توان از Google Ads استفاده کرد اشاره کرده‌ایم:

تبلیغ یک کسب‌ و کار یا محصول جدید: اگر در حال راه‌اندازی یک کسب‌ و کار یا محصول جدید هستید و می‌خواهید به سرعت بازدید و ترافیک آنلاین داشته باشید، گوگل ادز می‌تواند به شما کمک کند تا مخاطبان زیادی را جذب کنید.

ترافیک فوری: تبلیغات گوگل برای هدایت ترافیک فوری به وب‌سایت شما انتخاب مناسبی است؛ می‌توانید کمپین‌ها را نسبتاً سریع راه‌اندازی کنید و ترافیک فوری برای سایت خود ایجاد کنید که آگاهی از برند، سود و تبدیل را افزایش دهد.

رقابت در بازار رقابتی: در صنایع بسیار رقابتی، کسب رتبه در صفحات نتایج جستجوی ارگانیک ممکن است چالش برانگیز باشد. با کمک گوگل ادز و قراردادن تبلیغات خود در صفحه نتایج جستجو می‌توانید با رقبای شناخته شده رقابت کنید.

هدف‌گذاری کلمات کلیدی خاص: اگر می‌خواهید کلمات کلیدی خاصی را هدف قرار دهید که بسیار مرتبط با کسب و کار شما هستند، می‌توانید از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنید و  زمانی می‌تواند مفید باشد که درک واضحی از کلمات کلیدی که مشتریان بالقوه شما استفاده می‌کنند، داشته باشید.

هدف‌گذاری جغرافیایی یا محلی: طبق آمار ۸۰٪ از مصرف‌کنندگان تمایل دارند، تبلیغات با توجه به موقعیت مکانی آن‌ها سفارشی شود. گوگل ادوردز گزینه‌هایی را برای هدف‌گذاری جغرافیایی و محلی برای کسب و کاری که در مناطق یا مکان‌های خاص فعالیت می‌کنند، ارائه می‌دهد.

تبلیغات فصلی: برای کسب و کارهایی که تبلیغات فصلی یا رویدادهای ویژه دارند، گوگل ادوردز به شما اجازه می‌دهد کمپین‌هایی را برای بازه‌های زمانی خاص ایجاد و اجرا کنید. این نوع تبلیغات به ویژه برای فروش آخر سال، مناسبت‌های ویژه مانند شب یلدا و جشن چهارشنبه سوری یا رویدادها مفید است.

ریمارکتینگ (بازاریابی مجدد): اگر می‌خواهید مشتریانی را که قبلاً از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند، دوباره جذب کنید، Google Ads گزینه‌های بازاریابی مجدد را ارائه می‌دهد؛ با کمک آن می‌توانید تبلیغات هدفمند را به کاربرانی که از قبل با برند شما آشنا هستند نشان دهید.

مفاهیم اصلی گوگل ادز

درک و استفاده موثر از این مفاهیم کلیدی برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی موفق گوگل که به اهداف تبلیغاتی شما دست می‌یابند و در عین حال بازگشت سرمایه شما را بهینه می‌کنند، بسیار مهم است. در ادامه به برخی از مفاهیم اصلی تبلیغات گوگل اشاره کرده‌ایم:

کمپین‌ها (Campaigns): کمپین‌ها ساختار سطح بالای گوگل ادز هستند. هر کمپین شامل یک هدف خاص (Goal) است، مانند افزایش ترافیک وبسایت، افزایش فروش یا تولید لید. شما بودجه، گزینه‌های هدف و گروه‌های تبلیغاتی را در یک کمپین تنظیم می‌کنید.

گروه‌های تبلیغاتی (Ad Groups): در هر کمپین، شما گروه‌های تبلیغاتی را برای سازماندهی و گروه‌بندی تبلیغات و کلمات کلیدی مرتبط ایجاد می‌کنید. گروه‌های تبلیغاتی به شما کمک می‌کنند تا ارتباط بین تبلیغات خود و کلمات کلیدی مورد نظر خود را حفظ کنید.

کلمات کلیدی (Keywords): کلمات کلیدی عباراتی هستند که باعث می‌شوند هنگام جستجوی کاربران در گوگل، تبلیغات شما نمایش داده شود. شما باید کلمات کلیدی مرتبط با محصولات یا خدمات خود را انتخاب و پیشنهاد دهید.

تبلیغات (Ads): تبلیغات محتوای واقعی است که کاربران هنگام نمایش تبلیغ شما در گوگل می‌بینند. بسته به اهداف کمپین خود، انواع مختلفی از تبلیغات مانند تبلیغات متنی، تبلیغات نمایشی، تبلیغات ویدیویی و غیره ایجاد می‌کنید.

افزونه‌های تبلیغاتی (Ad Extensions): افزونه‌های تبلیغاتی اطلاعات اضافی مانند لینک سایت، افزونه‌ فراخوانی و افزونه مکان هستند که می‌توان به تبلیغات اضافه کرد تا تعامل کاربر را تشویق کنند.

امتیاز کیفی (Quality Score): امتیاز کیفی معیاری است که گوگل برای سنجش مرتبط بودن و کیفیت تبلیغات و صفحات فرود شما استفاده می‌کند. بر امتیاز  تبلیغ (AD Rank) و هزینه تبلیغات شما تأثیر می‌گذارد. تبلیغات با کیفیت بالاتر می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌ها و موقعیت‌های تبلیغاتی بهتر شود.

استراتژی قیمت پیشنهادی (Bid Strategy): استراتژی‌های پیشنهادی تعیین می‌کنند که چگونه می‌خواهید برای تبلیغات پرداخت کنید و به چه اهدافی می‌خواهید، برسید. استراتژی‌های پیشنهادی مختلفی وجود دارد، از جمله مناقصه دستی (Manual bidding)، مناقصه خودکار (Automatic bidding) و افزایش هزینه به ازای هر کلیک (eCPC).

امتیاز تبلیغ (Ad Rank): امتیاز تبلیغ فرمولی است که توسط گوگل برای تعیین موقعیت و نمایش تبلیغات شما در نتایج جستجو استفاده می‌شود و پیشنهاد، امتیاز کیفی و افزونه‌های تبلیغاتی شما را در نظر می‌گیرد.

بودجه (Budget): بودجه مربوط به مبلغ هزینه‌ای است، که در سطح کمپین تعیین می‌کنید و حداکثر مبلغی را که می‌خواهید در هر روز خرج کنید.

گزینه‌های هدف‌گذاری (Targeting Options): گوگل ادز گزینه‌های هدف‌گیری مختلفی را برای دستیابی به مخاطب مورد نظر شما ارائه می‌دهد و شامل هدف‌گیری جغرافیایی، جمعیتی، دستگاه و غیره می‌شود.

ردیابی تبدیل (Conversion Tracking): با کمک گزینه ردیابی تبدیل می‌توانید اقداماتی را که کاربران پس از کلیک بر روی تبلیغات شما انجام می‌دهند، مانند خرید، ثبت نام در خبرنامه یا پر کردن فرم تماس را اندازه‌گیری کنید.

زمان‌بندی تبلیغات (Ad Schedule): با تنظیم زمان‌بندی تبلیغات می‌توانید تعیین کنید که تبلیغات شما چه زمانی نمایش داده شود. این ویژگی برای بهینه‌سازی نمایش تبلیغات شما در ساعات اوج مصرف یا روزهای خاصی از هفته مفید است.

بازاریابی مجدد (Remarketing): بازاریابی مجدد به شما اجازه می‌دهد تبلیغات را به کاربرانی که قبلاً از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند نشان دهید و روشی قدرتمند برای جذب مجدد مشتریان بالقوه و افزایش نرخ تبدیل است.

صفحات فرود (Landing Pages): لندینگ پیج صفحه‌ای است که کاربران صفحه وب با کلیک بر روی تبلیغ شما به آن هدایت می‌شوند. مهم است که صفحات فرود شما مرتبط، کاربرپسند و برای تبدیل بهینه شده باشند.

مزایده تبلیغات (Ad Auction): گوگل ادز از یک سیستم حراج برای تعیین اینکه کدام تبلیغات در نتایج جستجو ظاهر شود استفاده می‌کند. در مزایده عواملی مانند مبلغ پیشنهادی، کیفیت آگهی و مرتبط بودن تبلیغ در نظر گرفته می‌شود.

انواع کمپین‌ها در گوگل ادز

گوگل ادوردز انواع مختلفی از کمپین‌ها را ارائه می‌دهد که هر کدام برای کمک به تبلیغ دهندگان در دستیابی به اهداف بازاریابی خاص و دستیابی به مخاطبان هدف طراحی شده‌اند. در ادامه به برخی از انواع اصلی کمپین در تبلیغات گوگل اشاره کرده‌ایم:

کمپین‌های شبکه جستجو (Search Network Campaigns)

این کمپین‌ها تبلیغات متنی را در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل (SERP) زمانی که کاربران عبارت‌های جستجویی را وارد می‌کنند که با کلمات کلیدی انتخاب شده در پلتفرم گوگل ادز مطابقت دارند، نشان می‌دهند.

کمپین شبکه جستجویی گوگل ادز

شبکه جستجوی گوگل به کاربران اجازه می دهد تا در نتایج جستجو، نقشه های گوگل (Google Maps)، تصاویر گوگل (Google Images)، خرید گوگل (Google Shopping) و غیره تبلیغ کنند؛ اما از بین افرادی که روی تبلیغات شبکه جستجوی گوگل کلیک می‌کنند، ۵۵٪ آن‌ها تبلیغات متنی را ترجیح می‌دهند.

تبلیغات جستجوی پویا (Dynamic Search Ads)

کمپین‌های DSA به طور خودکار سرفصل‌های تبلیغاتی و صفحات فرود را بر اساس محتوای وب‌سایت شما تولید می‌کنند.

کمپین‌های شبکه نمایش (Display Network Campaigns)

این کمپین‌ها تبلیغات تصویری یا متنی را در وب‌سایت‌ها، اپ‌ها و یوتیوب در شبکه نمایش گوگل قرار می‌دهند. تبلیغ‌دهندگان می‌توانند مخاطبان و مکان‌های خاصی را هدف قرار دهند. از کمپین های نمایشی می‌توان برای افزایش آگاهی از برند و نمایش برای مخاطبانی فراتر از نتایج جستجو استفاده کرد. همچنین می توان از این نوع کمپین برای بازاریابی مجدد گوگل ادز استفاده کرد.

کمپین‌های خرید (Google Shopping Campaigns)

این کمپین‌ها که برای کسب‌ و کارهای تجارت الکترونیک طراحی شده‌اند، فهرست‌های محصولات را تبلیغ می‌کنند و شامل تصاویر، قیمت‌ها و سایر اطلاعات محصول می‌باشند. آن‌ها در صفحه Shopping گوگل، جستجوی گوگل و سایر سایت‌های شبکه نمایش گوگل ظاهر می‌شوند. تبلیغات خرید محصولات شما را مستقیماً در نتایج جستجوی گوگل (در کنار نتایج جستجوی پولی و ارگانیک) نشان می‌دهد.

کمپین تبلیغاتی خرید در گوگل ادز

هنگامی که افراد روی یک محصول در تبلیغ کلیک می‌کنند، آن‌ها را مستقیماً به صفحه محصول مربوطه در وب‌سایت شما منتقل می‌کند. تبلیغات محصول به طور قابل توجهی جذاب‌تر از یک آگهی جستجوی متنی ساده است. بر اساس آمار تبلیغات خرید گوگل تقریباً ۷۶.۴۵٪ از هزینه تبلیغات جستجوی بازار خرده فروشی را شامل می‌شود و کمپین‌های خرید گوگل ادز ۸۵.۳٪  از کل کلیک‌ها را ایجاد می‌کنند.

کمپین‌های ویدیویی یوتیوب (YouTube Ads)

این کمپین‌ها تبلیغات ویدیویی را در یوتیوب و سایر پلتفرم‌های ویدیویی در سراسر شبکه نمایش گوگل نمایش می‌دهند. تبلیغ‌دهندگان می‌توانند از بین قالب‌های مختلف تبلیغات ویدیویی، از جمله تبلیغات skippable in-stream، تبلیغات unskippable in-stream انتخاب کنند؛ اما محبوب‌ترین فرمت تبلیغات ویدیویی، تبلیغات skippable in-stream است. از کمپین‌های ویدیویی می‌توان برای برای افزایش آگاهی از برند، ایجاد تبدیل‌هایی مانند فروش و لید برای کسب و کار  استفاده کرد.

کمپین‌های اپلیکیشن (App Campaigns)

کمپین‌های اپلیکیشن برای تبلیغ برنامه‌های تلفن همراه طراحی شده‌اند. تبلیغ‌دهندگان می‌توانند اهداف خود را مشخص کنند و گوگل ادز به‌طور خودکار مکان‌های تبلیغات را در شبکه‌های مختلف گوگل مانند نتایج جستجو، نمایش، یوتیوب و فروشگاه گوگل پلی بیش از ۳ میلیون برنامه و سایت در شبکه گوگل بهینه می‌کند.

کمپین تبلیغاتی اپلیکیشن در گوگل ادز

کمپین‌های هوشمند (Smart Campaigns)

این کمپین‌ها برای کسب و کارهای کوچک یا تبلیغ‌دهندگان با زمان و تخصص محدود مناسب هستند. گوگل ادز فرآیند ایجاد آگهی، هدف‌گذاری و پیشنهاد قیمت را برای به حداکثر رساندن نتایج به طور خودکار انجام می‌دهد.

یک کمپین هوشمند یک کمپین ساز خودکار و ساده است که از هوش مصنوعی برای تصمیم‌گیری در مورد همه چیز از استراتژی‌های پیشنهادی گرفته تا تحقیقات کلمات کلیدی، ایجاد تبلیغات، هدف‌گذاری، انتخاب شبکه و غیره استفاده می‌کند.

به عنوان یک کاربر، تنها کاری که باید انجام دهید این است که بنر تبلیغاتی خود را آپلود کرده و هدفی را انتخاب کنید، سپس به گوگل اجازه دهید باتوجه به نوع کسب و کار و اهداف شما بهترین مکان‌ها و قالب‌ها را انتخاب کند.

کمپین‌های محلی (Local Campaigns)

این کمپین‌ها که برای کسب‌ و کارهایی با فروشگاه‌های فیزیکی طراحی شده‌اند، بازدید از فروشگاه و اقدامات آنلاین را ترویج می‌کنند. آن‌ها از پلتفرم‌های مختلف گوگل، از جمله نقشه‌های گوگل، شبکه جستجو و شبکه نمایش گوگل برای دستیابی به مشتریان محلی استفاده می‌کنند. زمانیکه افراد در گوگل کسب و کارهای نزدیک خود را جستجو می‌کنند، تبلیغ شما می‌تواند آدرس، شماره تلفن، ساعات کاری فروشگاه و مسیرهای شما را ارائه دهد.

کمپین‌های دیسکاوری (Discovery Campaigns)

این کمپین‌ها که جدیداً به آن‌ها کمپین‌های “Demand Gen” گفته می‌شود، محصولات یا خدمات شما را در فیدهای دیسکاوری گوگل از جمله یوتیوب، Gmail و شبکه نمایشی گوگل تبلیغ می‌کنند. کمپین‌های دیسکاور شبیه تبلیغات نمایشی هستند. آن‌ها برای نشان دادن تبلیغات جذاب بصری با استفاده از هدف‌گیری استاندارد مخاطب طراحی شده‌اند.

هر نوع کمپین برای رسیدن به اهداف و استراتژی‌های بازاریابی خاص طراحی شده است. انتخاب نوع کمپین مناسب به اهداف کسب و کار، مخاطبان هدف و پلتفرم‌هایی که می‌خواهید تبلیغات شما در آن نمایش داده شود، بستگی دارد. تبلیغ‌دهندگان اغلب از ترکیبی از انواع کمپین‌ها برای ایجاد یک استراتژی تبلیغاتی جامع و موثر استفاده می‌کنند.

تبلیغات شما به چه کسانی نمایش داده می‌شود؟

مخاطبانی که تبلیغات شما در Google Ads به آن‌ها نشان داده می‌شود، به گزینه‌های هدفی بستگی دارد که هنگام تنظیم کمپین‌های خود انتخاب می‌کنید. در ادامه به برخی از گزینه‌های اصلی هدف‌گذاری اشاره کرده‌ایم که به شما اجازه می‌دهد مخاطب را برای تبلیغات خود تعریف کنید:

هدف‌گذاری کلمات کلیدی (Keyword Targeting): تبلیغات شما به کاربرانی نشان داده می‌شود که کلمات کلیدی یا عبارات جستجوی خاصی را در موتور جستجوی گوگل وارد می‌کنند که با کلمات کلیدی انتخابی شما برای کمپین خود مطابقت دارد.

هدف‌گیری موقعیت جغرافیایی (Location Targeting): شما می‌توانید مناطق جغرافیایی که می‌خواهید تبلیغات شما در آن نمایش داده شود را مشخص کنید. این می‌تواند از کشورها، ایالت‌ها، شهرها تا شعاع اطراف یک مکان خاص متغیر باشد.

هدف‌گذاری جمعیتی (Demographic Targeting): در این روش می‌توانید تبلیغات خود را برای گروه‌های جمعیتی خاص تنظیم کنید و کاربران را بر اساس عوامل جمعیت شناختی مانند سن، جنسیت و درآمد خانوار هدف قرار دهید.

هدف‌گیری دستگاه (Device Targeting): می‌توانید انتخاب کنید که تبلیغاتتان در انواع خاصی از دستگاه‌ها مانند رایانه‌های رومیزی، گوشی تلفن همراه یا تبلت نمایش داده شود. 

سوالات متداول

گوگل ادز یا ادوردز پلتفرم تبلیغات آنلاین است که توسط گوگل معرفی شده و کسب و کارها می‌توانند برای افزایش ترافیک، آگاهی از برند و تولید لید از آن استفاده کنند.

گوگل بر اساس فرمولی خاص هزینه تبلیغات را محاسبه می‌کند، به این صورت که هزینه هر کلیک برابر است با عدد امتیاز تبلیغ (AD Rank) سایت پایین‌تر از سایت شما، تقسیم بر امتیاز کیفی (Quality Score) شما + ۰.۰۱ دلار؛ به عنوان مثال اگر امتیاز کیفی شما ۸ از ۱۰ باشد و امتیاز تبلیغ سایت پایین‌تر از شما ۱۴ باشد هزینه هر کلیک برای سایت شما به صورت زیر محاسبه می‌شود:
۰.۰۱ + (۱۴/۸) = ۱.۷۶دلار

انواع کمپینهای تبلیاتی گوگل ادز شامل شبکه جستجوی گوگل، شبکه نمایش گوگل، شبکه ویدیویی، کمپین هوشمند، کمپین خرید و کمپین دیسکاوری یا Demand Gen گوگل می‌شود.

    ارسال نظر

    دیدگاه خود را بنویسید:
    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    تمامی حقوق محفوظ است.