درس اول

اشتراک گذاری

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) چیست و چه کاربردی دارد؟

گوگل آنالیتیکس چیست؟

پس از راه‌ اندازی هر سایتی و ورود کاربران به سایت موضوع مهمی که باید به آن توجه کرد، به دست آوردن اطلاعاتی در مورد رفتار کاربران از زمانی که وارد سایت می‌شوند تا زمانی که از سایت خارج می‌شوند؛ این موضوع از آن جهت مهم است که کاربران سایت در واقع مشتریان بالقوه هر کسب و کار هستند و تنها با تجزیه و تحلیل رفتار آن‌ها می‌توان برای پیشبرد اهداف بیزنسی اقدام کرد.

یکی از ابزارهای قدرتمند آنالیز رفتار کاربران گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) است که توسط گوگل معرفی شده است؛ در ادامه بیشتر به این موضوع که گوگل آنالیتیکس چیست و چه کاربردی دارد می‌پردازیم:

آنچه در این مقاله می خوانیم:

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس ابزاری رایگان برای تجزیه و تحلیل سایت است که با کمک آن می‌توان تعاملات و رفتارهای کاربر را در فضای آنلاین ردیابی و آنالیز کرد. این اطلاعات بینش دقیقی در مورد نحوه تعامل بازدیدکنندگان با وب‌سایت‌، اقداماتی که در سایت انجام می‌دهند، مسیری که از آن وارد سایت شده‌اند و غیره را ارائه می‌دهد.

گوگل آنالیتیکس GA4 چیست؟

گوگل از اول ژانویه ۲۰۲۳، فعالیت گوگل آنالیتیکس یونیورسال را متوقف کرد و google Analytics4 جایگزین آن شد. گوگل آنالیتیکس ۴ از یک مدل اندازه‌گیری بر اساس رویدادها و پارامترها استفاده می‌کند.

در پلتفرم گوگل آنالیتیکس ۴ (GA4) مانند گوگل آنالیتیکس یونیورسال (UA) می‌توان ترافیک و تعامل کاربر در وب‌سایت‌ و اپلیکیشن‌ را برای درک بهتر سفر مشتری، جمع‌آوری، ردیابی و اندازه‌گیری کرد؛ اما نسخه GA4 شامل مجموعه‌ای از ویژگی‌هایی است که نسخه Universal Analytics نداشت.

تفاوت گوگل آنالیتیکس یونیورسال با گوگل آنالیتیکس ۴

بزرگترین تفاوت بین UA و GA4 نحوه اندازه‌گیری و مدل‌سازی داده‌ها است. در حالی که در نسخه یونیورسال، سشن‌ها (Session) و بازدید از صفحه اندازه‌گیری می‌شد، GA4 رویدادها (Event) و پارامترها را اندازه‌گیری می‌کند. البته هر چیزی که در UA ردیابی می‌شد را می‌توان در GA4 نیز ردیابی کرد.

بازدیدها (Views) در GA4 از بین رفته‌اند. آن‌ها با “Data Stream” در سلسله مراتب حساب GA4 جایگزین می‌شوند، اگرچه Data Streams همان عملکردی را که بازدیدها زمانی انجام می‌داد، انجام نمی‌دهند.

معیارهایی مانند میانگین مدت سشن و نرخ پرش که در UA به آن‌ها تکیه کرده بودیم، یا از بین رفته‌اند یا در GA4 تفاوت قابل توجهی دارند.

گزارش‌های استاندارد کمتری در GA4 نسبت به UA موجود است. اما گزارش‌های محدودتر را می‌توانید مطابق با اهداف خود سفارشی کنید.

۴ دسته رویداد (Event) در GA4 وجود دارد که شامل ایونت‌های خودکار (automatically collected events)، ایونت‌های اندازه‌گیری پیشرفته (enhanced measurement events)، ایونت‌های پیشنهادی (recommended events) و ایونت‌های سفارشی (custom events) هستند. از این ۴ مورد، دو مورد اول به طور پیش فرض ردیابی می‌شوند و دو مورد دوم نیاز به سفارشی‌سازی دارند.

راه‌اندازی ردیابی تبدیل نیز بسیار متفاوت است. انواع مختلفی از تبدیل (به نام Goal) در UA وجود داشت. درحالیکه در GA4، فقط رویدادهایی وجود دارند که می‌توانند به عنوان تبدیل (conversion) علامت‌گذاری شوند. هدف (Goal) دیگری مانند صفحات/ سشن یا مدت سشن وجود ندارد.

گوگل آنالیتیکس چه کاربردی دارد؟

گوگل آنالیتیکس بطور کلی اطلاعاتی در مورد کاربر و رفتارهای او از زمان ورود به سایت ارائه می‌دهد که هر کدام کاربردهای مختلفی دارند و در ادامه به هر کدام به تفکیک اشاره کرده‌ایم:

تجزیه و تحلیل ترافیک وب‌سایت: گوگل آنالیتیکس داده‌هایی را در مورد تعداد بازدیدکنندگان وب‌سایت شما، موقعیت جغرافیایی آن‌ها و دستگاه‌ها و مرورگرهایی که برای دسترسی به سایت شما استفاده می‌کنند، ارائه می‌دهد.

ردیابی رفتار کاربر: این ابزار تعاملات کاربر مانند بازدید از صفحه، کلیک‌ها، ارسال فرم‌ها، بازدیدهای ویدیویی و دانلودها را ردیابی می‌کند. می‌توانید ببینید کدام صفحات محبوب‌ترین هستند و کدام یک نیاز به بهبود دارند.

تفکیک منابع ترافیک: گوگل آنالیتیکس منابع ترافیک وب‌سایت شما را به گروه‌هایی از جمله جستجوی ارگانیک، جستجوی پولی، ترافیک مستقیم، ترافیک ارجاعی و شبکه‌های اجتماعی دسته‌بندی می‌کند. این دسته‌بندی به شما کمک می‌کند تا بفهمید بازدیدکنندگان شما از چه طریق وارد سایت می‌شوند.

ردیابی تبدیل: در گوگل آنالیتیکس می‌توانید اهدافی مانند خرید، ثبت نام و دانلود را تنظیم کنید، تبدیل‌ها را ردیابی و اثربخشی سایت خود را در دستیابی به اهداف خاص اندازه‌گیری کنید.

ردیابی فروشگاه آنلاین: برای فروشگاه‌های آنلاین، گوگل آنالیتیکس می‌تواند تراکنش‌ها از جمله درآمد، فروش محصول و میانگین ارزش سفارش را ردیابی کند.

داده‌های لحظه‌ای: گوگل آنالیتیکس داده‌ها را بصورت لحظه‌ای ارائه می‌دهد و به شما نشان می‌دهد که در حال حاضر چند کاربر در سایت شما هستند، چه کاری انجام می‌دهند و از چه صفحاتی بازدید می‌کنند.

تقسیم‌بندی مخاطب: می‌توانید بخش‌های سفارشی ایجاد کنید تا گروه‌های خاصی از کاربران را بر اساس معیارهای مختلف، مانند ویژگی‌های جمعیت‌شناسی تجزیه و تحلیل کنید.

ردیابی بین دستگاهی: با رضایت کاربر، گوگل آنالیتیکس می‌تواند تعاملات کاربر را در چندین دستگاه ردیابی کند و به شما کمک می‌کند بفهمید کاربران چگونه بین دسکتاپ و موبایل جابجا می‌شوند.

چه اطلاعاتی را می‌توان توسط گوگل آنالیتیکس جمع‌آوری کرد؟

گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی را در مورد فاکتورهای مختلف تعامل کاربر با وب‌سایت از طریق سه نوع داده ارائه می‌دهد: داده‌های جذب کاربر، داده‌های رفتار کاربر و داده‌های تبدیل. در ادامه به هر کدام اشاره کرده‌ایم.

داده‌های جذب کاربر (User Acquisition Data)

داده‌های جذب کاربر بر نحوه پیدا کردن و دسترسی کاربران به سایت یا اپلیکیشن شما اشاره دارد. این داده‌ها نشان می‌دهد که ترافیک سایت از کجا می‌آید، از موتورهای جستجو، کمپین‌ها، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی یا وارد کردن مستقیم آدرس URL سایت در گوگل. 

می‌توانید از داده‌های جذب کاربر برای ارزیابی اثربخشی فعالیت‌های بازاریابی خود استفاده کنید، بفهمید کدام کانال‌ها بیشترین ترافیک را به سایت هدایت می‌کنند و برای بهبود استراتژی‌های بازاریابی خود اقداماتی انجام دهید.

داده‌های رفتار کاربر (User Behavior Data)

داده‌های رفتار کاربر اطلاعاتی در مورد نحوه تعامل کاربران با وب‌سایت یا اپلیکیشن شما ارائه می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا بفهمید کاربران پس از ورود به سایت شما چه کاری انجام می‌دهند، از جمله صفحاتی که بازدید می‌کنند، مدت زمانی که در سایت حضور دارند، آخرین صفحه‌ای که بازدید کرده‌اند، مسیر و ترتیب صفحاتی که بازدید کرده‌اند و کلیک‌هایی که کرده‌اند.

داده‌های رفتار کاربر به شما کمک می‌کند محتوای پرطرفدار را شناسایی کنید، تعیین کنید کاربران در کجا از سایت شما خارج می‌شوند و تجربه کاربری را بهینه کنید. این داده‌ها برای بهبود نویگیشن سایت و اصلاح استراتژی محتوا با ارزش است.

داده‌های تبدیل (Conversion Data)

بخش تبدیل‌ها بر اقدامات یا اهدافی تمرکز دارد که می‌خواهید بازدیدکنندگان در وب‌سایت یا اَپ شما تکمیل کنند. این داده‌ها به شما کمک می‌کند موفقیت این اقدامات را پیگیری و اندازه‌گیری کنید. ثبت‌نام، دانلود، خرید یا ارسال فرم، اقدامات یا نقاط عطفی هستند که می‌خواهید کاربران آن را انجام دهند.

داده‌های تبدیل‌ برای ارزیابی اثربخشی وب‌سایت شما در دستیابی به اهداف آن بسیار مهم هستند. با ردیابی و تجزیه و تحلیل داده‌های تبدیل، می‌توانید سایت خود را برای بهبود سفر کاربر و دستیابی به اهداف تجاری خود بهینه کنید.

این سه بخش با هم دید کاملی از عملکرد وب‌سایت ارائه دهند و به شما کمک می‌کنند تصمیمات مبتنی بر داده بگیرید، استراتژی‌های خود را اصلاح کنید و تجربه کاربری را بهبود دهید.

۲ اصطلاح مهم گوگل آنالیتیکس

Dimensions: ابعاد نشان‌دهنده ویژگی‌های توصیفی و مشخصه‌های کیفی داده‌ها هستند. دایمنشن‌ها ویژگی‌هایی مانند منبع ترافیک، نوع مرورگر، دستگاه، کشور و آدرس صفحه هستند.

Metrics: معیارها اطلاعات عددی و کمّی در مورد عملکرد وب‌سایت یا اپلیکیشن شما را نمایش می‌دهند. متریک‌ها معمولاً مقادیر عددی هستند که می‌توانند متغیرهای مختلفی مانند تعداد بازدیدکنندگان، میانگین زمان سپری شده، نرخ تبدیل و موارد مشابه را نمایش دهند.

آشنایی با اجزای گوگل آنالیتیکس

در گوگل آنالیتیکس طیف گسترده‌ای از داده‌های ارزشمندی در مورد عملکرد وب‌سایت شما و رفتار کاربر، در بخش‌های مختلف این برنامه ثبت می‌شوند. بخش‌های اصلی گوگل آنالیتیکس شامل موارد زیر است: 

  • Home
  • Reports
  • Explore
  • Advertising
منوی اصلی گوگل آنالیتیکس

در ادامه به هر یک از این بخش‌ها اشاره کرده‌ایم.

Home

بخش Home صفحه اصلی گوگل آنالیتیکس است که نمای کلی از وضعیت سایت به همراه اطلاعات و داده‌های مختلفی را نمایش می‌دهد. 

صفحه اصلی (Home)در گوگل آنالیتیکس

از این بخش می‌توانید اطلاعاتی از جمله اینکه کابران از چه طریق وارد سایت شما شده‌اند، از چه کشوری هستند، تعداد کاربران، میزان تبدیل، تعداد کاربران جدید و غیره را بدست آورید.

Reports

از بخش گزارش‌ها می‌توانید فعالیت‌های کاربران را آنالیز کنید. هنگامی که گوگل آنالیتیکس شروع به دریافت داده‌ها می‌کند، داده‌ها در گزارش Real time و سپس در گزارش‌های دیگر شما کمی بعد ظاهر می‌شوند. برخی از داده‌های گزارش‌ها پس از راه‌ اندازی Google Analytics از وب‌سایت‌ و اپلیکیشن‌ شما جمع‌آوری می‌شوند.

صفحه گزارش‌ها(Reports) در گوگل آنالیتیکس

با کلیک بر روی Reports در سمت چپ می‌توانید همه گزارش‌ها را ببینید. گوگل آنالیتیکس چند نوع گزارش ارائه می‌دهد که شامل موارد زیر است:

  • Real-Time
  • Acquisition
  • Engagement
  • Monetization
  • Retention
  • Search Console
  • User Attributes
  • Tech

گزارش‌ Real-Time

در این بخش اطلاعاتی در مورد تعداد کاربرانی که در حال حاضر در سایت شما هستند، موقعیت مکانی آن‌ها، صفحاتی که مشاهده می‌کنند و منابع ترافیک را بصورت لحظه‌ای نشان می‌دهد.

گزینه realtime بخش reports

با استفاده از گزارش‌های Real-time می‌توانید تغییرات فوری در ترافیک و کارایی کمپین‌های تبلیغاتی خود را مشاهده کنید و از اثربخشی آن‌ها مطلع شوید.

همچنین می‌توانید بفهمید که در لحظه چه صفحاتی در وب‌سایت شما بازدید شده و چه تعاملاتی انجام می‌شود. این اطلاعات می‌توانند به شما در بهبود تجربه کاربری و بهینه‌سازی محتوا کمک کنند.

اگر ایونت‌های خاصی مانند ثبت‌نام، خرید، یا دانلود فایل در وب‌سایت و اپلیکیشن شما اهمیت دارند، می‌توانید با گزارش‌های Real-time بررسی کنید که چه تعداد از بازدیدکنندگان در حال حاضر این رویدادها (Events) را انجام داده‌اند.

گزارش‌ Acquisition Reports

در این بخش ترافیک سایت بر اساس نوع کانال‌ها از جمله جستجوی ارگانیک، جستجوی پولی و شبکه‌های اجتماعی تقسیم شده‌اند و اطلاعات دقیقی در مورد منابع و رسانه‌هایی که باعث ترافیک سایت شده‌اند، ارائه می‌دهد.

گزارش Acquisition در گوگل آنالیتیکس

 با این گزارش‌ها می‌توانید منابع مختلف ترافیک را مقایسه کنید، از جمله ترافیک از موتورهای جستجو، وب‌سایت‌های ارجاعی، رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات پرداختی و غیره.

علاوه بر این با استفاده از گزارش‌های Acquisition می‌توانید کمپین‌های تبلیغاتی خود را مانند گوگل ادز یا کمپین‌های ایمیلی را مشاهده و ارزیابی کنید که کدام کمپین‌ها بهترین بازدهی را داشته‌اند.
همچنین این گزارش‌ها به شما کمک می‌کنند تا کلمات کلیدی موثری که بازدیدکنندگان را به وب‌سایت شما هدایت می‌کنند، شناسایی کنید.

گزارش Engagement

این گزارش داده‌های تعامل کاربران شما را خلاصه می‌کند و به شما کمک می‌کند که بفهمید افراد از چه صفحه‌هایی بازدید می‌کنند و بخش‌ها و المان‌هایی را که با آن‌ها تعامل دارند شناسایی کنید.

گزارش میزان تعامل کاربران در گوگل آنالیتیکس

 

گزارش Monetization

این گزارش داده‌های درآمد شما را خلاصه می‌کند و به شما کمک می‌کند، بفهمید کدام محصولات را می‌فروشید، آیا تبلیغات و کوپن‌ها کاربران جدیدی را جذب می‌کنند، آیا از تبلیغات نمایش داده شده در اپلیکیشن خود درآمد کسب می‌کنید.

گزینه monetization از بخش Reports

 

گزارش Retention

این گزارش نشان می‌دهد که محتوای صفحات چقدر کاربران را در سایت نگه می‌دارد، از جمله میانگین مدت زمانی که کاربران در سایت یا اپ شما پس از اولین خرید، صرف می‌کنند.

گزینه retention از بخش Reports

 

گزارش Search Console

گزارش‌های سرچ کنسول در Analytics اطلاعاتی درباره عملکرد ترافیک ارگانیک شما ارائه می‌دهد. 

گزینه search console از بخش Reports

همچنین داده‌هایی مانند کوئری (عبارات جستجو شده) کاربر، ایمپرشن (تعداد دفعاتی که URLهای سایت شما در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود) و داده‌هایی در مورد تعامل سایت مانند نرخ پرش و نرخ تبدیل نمایش داده می‌شوند.

گزارش User Atrributes

این گزارش شامل ویژگی‌هایی است که گروه‌های کاربران شما را توصیف می‌کنند، مانند ترجیحات زبان یا مکان‌های جغرافیایی آن‌ها. 

گزینه user attributes از بخش Reports

از ویژگی‌های این گزارش می‌توانید برای تعریف مخاطبان و تقسیم‌بندی آنان استفاده کنید.

گزارش Tech

گزارش تِک درباره دستگاه‌ها و مرورگرهایی است که کاربران شما برای دسترسی به وب‌سایت استفاده می‌کنند. 

گزینه Tech از بخش Reports

گزارش تِک به شما کمک می‌کند تا سایت یا اَپ خود را برای دستگاه‌ها و مرورگرهای مختلف بهینه کنید. 

Explore

بخش Explore به شما امکان دسترسی به داده‌ها و تکنیک‌های تحلیلی را می‌دهد که در گزارش‌ها موجود نیستند. 

بخش exploration از منوی گوگل آنالیتیکس

از Explorations می‌توانید برای بررسی عمیق داده‌های خود و پاسخ به سؤالات پیچیده در مورد آن استفاده کنید.

Advertising

از بخش تبلیغات می‌توانید داده‌های بیشتری در مورد مهمترین سفرهای کاربر خود به دست آورید. گزارش‌های این بخش به شما کمک می‌کند تا بازدهی سرمایه‌گذاری رسانه‌ای خود را در همه کانال‌ها بهتر درک کنید و درباره تخصیص بودجه تصمیم‌گیری آگاهانه بگیرید.

بخش advertsing از منوی گوگل آنالیتیکس

برای استفاده حداکثری از بخش تبلیغات، مطمئن شوید که بین پراپرتی Google Analytics 4 و حساب‌های گوگل ادز خود ارتباط برقرار کرده‌اید. وقتی به گوگل ادز لینک می‌دهید، گزارش‌های بخش تبلیغات شما حاوی اطلاعات دقیق کمپین گوگل است.

گزارش‌های کاربردی گوگل آنالیتیکس

گزارش Acquisition Overview
یکی از مهم‌ترین گزارش‌های GA4، گزارش Acquisition است. با اطلاعات این گزارش، می‌توانید ببینید که چه مقدار از ترافیک شما از کانال‌های ارگانیک، پولی، مستقیم، ارجاعی و حتی رسانه‌های اجتماعی بدست می‌آید.

هنگامی که در صفحه اصلی گزارش Acquisition Overview هستید، می‌توانید برای جزئیات بیشتر روی هر دسته کلیک کنید. از آنجا می‌توانید ببینید که چه تعداد کاربر داشته‌اید، چقدر تعامل داشته‌اند و آیا بر اساس ردیابی هدف و رویداد در سایت شما تبدیل شده‌اند یا خیر. دانستن این آمار برای بهینه‌سازی کانال‌ها ضروری است.

گزارش Path Exploration
یکی دیگر از گزارش‌های مهم گوگل آنالیتیکس Path Exploration است. این گزارش متداول‌ترین مسیرهایی را که کاربران برای رسیدن به URLهای خاص در سایت طی می‌کنند، نشان می‌دهد.

همچنین می‌توانید مشخص کنید که چه URLی را می‌خواهید تجزیه و تحلیل کنید یا یک مسیر معکوس را بررسی کنید. با این داده‌ها می‌توانید ببینید چه مسیرها و صفحاتی را باید بهینه کنید.

با این گزارش همچنین می‌توانید بفهمید کاربران چه سوالاتی دارند. اگر آن‌ها بین صفحات معمولی به جلو و عقب کلیک می‌کنند، ممکن است سؤالاتی داشته باشند که محتوای شما به آن‌ها پاسخ نمی‌دهد؛ باید این صفحات را بهینه کنید تا از رفتن آ‌ن‌ها به سایت رقیب برای یافتن پاسخ جلوگیری کنید.

گزارش Landing Pages
گزارش بعدی که ارزش بررسی دارد، گزارش Landing Pages است. اگر می‌خواهید ببینید کاربران بیشتر در چه صفحه‌ای فرود می‌آیند، این گزارشی است که باید بررسی کنید؛ اطلاعاتی مانند تعداد لیدها از اولین صفحه‌ای که کاربر در آن قرار می‌گیرد را می‌توان از این گزارش بدست آورد.
همچنین می‌توانید ببینید که چند نفر در صفحه شما قرار می‌گیرند یا اگر تعداد زیادی از کاربران فوراً صفحه خاصی را ترک می‌کنند، ممکن است بخواهید آن صفحه را بهینه کنید یا زمان بارگذاری صفحه را کاهش دهید تا کاربران، سایت را ترک نکنند. 

گزارش Engagement Overview 

یکی از ویژگی‌های جدید GA4 نرخ تعامل است. یک سشن تعاملی سشنی است که بیش از ۱۰ ثانیه طول می‌کشد، یک رویداد تبدیل دارد یا حداقل از ۲ صفحه بازدید کرده است.

نرخ تعامل درصدی از سشن‌های تعاملی در وب‌سایت است. گزارش نرخ تعامل می‌تواند به تصمیم‌گیری در مورد به‌روزرسانی در وب‌سایت شما کمک کند تا کاربران را به محتوا علاقمند نگه دارید.

به عنوان مثال، اگر بخشی از وب سایت وجود دارد که عملکرد خوبی دارد، چه چیزی می‌توانید از آن بیاموزید تا در صفحات دیگر اعمال شود؟

گزارش Tech Overview
تقریباً همه از گوشی تلفن همراه برای جستجوی سریع اطلاعات یا خرید محصولات استفاده می‌کنند. اگر وب‌سایت کند باشد یا استفاده از آن سخت باشد، مردم سایت دیگری را برای جستجو پیدا خواهند کرد. گزارش Tech یک گزارش مهم GA4 است که کمک می‌کند تا ببینید نقاط درد در هر نوع دستگاه کجاست و همچنین ببینید افراد از چه نوع دستگاهی برای مشاهده سایت شما استفاده می‌کنند. 

گزارش Conversion & Event 
گزارش‌های تبدیل‌ و رویداد مسلماً مهم‌ترین گزارش‌های GA4 برای شرکت‌های B2B هستند. فعال کردن اندازه‌گیری پیشرفته به شما این امکان را می‌دهد تا به راحتی رویدادهایی مانند بازدید از صفحه، کلیک‌های خروجی، جستجوی سایت، تعامل ویدیویی و دانلود فایل‌ها را در GA4 ردیابی و این داده‌ها را در گزارش رویدادها مشاهده کنید.

هنگامی که یک کاربر اقدام مورد نظر شما را انجام می‌دهد، شرکت شما دارای یک لید واجد شرایط است که احتمال بیشتری دارد خرید را تکمیل کند یا درخواست قیمت دهد. در این گزارش، می‌توانید ببینید چه تبدیل‌هایی اتفاق افتاده است و ستون‌های دیگری را اضافه کنید تا ببینید چه صفحاتی باعث ایجاد تبدیل می‌شوند و از چه کانال‌هایی می‌آیند.

با این سفارشی‌سازی‌ها، امکان مقایسه داده‌های اخیر با اطلاعات گذشته نیز وجود دارد. این گزارش تشخیص اینکه آیا اهداف شرکت برآورده شده‌اند و آیا زمینه‌هایی وجود دارد که بتوان آن‌ها را بهبود داده را آسان‌تر می‌کند.

اصطلاحات و معیارهای مهم گوگل آنالیتیکس

Sessions (دوره‌ها): سشن‌ها تعداد کل بازدیدهای وب‌سایت شما در یک دوره زمانی مشخص است. این معیار یک دید کلی از مشارکت کاربران ارائه می‌دهد.

یک سشن در گوگل آنالیتیکس زمانی شمرده می‌شود که کاربر به وب‌سایت شما وارد می‌شود. معمولاً اگر کاربر به مدت بیش از ۳۰ دقیقه غیر‌فعال بماند یا خارج شود و سپس دوباره وارد شود، یک سشن جدید شروع می‌شود.

هرگونه تعامل با وب‌سایت شما می‌تواند در یک سشن ثبت شود؛ این تعاملات می‌توانند شامل بازدید از صفحات، کلیک بر روی لینک‌ها، مشاهده ویدئوها، ارسال فرم‌ها و یا خرید محصولات باشد.

Users (کاربران): به تعداد کل کاربران یکتا که از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند، اشاره دارد. این معیار به شما کمک می‌کند تا بفهمید چه تعداد از افراد مختلف با وب‌سایت شما تعامل داشته‌اند.

Pageviews (بازدید صفحات): تعداد کل صفحاتی که توسط کاربران مشاهده شده است. این معیار نشان‌دهنده میزان جذابیت وب‌سایت شما برای کاربر است.
Average Session Duration (میانگین مدت زمان سشن): میانگین زمانی که کاربران در هر سشن بر روی وب‌سایت شما صرف می‌کنند. مدت زمان طولانی‌تر معمولاً نشان‌دهنده تعامل بیشتر کاربران است.
Bounce Rate (نرخ پرش): زمانی که کاربران بعد از ورود به یک صفحه از وب‌سایت شما، بدون تعامل بیشتر خارج می‌شوند، به آن سشن بانس شده می‌گویند و به درصد این سشن‌ها نرخ پرش گفته می‌شود. نرخ پرش بالا ممکن است به دلیل بی‌کیفیت بودن محتوا یا طولانی بودن زمان بارگذاری صفحه باشد.

Conversion Rate (نرخ تبدیل): نرخ تبدیل، درصد سشن‌هایی است که به تکمیل یک هدف خاص، مانند خرید، ثبت‌نام یا دانلود، منجر می‌شود. این معیار برای پیگیری اثربخشی وب‌سایت در دستیابی به اهداف بسیار مهم است.

Goal Completions (تکمیل هدف): تعداد کل دفعاتی که یک هدف مشخص، مانند ثبت‌نام، خرید یا دانلود، تکمیل شده است. این هدف‌ها می‌توانند به عنوان معیارهای اصلی برای اندازه‌گیری کارایی وب‌سایت شما مورد استفاده قرار گیرند.
Average Order Value (میانگین ارزش سفارش): این معیار میانگین مبلغی است که کاربران در یک معامله آنلاین سفارش و خریداری می‌کنند.
Shopping Cart Abandonment Rate (نرخ رها کردن سبد خرید):  این معیار به درصد کاربرانی اشاره دارد که محصولاتی را به سبد خرید اضافه می‌کنند اما خرید را تکمیل نمی‌کنند.
Organic Search (جستجوی ارگانیک): تعداد کاربرانی که وب‌سایت شما را از نتایج جستجوی موتورهای جستجوی ارگانیک (بدون تبلیغ) پیدا کرده‌اند، اشاره دارد.

Paid Search (جستجوی پرداختی): تعداد کاربرانی که از طریق تبلیغات پولی به وب‌سایت شما وارد شده‌اند.

Direct Traffic (ترافیک مستقیم): مربوط به تعداد بازدیدکنندگانی است که آدرس وب‌سایت شما را مستقیماً در مرورگر وارد کرده‌اند.

Referral Traffic (ترافیک ارجاعی): به تعداد کاربرانی که از وب‌سایت‌ها یا منابع دیگر به وب‌سایت شما هدایت شده‌اند، اشاره دارد.

Social Traffic (ترافیک شبکه‌های اجتماعی): به تعداد بازدیدکنندگانی که از پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی به وب‌سایت شما آمده‌اند، اشاره دارد.

Location (مکان): شهر و کشوری که کاربران از آن، به وب‌سایت شما دسترسی دارند.

Interests (علایق): دسته‌بندی‌های علاقه‌های کاربران بر اساس رفتار آن‌ها در اینترنت.

Pages per Session (صفحات در هر سشن): میانگین تعداد صفحاتی که کاربران در هر سشن بر روی وب‌سایت شما مشاهده می‌کنند.

Session Duration (مدت زمان سشن): میانگین زمانی که کاربران در هر سشن بر روی وب‌سایت شما صرف می‌کنند.

Events (رویدادها): ایونت‌ها مربوط به ردیابی تعاملات کاربران مانند کلیک‌ها، مشاهده ویدیو و دانلودها هستند.
Average Page Load Time (میانگین زمان بارگذاری صفحه): میانگین زمانی که صفحات وب‌سایت شما برای لود شدن نیاز دارند.

Page Load Distribution (توزیع زمان بارگذاری صفحات): نمایش توزیع زمان لود صفحات در سراسر وب‌سایت شما.

Search Terms (عبارات جستجو): عباراتی که کاربران با جستجو در گوگل به وب‌سایت شما دست می‌یابند.

Search Exit Rate (نرخ خروج): درصد کاربرانی که پس از انجام یک جستجو از وب‌سایت خارج می‌شوند.

Top Pages (صفحات برتر): پربازدیدترین صفحات وب‌سایت شما.

Exit Pages (صفحات خروج): صفحاتی که کاربران بیشترین دفعه از طریق آن از وب‌سایت شما خارج می‌شوند.

راه اندازی گوگل آنالیتیکس

برای راه‌اندازی Google Analytics برای وب‌سایت یا اپلیکیشن باید اقدامات زیر را انجام دهید:

 به آدرس https://analytics.google.com مراجعه کنید. از صفحه باز شده در کادر Account Name یک اسم برای حساب کاربری خود انتخاب کنید و بر روی گزینه Next کلیک کنید.

سپس یک نام برای Property جدید و موقعیت مکانی خود را انتخاب و بر گزینه Next کلیک کنید. در صفحه باز شده جزییاتی در مورد کسب و کار خود  وارد کنید و بر گزینه Next کلیک کنید. سپس هدف از بیزنس خود را انتخاب کنید که به دنبال فروش بیشتر، افزایش آگاهی از برند، تولید لید و غیره هستید؛ سپس بر روی گزینه Create کلیک کنید.

پس از کلیک بر روی دکمه Create وارد برنامه گوگل آنالیتیکس می‌شوید و از آنجا باید اطلاعات در مورد وب‌سایت یا اپلیکیش خود، از جمله نام، URL و حوزه فعالیت را وارد کنید.

پس از اتمام این مراحل، یک کد رهگیری به شما نمایش داده می‌شود. این کد یک قطعه کد منحصر به فرد از جاوا اسکریپت است که باید آن را به وب‌سایت یا اپلیکیشن خود اضافه کنید. کد رهگیری ارائه شده توسط گوگل آنالیتیکس را کپی کنید.

برای اضافه کردن کد رهگیری می‌توانید به صورت دستی کد را قبل از بستن تگ </head> در کدهای HTML وب‌سایت خود قرار دهید.  همچنین می‌توانید از افزونه برای این کار استفاده کنید.
اگر یک اپلیکیشن تلفن همراه دارید، باید کد رهگیری را با استفاده از Google Analytics SDK برای پلتفرم خاص خود (اندروید یا iOS) پیاده‌سازی کنید.

پس از افزودن کد رهگیری، به حساب گوگل آنالیتیکس خود برگردید و روی گزینه “Next” در wizard راه اندازی کلیک کنید. در این مرحله گوگل آنالیتیکس بررسی می‌کند که آیا کد رهگیری به درستی نصب شده است یا خیر. پس از اینکه پیام تایید نمایش داده شد، سایت شما به گوگل آنالیتیکس متصل شده و داده‌های سایت ثبت خواهد شد.

سوالات متداول

گوگل آنالیتیکس یک سرویس رایگان آنالیز سایت است که با کمک آن می‌توانید داده‌های رفتار کاربر در سایت را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل کنید.

گوگل آنالیتیکس یونیورسال سشن‌ها و بازدید صفحه (Page View) را اندازه‌گیری می‌کرد در حالیکه GA4 رویدادها (Events) را اندازه‌گیری می‌کند.

ارسال نظر

دیدگاه خود را بنویسید:
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تمامی حقوق محفوظ است.