درس نهم

اشتراک گذاری

لینک سازی خارجی چیست؟ مزایا و اهمیت لینک خارجی در سئو

آموزش لینک سازی خارجی، انواع لینک خارجی و تاثیر آن بر سئو سایت

وب‌سایت‌ها از تکنیک‌های مختلفی برای بهبود حضور سایت در صفحه نتایج جستجوی گوگل استفاده می‌کنند. یکی از این تکنیک‌ها استفاده از لینک‌های خارجی است. زمانیکه به وب‌سایت‌های دیگر لینک خارجی می‌دهید، بخشی از یک شبکه به هم پیوسته می‌شوید که راه‌حل‌های مرتبط را به کاربران و موتورهای جستجو ارائه می‌دهد.

بنابراین لینک‌سازی خارجی درست نه تنها به بهبود رتبه‌بندی سایت‌ در موتورهای جستجو کمک می‌کند، بلکه به بهبود تجربه کاربری نیز کمک می‌کند؛ زیرا امکان دسترسی به منابع معتبر و مرتبط برای کاربران فراهم می‌شود. در ادامه بیشتر به آموزش نکات لینک سازی خارجی می‌پردازیم:

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

لینک سازی خارجی چیست؟

لینک سازی خارجی یا External Linking به اضافه کردن لینک‌هایی در محتوای وب اشاره دارد که کاربران را به سایر وب‌سایت‌ها یا منابع آنلاین خارج از سایت مبدأ هدایت می‌کند.

این لینک‌های خروجی معمولاً با متن زیرخط‌دار یا متن با رنگ‌های متفاوت نشان داده می‌شوند و هنگامی که کاربر روی آن‌ها کلیک می‌کند، به صفحه وب یا منبع لینک شده در وب‌سایت دیگری منتقل می‌شود.

هدف اصلی ساخت لینک‌های خارجی ارائه اطلاعات یا منابع اضافی مرتبط با موضوع مورد بحث به بازدیدکنندگان وب‌سایت است.

اهمیت لینک‌های خارجی در سئو

هنگامی که به منابع خارجی با کیفیت بالا لینک می‌دهید، تأثیر مثبتی بر رتبه‌بندی وب‌سایت در موتورهای جستجو خواهد داشت و به افزایش اعتبار و قدرت (Credibility and Authority) سایت شما کمک می‌شود.

این به نوبه خود باعث می‌شود که وب‌سایت در SERP رتبه بالاتری داشته باشد و رتبه بالاتر به معنای حضور بهتر صفحه در نتایج، افزایش شانس کلیک کاربران، ترافیک بیشتر و نرخ تبدیل بالاتر است.

انواع لینک‌سازی خارجی

لینک‌های خارجی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • لینک‌های خارجی (Outbound Links)
  • بک لینک‌ها (Backlinks) یا (External links)
انواع لینک خارجی

 

لینک خارجی (Outbound Link)

لینک‌ خارجی، هایپرلینک‌هایی در یک صفحه وب هستند که به وب‌سایت یا دامنه دیگری خارج از سایتی که لینک در آن قرار دارد اشاره می‌کند. از لینک‌سازی خارجی می‌توان برای همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا ارائه اطلاعات اضافی به کاربران استفاده کرد. 


بک لینک (Backlink)

بک لینک که به آن‌ها لینک خارجی (External link) نیز گفته می‌شود، لینک‌هایی در وب‌سایت‌های خارجی هستند که به صفحه خاصی در وب سایت یا دامنه شما اشاره می‌کنند.
بک لینک‌ها می‌توانند اعتبار، قابل اطمینان بودن و رتبه‌ وب‌سایت شما در موتورهای جستجو  را بهبود دهند. موتورهای جستجو، بک‌لینک‌ها را به عنوان رأی اعتماد سایر وب‌سایت‌ها می‌بینند.

اگر یک پست وبلاگ در وب‌سایت شما در مقاله‌ای در سایت دیگری با یک هایپرلینک ارجاع داده شود، آن لینک یک بک‌لینک برای سایت شما است. بک لینک‌ها برای بهینه‌سازی موتور جستجو بسیار مهم هستند؛

آن‌ها به موتورهای جستجو نشان می‌دهند که سایر سایت‌ها محتوای شما را ارزشمند و معتبر می‌دانند که می‌تواند رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود دهد و همچنین می‌توانند ترافیک ارگانیک را به سایت شما هدایت کنند.

مزایای استفاده از لینک سازی خارجی

استفاده از لینک‌های خارجی می‌توانند مزایایی بر سئو سایت داشته باشند. که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:

بهبود تجربه کاربری:
لینک‌های خارجی با فراهم کردن دسترسی آسان مخاطب به اطلاعات مفید، به تجربه کاربر کمک می‌کنند. به عنوان مثال، در مقاله‌ای در مورد فرم ثبت‌نام وام ازدواج صحبت می‌کنید، اگر لینک‌هایی به فرم‌های مناسب داده شود، برای کاربر بسیار مفید است و نیازی به جستجوی برای اطلاعات اضافی ندارد و می‌تواند به سادگی بر روی لینک در متن کلیک کند.

 

افزایش اعتبار سایت (Credibility and Authority): لینک‌های خارجی به سایت‌های با پیج آتوریتی بالا نشان می‌دهد که محتوای سایت شما قابل اعتماد است و Credibility and Authority وب‌سایت شما در موتورهای جستجو افزایش می‌یابد.


بهبود ارتباط و زمینه موضوعی محتوا (Relevancy and Context): لینک‌سازی خارجی به وب‌سایت‌های مرتبط می‌توانند به موتورهای جستجو کمک کنند تا موضوع و زمینه محتوای شما را بهتر درک کنند و بر رتبه‌بندی سایت شما در نتایج جستجو برای کلمات یا عبارات خاص تأثیر مثبت بگذارد.


ایجاد الگوهای لینک طبیعی (Natural Linking Patterns): استفاده از لینک‌های خارجی در محتوای شما، زمانی که به صورت ارگانیک و به نفع کاربر انجام شود، به یک الگوی لینک طبیعی کمک می‌کند و موتورهای جستجو برای لینک‌های طبیعی ارزش بیشتری قائل می‌شوند.

لینک سازی خارجی چگونه انجام می‌شود؟

هنگام لینک دادن به صفحات خارجی، دانستن ویژگی‌های مختلف لینک و زمان استفاده از آن‌ها برای پیروی از دستورالعمل‌های گوگل ضروری است. برای لینک‌های خاصی در وب‌سایت خود، ممکن است علاقه داشته باشید که ارتباط خود را با صفحه لینک‌داده شده به گوگل بگویید تا اعتبار خود را از دست ندهند.

بهترین مثال برای این موضوع، لینک‌های پولی است که برخلاف دستورالعمل‌های گوگل هستند و هرزنامه محسوب می‌شوند، مگر اینکه از یکی از ویژگی‌های مناسب برای گفتن این موضوع به گوگل استفاده کنید که این یک “sponsorship paid” است.

ویژگی یا اتریبیوت‌هایی (Attribute) که برای لینک‌های خارجی می‌توانید استفاده کنید شامل موارد زیر است:

  • ”rel=”sponsored
  • ”rel=”ugc
  • ”rel=”nofollow
  • ”rel=” dofollow

موتورهای جستجو از طریق این ویژگی‌ها لینک‌ها را دنبال می‌کنند و «link juice» را منتقل می‌کنند. ۲ اتریبیوت اصلی فالو و نوفالو است و لینک‌ها به طور پیش فرض “dofollow” هستند. برای تغییر آن‌ها به “nofollow” باید بصورت دستی یا از طریق افزونه‌های سئو تنظیمات لینک را تغییر دهید.

چگونه لینک خارجی را در وردپرس اضافه کنیم؟

برای اضافه کردن لینک خارجی در وردپرس، کافیست پس از اینکه متن محتوای خود را در ویرایشگر متن وردپرس نوشتید، کلمه‌ای که می‌خواهید برای آن لینک خارجی ایجاد کنید را انتخاب و بر گزینه “درج/ویرایش پیوند” کلیک کنید.

نحوه اضافه کردن لینک خارجی در وردپرس

سپس از کادری که باز می‌شود بر روی چرخ دنده که مربوط به تنظیمات لینک است کلیک کنید.

گزینه تنظیمات ایجاد لینک خارجی در وردپرس
از پنجره باز شده می‌توانید آدرس URl لینک خارجی و همچنین عنوان و اتریبیوت نوفالو یا اسپانسر را انتخاب کنید و بر دکمه افزودن پیوند بزنید.
تنظیمات URL لینک خارجی در وردپرس

اشتباهات لینک سازی خارجی

لینک دادن به وب‌سایت‌های با کیفیت پایین یا هرزنامه: لینک‌ سازی خارجی به وب‌سایت‌های بی‌کیفیت، اسپم یا غیر مرتبط می‌تواند تأثیر منفی بر سئوی سایت داشته باشند. 

 استفاده بیش از حد از لینک‌های خارجی:  تعداد بیش از حد لینک‌های خارجی در محتوای شما می‌تواند به عنوان هرزنامه دیده شود و ارزش هر لینک را کاهش دهد. این موضوع می‌تواند بر سئوی سایت تأثیر منفی بگذارد، زیرا موتورهای جستجو ممکن است وب‌سایت‌هایی را که بیش از حد از لینک‌ها استفاده می‌کنند، جریمه کنند.

لینک دادن به رقبا: در حالی که لینک دادن به منابع معتبر اشکالی ندارد، در مورد لینک دادن به رقبای مستقیم به نحوی که ممکن است ترافیک را از سایت شما منحرف کند، باید محتاط بود.


عدم استفاده از ویژگی “NoFollow” برای لینک‌های پولی یا اسپانسر شده: اگر لینک‌های خارجی پولی یا حمایت شده را استفاده می‌کنید، ضروری است از ویژگی”nofollow” استفاده کنید تا به موتورهای جستجو نشان دهید که سایت لینک داده شده را تایید نمی‌کنید. 

نکات لینک سازی خارجی

رعایت برخی نکات برای لینک سازی خارجی برای حفظ یک حضور معتبر در وب و در عین حال ارائه یک تجربه مثبت کاربر ضروری است. در ادامه به نکاتی که باید هنگام  لینکسازی خارجی در وب‌سایت رعایت کنید اشاره کرده‌ایم:

مطمئن شوید که وب‌سایت‌هایی که به آن‌ها لینک می‌دهید به عنوان سایت متخصص، قابل اعتماد و دارای محتوای باکیفیت شناخته شده‌اند. این باعث افزایش اعتبار و اعتماد سایت شما می‌شود.

مطمئن شوید که لینک‌های خارجی مستقیماً با محتوای صفحه شما مرتبط هستند. محتوای لینکی خارجی  باید منابع یا اطلاعات بیشتری را ارائه دهد که درک مخاطب را از موضوع افزایش دهد. برای لینک‌سازی‌ خارجی موثر باید دو اصل را رعایت کرد، اول از همه منبع معتبر باشد؛ دوم محتوای صفحه‌ با لینکی که در آن قرار می‌دهید، مرتبط باشد.


به طور دوره‌ای لینک‌های خارجی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هنوز فعال هستند و محتوای سایت خارجی حذف نشده است. لینک‌های شکسته می‌توانند بر تجربه کاربر و سئو تاثیر منفی بگذارند.


هنگام لینک دادن به محتوای پولی یا حمایت شده، از ویژگی “nofollow ” استفاده کنید تا به موتورهای جستجو نشان دهید که محتوای لینک شده را تضمین نمی‌کنید.

از استفاده بیش از حد لینک‌های خارجی که می‌تواند محتوای شما را به هم ریخته و حواس کاربران را پرت کند، خودداری کنید.

بین لینک‌های داخلی و خارجی تعادل ایجاد کنید. یک ترکیب خوب ساختار یافته می‌تواند یک تجربه کاربری خوب ارائه دهد.
 

اعتبار وب سایت (Authority) و منبعی را که به آن لینک می‌دهید، بررسی کنید. دقت، قابل اطمینان بودن و عدم وجود سوگیری در اطلاعات ارائه شده را بررسی کنید و از لینک دادن به منابعی که اطلاعات نادرست یا محتوای مشکوک را تبلیغ می‌کنند، خودداری کنید.

محتوای لینک داده شده باید به روز و آپدیت باشد. از لینک‌دادن به اطلاعات قدیمی یا منسوخ خودداری کنید، زیرا می‌تواند به اعتبار وب سایت شما آسیب برساند.

در نظر بگیرید که آیا محتوای لینک شده ارزشی برای کاربران وب‌سایت شما ایجاد می‌‌‌‌کند یا خیر. از خود بپرسید که آیا بینش، راه حل یا درک عمیق‌تری از موضوع مورد بحث ارائه می‌دهد.

 لینک‌های خارجی خود را متنوع انتخاب کنید تا طیف وسیعی از منابع معتبر را شامل شود. لینک دادن به انواع وب‌سایت‌ها و دیدگاه‌ها می‌تواند اعتبار محتوای شما را افزایش دهد.

 از متن انکر توصیفی و مرتبط برای لینک‌های خارجی خود استفاده کنید. متن انکر باید به طور دقیق به موضوع یا محتوای صفحه لینک شده اشاره کند. از عبارات عمومی مانند «اینجا کلیک کنید» یا «بیشتر بخوانید» اجتناب کنید.

چگونه لینک‌های خارجی یک سایت را پیدا کنیم؟

شما می‌توانید لینک‌های خارجی یک وب‌سایت را با استفاده از چندین روش، هم به صورت دستی و هم با کمک ابزارهای آنلاین، پیدا کنید. می‌توانید به صورت دستی کد منبع HTML صفحه وب را برای شناسایی لینک‌های خروجی بررسی کنید.

برای این کار صفحه‌ای را که می‌خواهید بررسی کنید در مرورگر وب خود باز کنید. روی صفحه راست کلیک کرده و گزینه “Inspect” را انتخاب کنید. در صفحه باز شده  تگ‌های انکرتکست را که حاوی ویژگی “href” هستند، جستجو کنید. این تگ‌ها معمولاً لینک‌های خارجی هستند. لینک‌ها را بررسی کنید تا مشخص شود به کجا لینک داده شده است و آیا آن‌ها لینک‌های خارجی هستند یا خیر.

علاوه بر روش دستی، از افزونه‌های گوگل کروم مانند “Check My Links” می‌توانید به سرعت لینک‌های خراب و معتبر در یک صفحه از جمله لینک‌های خارجی را شناسایی کنید.

کاربرد لینکسازی خارجی و تاثیر آن بر سئو

بهبود سئو
لینک‌های خارجی تأثیر مستقیمی بر سئو ندارند، اما پیاده‌سازی آن‌ها ارزش واقعی به محتوای وب شما می‌افزاید و به سؤالاتی که مخاطبان هدف شما می‌پرسند پاسخ می‌دهند، در واقع می‌توانند موقعیت شما را در موتورهای جستجو تقویت کنند.

 

ایجاد اعتماد در کاربران
با توجه به وجود اخبار جعلی و اطلاعات نادرست، منطقی است که تمام اقدامات لازم را برای متمایز کردن وب‌سایت یا برند خود به عنوان منبع اطلاعاتی قابل اعتماد انجام دهید. افزودن لینک‌های خارجی می‌تواند به کاربران کمک کند به وب‌سایت شما اعتماد کنند.


وقتی کاربران می‌بینند که آن‌ها را به یک منبع معتبر و قابل اعتماد که می‌تواند به آن‌ها در درک بهتر موضوع کمک کند، هدایت می‌کنید، اعتماد آن‌ها به وب‌سایت شما بیشتر می‌شود. قراردادن لینک‌های خارجی در سایت نه تنها به کاربران کمک می‌کند تا اطلاعات وب‌سایت شما را تأیید کنند، بلکه به موتورهای جستجو نیز کمک می‌کند تا صفحه وب شما را بهتر درک کنند و شانس گرفتن رتبه‌ آن را افزایش دهند.

نشان دادن تخصص
بر اساس گزارش Google Webmaster Tools، لینک‌های خارجی به تعیین ضریب EAT یک صفحه وب کمک می‌کنند. EAT مخفف تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن یک صفحه وب است. در حالی که روش‌های زیادی برای بهبود ضریب EAT یک وب‌سایت وجود دارد، افزودن لینک‌های خارجی نیز مفید است.

هنگامی که به منابعی لینک می‌دهید که اطلاعات عمیق‌تر و دقیق‌تری برای توضیح یک موضوع پیچیده ارائه می‌دهند، به‌طور پیش‌فرض مشخص می‌کنید که می‌توانید منابع معتبر را از منابع نادرست تشخیص دهید. این به نوبه خود به افزایش تخصص و دانش شما در این موضوع نیز کمک می‌کند، زیرا فردی که درک سطحی از موضوع دارد، منابع صحیح را شناسایی می‌کند و به لینک‌های غیرطبیعی خارجی لینک نمی‌دهد.

سوالات متداول

 لینک‌سازی خارجی یا outbound linking به معنی ایجاد لینک‌هایی در محتوای صفحات سایت اشاره دارد که مخاطبان را به سایر وب‌سایت‌ها یا منابع آنلاین خارج از دامنه خود هدایت می‌کند.

لینک خارجی یا outbound link لینکی است که به سایت‌های دیگر اشاره دارد.
بک لینک یا لینک ورودی لینکی (inbound link) است که از سایت‌های دیگر به سایت شما ارجاع داده می‌شود. به بک لینک‌ها External link نیز گفته می‌شود.

 برای جستجوی لینک خارجی می‌توانید از افزونه گوگل کروم check my links استفاده کنید. 

ارسال نظر

دیدگاه خود را بنویسید:
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تمامی حقوق محفوظ است.