درس هفتم

اشتراک گذاری

سئو تکنیکال یا فنی چیست؛ چک‌لیست کامل تکنیکال سئو

سئو تکنیکال یا فنی چیست؟

سئو تکنیکال یا فنی بخش مهم و جدایی ناپذیر سئو است به این دلیل که اگر سایت شما فقط ظاهری زیبا و یا حتی محتوای عالی داشته باشد اما از نظر فنی زیرساخت آن برای موتورهای جستجو بهینه نشده باشد سایت عملکرد خوبی نخواهد داشت. رعایت اصول تکنیکال سئو به کسب رتبه بالاتر و افزایش ترافیک سایت کمک قابل توجهی می‌کند که در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت می‌کنیم:

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

سئو تکنیکال چیست؟

سئوی تکنیکال یا فنی مجموعه اقداماتی است که برای بهینه‌سازی یک وب‌سایت به منظور کمک به موتورهای جستجو برای پیدا کردن، خزیدن و ایندکس صفحات آن انجام می‌شود.

برخی از بهترین روش‌ها برای سئوی فنی شامل ساخت نقشه سایت، بهبود سرعت وب‌سایت، سازگار کردن ‌سایت برای موبایل، رفع مشکلات محتوای تکراری و غیره است. سئو تکنیکال می تواند پیچیده و درک آن سخت باشد، اما برای بهبود رتبه‌بندی و هدایت ترافیک ارگانیک به یک وب‌سایت ضروری است.

سئو تکنیکال چه مزیتی دارد؟

  • کمک به کراول و ایندکس شدن سایت توسط موتور جستجو:

اصول تکنیکال سئو کمک می‌کند که یک سایت به راحتی قابل پیمایش و بدون هرگونه مشکل فنی که مانع از درک و رتبه‌بندی آن توسط موتورهای جستجو می‌شود، باشد.

  • بهبود سرعت و عملکرد سایت:

سئو تکنیکال می‌تواند سرعت سایت، ریسپانسیو بودن سایت و عملکرد کلی را بهبود بخشد و به بهبود تجربه کاربری کمک کند.

  • افزایش ترافیک ارگانیک:

سئو فنی کمک می‌کند تا یک سایت در نتایج جستجو بیشتر ظاهر شود، که می‌تواند به قرار گرفتن در معرض دید مشتریان بالقوه و افزایش ترافیک کمک کند.

  • افزایش نرخ تبدیل:

تجربه کاربری بهتر می‌تواند منجر به نرخ تبدیل بالاتری شود، زیرا کاربران به احتمال زیاد با وب‌سایتی تعامل دارند که استفاده و پیمایش آن آسان‌تر است.

تفاوت سئو داخلی، سئو خارجی و تکنیکال سئو چیست؟

سئو داخلی، خارجی و تکنیکال سه نوع مختلف از تکنیک‌های بهینه‌سازی سایت هستند که برای بهبود رتبه و دیده شدن یک وب‌سایت در موتورهای جستجو استفاده می‌شوند. تفاوت این سه تکنیک به شرح زیر است:

سئوی داخلی: سئوی داخلی به استراتژی‌ها و تاکتیک‌هایی گفته می‌شود که برای بهینه‌سازی محتوا و ساختار صفحات یک سایت به منظور بهبود رتبه آنها در موتورهای جستجو استفاده می‌شود. این روش شامل بهینه‌سازی تگ‌های عنوان، توضیحات متا، هدینگ‌ها، تصاویر و ساختار لینک داخلی صفحات یک سایت است. سئوی داخلی بر بهبود تجربه کاربری و ارتباط صفحات سایت برای جستجو متمرکز است.


سئوی خارجی: سئوی خارجی استراتژی‌ها و روش‌هایی است که با بهینه‌سازی عوامل خارجی مانند بک‌لینک‌ها، سیگنال‌های رسانه‌های اجتماعی و برندسازی برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو انجام می‌شود و شامل ایجاد بک‌لینک با کیفیت از سایت‌های مرتبط و معتبر، ایجاد پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی، تعامل با فالوورها و غیره است. سئوی خارجی بر بهبود اعتبار و شهرت یک سایت در موتورهای جستجو متمرکز است.


سئوی تکنیکال: سئوی تکنیکال به اقداماتی گفته می‌شود که برای بهینه‌سازی فاکتورهای فنی یک سایت به منظور بهبود رتبه آن در موتورهای جستجویی مانند گوگل استفاده می‌شود و شامل بهینه‌سازی کدها، ساختار و عملکرد سایت برای اطمینان از قابلیت کراول و ایندکس شدن آن توسط موتورهای جستجو، بهینه‌سازی سازگار بودن برای موبایل، سرعت سایت و ساختار URL برای بهبود تجربه کاربری است.

چک‌لیست سئو تکنیکال

سئو تکنیکال شامل ۵ بخش اصلی است که برای بهینه‌سازی سایت باید در هر کدام از این بخش‌ها اقداماتی را انجام داد؛ این ۵ بخش شامل موارد زیر است:

  • قابلیت خزش یا کراول شدن(Crawlability)؛
  • قابلیت فهرست‌بندی یا ایندکس شدن(Indexability)؛
  • قابلیت در دسترس بودن(Accessibility) یا رندر شدن(Rendering)؛
  • قابلیت رتبه‌بندی(Rankability)؛
  • قابلیت کلیک شدن(Clickability).
بخش‌های سئو تکنیکال

قابلیت خزش یا کراول شدن(Crawlability)

خزش یا کراول به توانایی ربات‌های موتور جستجو برای دسترسی و کراول صفحات وب‌سایت اشاره دارد و نشانگر این است که موتورهای جستجو می‌توانند محتوای سایت را پیدا و ایندکس کنند.

برای بهینه‌سازی قابلیت کراول شدن، باید اقداماتی مانند ساخت یک فایل sitemap.xml و ارسال آن به موتورهای جستجو را انجام دهید تا ساختار وب‌سایت شما را درک کنند و تمام صفحات کراول شوند. در ادامه به اقداماتی که برای این بخش باید انجام شود اشاره کرده‌ایم.

چک‌لیست قابلیت کراول شدن

چک‌لیست خزش فهرستی از مواردی است که باید بررسی شود تا مطمئن شوید که ربات‌های موتور جستجو می‌توانند به طور موثر محتوا را در وب‌سایت شما کراول و ایندکس کنند. در ادامه به موارد چک‌لیست کراول شدن اشاره کرده‌ایم:

چک‌لیست فاکتورهای قابلیت خزیدن یا کراول

ساخت نقشه سایت(site map)

نقشه سایت یا سایت مپ در واقع فایلی حاوی کدهای XML است که به ربات‌های موتور جستجو کمک می‌کند تا صفحات وب‌سایت شما را بهتر بشناسند و کراول کنند. برای ساخت نقشه سایت بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • فقط URLهایی را که می‌خواهید توسط موتورهای جستجو ایندکس شوند، ثبت کنید.
  • فایل سایت باید کمتر از ۵۰ مگابایت یا ۵۰۰۰۰ URL باشد. در صورت نیاز از چندین نقشه سایت استفاده کنید.
  • فقط URLهایی را درج کنید که کد وضعیت آنها ۲۰۰ است. (نه ریدایرکت‌ها یا خطاهای ۴XX/5XX)
  • مطمئن شوید نقشه سایت بصورت UTF-8 کدگذاری شده است.
  • نقشه سایت خود را از طریق سرچ کنسول به گوگل ارسال کنید.
  • از فایل robots.txt به نقشه سایت خود لینک دهید.
  • اگر از CMS وردپرس استفاده می‌کنید با کمک افزونه رنک مث(RankMath) یا Yoast سایت مپ خود را ایجاد کنید.

فایل robot.txt

فایل robots.txt حاوی دستورالعمل‌هایی برای موتورهای جستجو است که امکان دسترسی یا عدم دسترسی ربات‌های موتور جستجو به صفحات برای کراول شدن را فراهم می‌کند؛ از این فایل برای جلوگیری از خزیدن موتورهای جستجو در بخش‌های خاصی از وب‌سایت خود نیز می‌توانید استفاده کنید.

بررسی دامنه

بعد از انتخاب و خرید دامنه سایت خود باید تصمیم بگیرید که کدام شکل از آدرس دامنه را برای سایت خود ترجیح می‌دهید با WWW یا بدون آن؛ بعد از انتخاب هر کدام از دو حالت بهتر است ریدایرکت‌های لازم برای انتقال فرمت‌های دیگر دامنه را انجام دهید به این دلیل که موتورهای جستجو این دو نسخه از وب‌سایت را دو سایت جداگانه در نظر می‌گیرند که تاثیر منفی در سئو سایت شما دارد. 

پیاده‌سازی SSL

 وب‌سایت‌ها برای حفظ امنیت اطلاعات کاربر، تأیید مالکیت وب‌سایت، جلوگیری از ایجاد نسخه تقلبی سایت توسط هکرها و افزایش اعتماد کاربران، به گواهینامه‌های SSL نیاز دارند تا اطلاعات ارسالی بین مرورگر کاربران و سرور شما به صورت رمزشده و امن انتقال پیدا کند.گواهینامه SSL یک معیار برای رتبه‌بندی سایت توسط موتورهای جستجو محسوب می‌شود. پس از نصب SSL، اقدامات زیر برای تضمین امنیت و بهبود عملکرد سایت شما لازم است:
  • مطمئن شوید که سرور و CMS شما به درستی تنظیم شده‌اند تا از HTTPS به جای HTTP استفاده کنند. 
  • برای اطمینان از درستی نصب گواهینامه SSL از وب‌سایت‌ ssllabs.com استفاده کنید.
  • تنظیمات سایت را برای استفاده از HTTPS اعمال کنید. این کار می‌تواند از طریق تغییر تنظیمات سرور یا تنظیمات فایل htaccess انجام شود.
  • مطمئن شوید که همه منابع (تصاویر، فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت و غیره) از HTTPS استفاده می‌کنند، در غیر این صورت، ممکن است مرورگرها پیغام خطاهای امنیتی بدهند.
  • برای جلوگیری از استفاده از نسخه نا امن (HTTP) سایت شما، تنظیم ریدایرکت از HTTP به HTTPS را در تنظیمات سرور انجام دهید.
  • از معتبر بودن گواهی SSL اطمینان حاصل کنید و به تاریخ انقضای گواهی SSL توجه داشته باشید و زمان تمدید آن اقدام کنید.
  • اگر سایت شما منابع نا امن (HTTP) را در داخل یک صفحه HTTPS استفاده می‌کند، باید این محتوا را بررسی و اصلاح کنید تا مشکل امنیتی ایجاد نشود.

صفحه‌بندی(Pagination)

صفحه‌بندی یا pagination در بهینه‌سازی موتورهای جستجو برای محتواهای طولانی که به چند صفحه یا بخش تقسیم می‌شوند استفاده می‌شود. صفحه‌بندی، توزیع محتوا را در بیش از یک URL توصیف می‌کند.

مشکلات مربوط به محتوای تکراری اغلب ناشی از عدم استفاده از صفحه‌بندی برای صفحات فروشگاه یا دایرکتوری است، به این دلیل که صفحات دو و سه معمولاً بسیار شبیه به صفحه یک هستند بدون اینکه ارزش افزوده اضافی ارائه دهند. صفحه‌بندی باعث می‌شود تا تجربه کاربری و سئو بهبود یابد. 

به طور معمول برای محتواهایی مانند مقالات، پست‌های وبلاگ، لیست‌های محصول، دایرکتوری‌های محصولات و صفحات دسته‌بندی استفاده می‌شود و مهم است که به موتورهای جستجو اطلاع دهید که URL فعلی صفحه‌ای از یک سند چند صفحه‌ای است.

همچنین باید مشخص کنید کدام URL صفحه قبل و صفحه بعد است. صفحه‌بندی با استفاده از تکنیک‌هایی مانند صفحات شماره‌دار، دکمه‌های “بعدی” و “قبلی” یا اسکرول بی‌پایان پیاده‌سازی می‌شود.

برای اجرای صفحه‌بندی باید به بخش <head> در کد html صفحه اول از صفحات مرتبط به هم بروید و با استفاده از کد زیر به موتورهای جستجو اطلاع دهید که پس از صفحه فعلی باید چه صفحه‌ای را خزش کنند. دقت کنید که برای مشخص کردن صفحه قبلی از کد ”rel=”prev و برای مشخص کردن صفحه بعدی از کد ”rel=”next باید استفاده کنید.

 

</link rel=“next” href=“https://www.A.com/page-two”>

</link rel=“prev” href=“https://www.A.com/page-one”>

</link rel=“next” href=“https://www.A.com/page-three”>

 

استفاده از بردکرامب(Breadcrumbs)

بردکرامب‌ها لینک‌های مسیریابی هستند که به کاربران و ربات‌های جستجو کمک می‌کنند سلسله مراتب سایت شما و نحوه ارتباط صفحات با یکدیگر را درک کنند. برای استفاده از برد کرامب بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  •  برد کرامب را در اندازه کوچک‌تر زیر ناوبری اصلی نمایش دهید.
  • از تطابق عناوین در برد کرامب با عنوان صفحات وب‌سایت مطمئن شوید.
  • از یک فرمت ثابت، مانند فلش یا اسلش، برای جدا کردن لینک‌ها در مسیر برد کرامب استفاده کنید.
  •  به هماهنگی فونت، رنگ و سبک بردکرامب با طراحی کلی وب‌سایت دقت کنید.
  • از لینک دادن به صفحه فعلی خودداری کنید. 
  • همیشه برد کرامب را با صفحه اصلی(خانه) شروع کنید و با صفحه فعلی پایان دهید.
  •  از همان کلمات کلیدی موجود در عنوان صفحه و URL صفحه در متن‌های برد کرامب استفاده کنید.

افزایش بودجه کراول

بودجه خزش(Crawl budget) در سئو به تعداد صفحات وب یا URLهایی گفته می‌شود که یک ربات موتور جستجو، مانند ربات گوگل، مایل است یا اجازه دارد در یک وب‌سایت، در یک بازه زمانی مشخص کراول کند.
افزایش بودجه خزیدن وب‌سایت شما می‌تواند به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک کند تا محتوای بیشتری از سایت شما را کراول و ایندکس کنند، که در نهایت می‌تواند رتبه و نمایش سایت شما را در صفحات موتورهای جستجو را بهبود بخشد. برای افزایش بودجه خزش وب‌سایت خود بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • کراول صفحات کم ارزش یا تکراری خود را در robots.txt مسدود کنید.
  • مطمئن شوید که به طور ناخواسته صفحات یا بخش‌های مهم وب‌سایت را مسدود نمی‌کنید.
  • نقشه سایت را به روزرسانی کنید.
  • صفحات تکراری را حذف کنید و برای جلوگیری از مشکل محتوای تکراری از تگ کنونیکال استفاده کنید.
  • زمان بارگذاری محتواها را کاهش دهید.
  • لینک‌های خراب را حذف و یا ریدایرکت کنید.
  • از ایجاد زنجیره‌های ریدایرکت‌ و صفحات یتیم(orphan) خودداری کنید.
  • از پارامترها یا شناسه غیرضروری در URLهای خود استفاده نکنید.
  • از Google Search Console برای نظارت و تجزیه و تحلیل آمار کراول وب‌سایت خود استفاده کنید.

بهینه‌سازی ساختار سایت

مطمئن شوید که ساختار سایت شما منطقی است و به راحتی قابل پیمایش است. از لینک‌های داخلی برای کمک به ربات‌های جستجو برای یافتن همه صفحات شما استفاده کنید. برای طراحی ساختار سایت به نکات زیر توجه کنید:

  • ساختار سایت رقبا را بررسی کنید.
  • کلمات کلیدی را دسته بندی کنید.
  • صفحات سایت را دسته بندی کنید.
  • یک نویگیشن ساده طراحی کنید.  

بطور کلی ساختار ایده‌آل یک سایت به صورت زیر است:

ساختار ایده‌آل سایت

فایل log سئو

فایل لاگ سئو که به عنوان فایل لاگ سرور یا فایل لاگ  وب سرور  نیز شناخته می‌شود، بایگانی از تمام درخواست‌هایی است که به یک سرور ارسال می‌شود.

این گزارش‌ها اطلاعات مربوط به هر درخواست، از جمله آدرس IP درخواست‌کننده، زمان درخواست، URL درخواستی، کد وضعیت HTTP بازگشتی و سایر موارد است. این فایل‌ها می‌توانند منبع ارزشمندی از داده‌ها برای تجزیه و تحلیل و بهینه‌سازی وب‌سایت باشند.

تجزیه و تحلیل فایل لاگ در سئو تکنیکال کمک می‌کند صفحات مشکل‌دار که باعث هدر رفتن بودجه کراول و خزیدن URLهای کم ارزش یا نامعتبر می‌شود را شناسایی و توسط robots.txt مسدود کرد. برای دسترسی به این فایل‌ها می‌توانید از ابزار «Screaming Frog» استفاده کنید.

بهینه‌سازی URL

برای انتخاب ساختار URL شما می‌توانید از ساختار ساب دایرکتوری (Subdirectories) مانند «blog.sitename.com» یا ساختار ساب فولدر(Subfolder) مانند «sitename.com/blog» استفاده کنید و  هر پست یا صفحه از وبلاگ را در دسته مرتبط قرار دهید.

پس از انتخاب ساختار مورد نظر بهینه‌سازی ساختار URL وب‌سایت بخش مهمی از بهبود تجربه کاربری و سئو است. برخی نکات برای بهینه‌سازی URLها شامل موارد زیر است: 

  • URLهای ساده و خوانا انتخاب کنید.
  • از خط فاصله برای جدا کردن کلمات استفاده کنید.
  • URLها را کوتاه انتخاب کنید.
  • از تغییر مکرر URLها خودداری کنید.
  • از تگ کنونیکال برای نشان دادن نسخه ترجیحی یک URL زمانی که چندین نسخه از یک صفحه وجود دارد استفاده کنید.
  • از یک سلسله مراتب منطقی در ساختار URL خود استفاده کنید.

قابلیت ایندکس شدن(Indexability)

این بخش بر اطمینان از اینکه موتورهای جستجو بتوانند صفحات وب‌سایت شما را به درستی ایندکس کنند تمرکز می‌کند. در حالی که خزیدن به توانایی دسترسی به صفحات اشاره دارد، ایندکس شدن تضمین می‌کند که صفحات به فهرست موتور جستجو اضافه می‌شوند. برای بهبود ایندکس، باید از مشکلاتی مانند محتوای تکراری اجتناب کنید، تگ‌های کنونیکال را برای یک صفحه تنظیم کنید و از متا تگ‌ها برای کنترل محتوایی که باید ایندکس شود استفاده کنید.

چک‌لیست قابلیت ایندکس شدن

چک‌لیست ایندکس شدن برای سئوی فنی، فهرستی از مواردی است که باید بررسی شود تا مطمئن شوید که ربات‌های موتور جستجو  به طور موثر محتوای وب‌سایت شما را ایندکس و به فهرست اضافه می‌کنند. در ادامه به موارد چک لیست ایندکس شدن اشاره کرده‌ایم:

چک‌لیست قابلیت رتبه‌بندی در سئو تکنیکال

ریسپانسیو بودن سایت

طراحی ریسپانسیو یا واکنشگرا یک وب‌سایت برای همه دستگاه‌ها از جمله دستگاه‌های تلفن همراه بهینه می‌کند. عدم استفاده از طراحی واکنشگرا می‌تواند منجر به تجربه کاربری ضعیف برای کاربران تلفن همراه شود. که اصطلاحا به آن گفته می‌شود سایت موبایل فرندلی نیست. برای بررسی ریسپانسیو بودن سایت می‌توانید از ابزار mobile friendly گوگل استفاده کنید.

رفع محدودیت بات‌های جستجو

برای اطمینان از اینکه صفحات شما برای بات‌های جستجو قابل دسترسی و کراول است بهتر است از ابزارهایی مانند Robot.txt tester استفاده کنید.

کاهش صفحات تکراری(duplicate content)

محتوای تکراری به صفحاتی با محتوای یکسان یا بسیار مشابه اشاره دارد. وجود صفحات تکراری یا کپی در سایت باعث سردرگمی موتورهای جستجو برای رتبه دادن به صفحات مشابه می‌شود و بر سئو سایت تاثیر منفی دارد. بهتر است که با استفاده از تگ کنونیکال (Canonical)یا ریدایرکت صفحات تکراری از ایجاد محتوای تکراری جلوگیری کنید.

تگ‌های کنونیکال به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا بفهمند وقتی چندین نسخه از یک صفحه وجود دارد، کدام نسخه از صفحه را برای نمایش در نتایج گوگل در اولویت قرار دهد. استفاده از این تگ‌ها برای جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری مهم است.

بررسی ریدایرکت‌ها

عدم استفاده صحیح از ریدایرکت‌ها باعث بروز مشکلاتی مانند ایجاد لینک‌های شکسته و ریدایرکت‌های غیر ضروری یا نادرست شود و سرعت لود صفحه را کاهش دهد یا موتورهای جستجو را سردرگم کند. بررسی ریدایرکت‌ها و برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح برای اطمینان از تأثیر مثبت آن‌ها بر سئو ضروری است.

رفع خطاهای http

کدهای وضعیت HTTP برای سئو مهم هستند، زیرا بر کراول و ایندکس کردن وب‌سایت‌ها توسط موتورهای جستجو تأثیر می‌گذارند و به آنها اطلاع می‌دهند که آیا URLها با موفقیت ثبت شده‌اند، به مکان دیگری منتقل شده‌اند، محتوا حذف شده است یا مشکلاتی در سرور وجود دارد.

کدهای وضعیت HTTP پاسخ‌های سه رقمی هستند که سرور به درخواست کلاینت (مرورگر یا موتور جستجو) نمایش می‌دهد. این کدها به پنج گروه تقسیم می‌شوند که انواع مختلفی از پیام‌ها را منتقل می‌کنند.

  • کدهای سری ۲xx نشان می‌دهند که گوگل بات می‌تواند با موفقیت محتوا را کراول کند و برای جستجوی گوگل واجد شرایط است.
  • کدهای تغییر مسیر یا ریدایرکت ۳xx نشان می‌دهد که URL درخواستی به مکان دیگری منتقل شده است.
  • کدهای خطای سرویس گیرنده ۴xx نشان می‌دهد که خطایی در سمت سرویس گیرنده وجود دارد، مانند لینک‌های شکسته یا صفحه‌ای که دیگر وجود ندارد.
  • کدهای خطای سرور ۵xx نشان می‌دهد که خطایی در سمت سرور وجود داشته است، مانند سروری که از کار افتاده یا بیش از حد لودینگ شده است.

کدهای وضعیت HTTP را می‌توان با استفاده از مرورگر، سرچ کنسول گوگل یا ابزار سئو بررسی کرد. با درک کدهای وضعیت HTTP،  می‌توانید خطاها را شناسایی کنید و مطمئن شوید که هم موتورهای جستجو و هم کاربران می‌توانند به وب‌سایت شما دسترسی داشته باشند.

قابلیت در دسترس بودن (Accessibility) یا رندر شدن (Rendering)

قابلیت دسترسی در سئو فنی راهی برای کمک به کاربران، برای دسترسی به وب‌سایت‌ها و بهبود تجربه کاربری است. قابلیت دسترسی در سئو شامل اقداماتی است برای اطمینان از اینکه وب‌سایت‌ها برای همه به سادگی قابل دسترس و استفاده هستند.

در واقع به این معنی است که سایت حتی در شرایطی مانند محدودیت اینترنت کاربر، عدم امکان پخش صدا با صدای بلند و غیره برای کاربر قابل دسترسی و استفاده باشد و کاربران قادر به درک، پیمایش و تعامل با یک وب‌سایت باشند.

چک‌لیست قابلیت دسترسی

چک‌لیست قابلیت دسترسی یا رندر شدن شامل بررسی فهرستی از مواردی است برای اطمینان از اینکه صفحات وب‌سایت برای کاربران به سادگی قابل دسترس و استفاده هستند در ادامه به موارد این چک‌لیست اشاره کرده‌ایم:

چک‌لیست قابلیت دسترسی در سئو تکنیکال

بررسی عملکرد سرور

موتورهای جستجو مانند گوگل تجربه کاربری را به عنوان یک عامل مهم در تعیین رتبه‌بندی جستجو در نظر می‌گیرند. اگر سرور شما عملکرد خوبی نداشته باشد و بر تجربه کاربر تأثیر منفی بگذارد، می‌تواند منجر به کاهش رتبه سئو شود.

اگر سرور شما کند باشد یا قطع باشد، ممکن است مانع از خزیدن درست موتورهای جستجو برای سایت شما شود و ایندکس نیز به درستی انجام نشود و برخی از صفحات سایت شما ممکن است در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده نشوند.

از طرفی صفحاتی که آهسته لود می‌شوند باعث نرخ پرش بالاتر، تعامل کمتر کاربر و کاهش زمان صرف شده در سایت شما می‌شوند و  بر رتبه‌بندی صفحه تأثیر منفی می‌گذارد. در نتیجه برای حفظ یا بهبود  سئو سایت بهتر است مشکلات مربوط به سرور را برطرف کنید.

سرعت سایت

سرعت سایت علاوه بر اینکه بر تجربه کاربری و نرخ پرش(Bounce Rate)تاثیر دارد، یکی از فاکتورهای مهم رتبه‌بندی صفحات در گوگل نیز محسوب می‌شود. برای افزایش سرعت بارگذاری سایت بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
  • بهینه‌سازی تصاویر: 
در یک صفحه حجم تصاویر بیشتر از فایل‌های  Css و  javascript است، که مستقیما بر سرعت بارگذاری سایت تاثیر می‌گذارد برای کم کردن حجم تصاویر بهتر است از فرمت Webp استفاده کنید، همچنین از ابزارهایی مانند Tinypng.com برای فشرده‌سازی آن‌ها یا از افزونه‌ برای وب‌سایت‌های وردپرسی مانند افزونه SiteGround Optimizer می‌توانید استفاده کنید.
  • محدود کردن تعداد درخواست‌های HTTP:
صفحات وب برای اجرا و نمایش المان‌های صفحه(تصاویر، اسکریپت‌ها و فایل‌های CSS) به مرورگرها نیاز دارند که چندین درخواست HTTP ایجاد کنند. بهتر است برای بهبود سرعت سایت تعداد کل المان‌هایی که هر صفحه برای لود نیاز دارد به حداقل برسد.
  • محدود کردن استفاده از ریدایرکت‌ها:
ریدایرکت‌ها چند دهم ثانیه یا گاهی حتی  چند ثانیه‌ را به زمان بارگذاری صفحه اضافه می‌کنند. بهتر است برای جلوگیری از کاهش سرعت سایت از ریدایرکت‌های کمتری استفاده کنید.
  • کوچک کردن فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت:
کوچک کردن کد(minify) به معنای حذف هر چیز اضافه از جمله کامنت کدها، فضاهای خالی و نقطه ویرگول‌های غیر ضروری است که باعث می‌شود فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت کمی کوچکتر شوند و سریع‌تر در مرورگر آپلود شوند و پهنای باند کمتری اشغال کنند.
  • استفاده از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاست معتبر و قدرتمند:
اگر سرور به درخواست‌ها به کندی پاسخ دهد سرعت بارگذاری سایت کاهش می‌یابد، باید سروری با میانگین زمان پاسخگویی کمتر از ۲۰۰ میلی‌ثانیه انتخاب کنید. از جمله شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هاست شرکت لیموهاست و نت افراز است که می‌توانید برای خرید هاست مناسب از آنها اقدام کنید.
  • استفاده از CDN یا Content Delivery Network(شبکه تحویل محتوا):
 زمانی که کاربران از نظر موقعیت جغرافیایی از سرور دور هستند، زمان بارگذاری سایت افزایش می‌یابد. CDNها وب‌سرورهایی هستند که از سرورهای توزیع شده جغرافیایی استفاده می‌کنند، به این معنی که نزدیکترین سرور به بازدیدکننده سایت شما فایل‌ها را ارائه می‌دهد. برای مثال زمان بارگذاری تصاویر یکسان خواهد بود، صرف نظر از جایی که کاربر در حال اتصال است.
  • کاهش تعداد پلاگین‌ها:
هر افزونه فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت اضافی را لود می‌کند. برخی از افزونه‌ها زمان TTFB (Time to First Byte) یا مدت‌زمانی که مرورگر شما باید در انتظار پاسخ از وب‌سرور صرف کند را نیز افزایش می‌دهند زیرا برای هر درخواست صفحه نیاز به پردازش اضافی در سرور دارد. بنابراین توصیه می‌کنیم فهرست پلاگین‌های خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که واقعاً به هر افزونه نیاز دارید. بهتر است هر افزونه‌ای را که برای وب‌سایت شما ضروری نیست حذف کنید.
  • استفاده از کش مرورگر:
کش کردن فرآیند ذخیره نسخه‌ای از فایل‌ها در یک مکان ذخیره سازی موقت (یک کش ) است که می‌توان سریع‌تر به آن دسترسی پیدا کرد. مرورگرها کپی‌هایی از فایل‌های ثابت را ذخیره می‌کنند تا بتوانند صفحاتی که اخیراً بازدید شده را سریع‌تر لود کنند. دولوپرها می‌توانند به مرورگرها دستور دهند تا عناصر یک صفحه وب را که اغلب تغییری نمی‌کند در حافظه پنهان ذخیره کنند. فعال کردن کش مرورگر می‌تواند مصرف پهنای باند را کاهش، زمان بارگذاری را افزایش و تأخیر و بار کاری سرور را نیز کاهش دهد.
  • فعال کردن فشرده‌سازی Gzip:
شما باید فشرده‌سازی Gzip را در سرورهای HTTP خود فعال کنید. فشرده‌سازی Gzip اندازه پاسخ‌های HTTP را برای انواع فایل‌های خاص به حداقل می‌رساند و معمولاً برای HTML ،CSS و JavaScript استفاده می‌شود. برای فعال سازی Gzip می‌توانید از افزونه WP Rocket در وردپرس استفاده کنید.
  • محدود کردن استفاده از اسکریپت‌های خارجی:
صفحات وب ممکن است کدهای غیرضروری داشته باشند که قبل از محتوای مهم‌تر صفحه لود می‌شوند و زمان بارگذاری کلی را کاهش می‌دهند. این اتفاق به ویژه در وب‌سایت‌های بزرگ رایج است. برای رفع این مشکل می‌توانید از یک ابزار بررسی عملکرد وب مانند GTmetrix برای شناسایی کدهای غیر ضروری در صفحات با عملکرد ضعیف استفاده کنید.

عمق صفحه(PageDepth)

در سئو “عمق صفحه” به سطح یا موقعیت یک صفحه وب در سلسله مراتب یا ساختار یک وب‌سایت اشاره دارد. عمق صفحه نشان می‌دهد که چند کلیک یا مرحله برای یک کاربر یا خزنده موتور جستجو لازم است تا از صفحه اصلی یا دامنه اصلی وب‌سایت به یک صفحه برسد.

هر چه کاربر برای رسیدن به محتوا کلیک بیشتری انجام دهد، احتمال اینکه کاربر صفحه وب را رها کند بیشتر است. دانستن این داده‌ها برای بهبود سئو و تجربه کاربری لازم است.

معمولاً چهار سطح برای صفحات وجود دارد: سطح صفر (صفحه اصلی)، سطح یک(دسته‌بندی‌های اصلی)، سطح دو(دسته‌بندی فرعی) سطح سه (محصولات). این‌ها سطوحی هستند که موتورهای جستجو باید بتوانند به آن‌ها دست یابند.

بهتر است عمق صفحات بیشتر از این نباشد زیرا نویگیشن و ناوبری سایت را برای کاربر دشوارتر می‌کند. صفحاتی که ترافیک بیشتری ایجاد می‌کنند باید در صفحه اصلی باشند یا فقط با چند کلیک قابل دسترسی باشند تا دسترسی به آن‌ها آسان باشد.

صفحات یتیم(Orphan)

صفحات یتیم به صفحاتی گفته می‌شود که توسط هیچ صفحه دیگری در وب‌سایت به آن‌ها لینک داده نشده است. به عبارت دیگر، صفحات یتیم در یک وب‌سایت وجود دارند اما بخشی از ساختار ناوبری سایت نیستند و فاقد لینک‌های داخلی هستند. برای تصمیم‌گیری در مورد صفحات یتیم می‌توانید مسیر زیر را دنبال کنید:

مسیر تصمیم‌گیری برای صفحات یتیم
  • استفاده از لینک داخلی:

صفحات یتیمی که برای بازدیدکنندگان سایت ارزشمند هستند باید در ساختار لینک‌سازی داخلی سایت قرار گیرند تا پیدا کردن آنها برای بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو آسان‌تر شود.

  • نوایندکس کردن:

صفحات یتیمی که عمداً به آن‌ها لینک داخلی داده نشده‌ است، مانند صفحات فرود برای تبلیغات، باید نوایندکس شوند تا از نمایش آنها در نتایج جستجوی ارگانیک جلوگیری شود.

اکثر افزونه‌های سئو این کار را به سادگی با علامت زدن یک گزینه انجام می‌دهند، اما می‌توانید با کپی و پست کردن آن در بخش <head> صفحه، آن را به صورت دستی نیز انجام دهید:

</meta name=”robots” content=”noindex”>

  • ادغام کردن:

صفحات یتیم با صفحاتی که محتوای یکسان یا مشابه آن‌ها دارند باید ترکیب شوند. این به معنی ادغام محتوا و هدایت URL یتیم به صفحه دیگر است.

  • حذف کردن:

صفحات یتیمی که هیچ ارزشی برای بازدیدکنندگان ندارند و هدف دیگری ندارند(به عنوان مثال، کمپین ترافیک پولی) باید حذف شوند. اگر صفحه دارای بک‌لینک است، ممکن است بخواهید URL را به صفحه مرتبط دیگری هدایت کنید تا اعتبار لینک پس از حذف صفحه حفظ شود.

رندر شدن جاوا اسکریپت

از آنجاکه رندر شدن و پردازش کدهای جاوا اسکریپت برای گوگل کمی دشوار است بهتر است از محتوای از پیش رندر شده برای بهبود قابلیت دسترسی استفاده کنید.

زمان بارگذاری و حجم صفحه

«زمان بارگذاری» و «اندازه صفحه» دو معیار مهمی هستند که در تحلیل و بهینه‌سازی عملکرد وب استفاده می‌شوند و در تعیین سرعت لود یک صفحه و میزان کارآمد بودن تجربه کاربری یک وب‌سایت تاثیر دارند.

زمان بارگذاری می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله عملکرد سرور، اندازه و حجم صفحه که شامل تمام فایل‌های HTML ،CSS، جاوا اسکریپت، تصاویر، ویدئوها و سایر منابع مورد نیاز برای نمایش صفحه است، کارایی کد و سرعت اتصال به اینترنت کاربر باشد.

صفحات با بارگذاری آهسته باعث نرخ پرش بالاتر، تعامل کمتر کاربر و تاثیر منفی بر رتبه‌بندی موتورهای جستجو می‌شوند.
حجم زیاد صفحه ممکن است منجر به کاهش زمان بارگذاری شود و بر تجربه کاربر و سئو تأثیر منفی بگذارد.

بهینه‌سازی اندازه صفحه با فشرده‌سازی تصاویر، به حداقل رساندن کدهای غیر ضروری و استفاده از شیوه‌های کدنویسی کارآمد ضروری است.

قابلیت رتبه‌بندی(Rankability)

 این بخش بر بهینه‌سازی عناصر وب‌سایت شما برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) تمرکز دارد و شامل عوامل مختلف سئو داخلی مانند تحقیق کلمات کلیدی، بهینه‌سازی متا تگ‌ها، تولید محتوای با کیفیت و سئو خارجی مانند ایجاد بک‌لینک‌های معتبر و بهبود معیارهای تعامل با کاربر است.

با اجرای استراتژی‌های موثر سئو، می‌توانید حضور وب‌سایت خود در نتایج موتور جستجو و شانس آن را برای بدست آوردن رتبه بالاتر را افزایش دهید.

چک‌لیست قابلیت رتبه‌بندی

چک‌لیست رتبه‌بندی، فهرستی از مواردی است که باید بررسی شود تا رتبه صفحات در نتایج موتور جستجو بهبود یابد در ادامه به موارد چک لیست رتبه‌بندی اشاره کرده‌ایم:

چک‌لیست قابلیت رتبه‌بندی در سئو تکنیکال

ایجاد بک‌لینک

بک‌لینک‌ها یا لینک‌های ورودی(inbound links)، لینک‌های خارجی از سایر وب‌سایت‌ها به سایت شما هستند. آن‌ها با نشان دادن اعتبار، قدرت و مرتبط بودن محتوای شما(Authority ,Credibility ,Relevancy)، نقش مهمی در سئو دارند. در ادامه به چند نکته برای مدیریت موثر بک‌لینک‌ها در استراتژی سئو اشاره کرده‌ایم:

  • توجه به کیفیت و کمیت بک‌لینک‌ها: 

بک‌لینک‌های با کیفیت از وب‌سایت‌های معتبر و مرتبط ارزش بیشتری نسبت به تعداد زیادی بک‌لینک بی کیفیت دارند. به دست آوردن لینک از منابع معتبر در حوزه فعالیت خود را در اولویت قرار دهید.

  • لینک‌سازی طبیعی:

از درگیر شدن در روش‌های ساخت لینک غیر طبیعی یا هرزنامه، مانند خرید لینک خودداری کنید. با ایجاد محتوای ارزشمند و قابل اشتراک‌گذاری که دیگران به طور طبیعی مایلند به آن لینک دهند، به دنبال به دست آوردن لینک طبیعی باشید.

  • وبلاگ‌نویسی مهمان:

پست‌های مهمان را در وب‌سایت‌های معتبر در صنعت خود قرار دهید.  مقالاتی را درج کنید که اطلاعات ارزشمندی را به مخاطب ارائه می‌دهد و در صورت لزوم، لینک‌های مرتبط و متنی را به محتوای خود اضافه کنید.

  • توجه به کیفیت محتوا:

محتوایی با کیفیت بالا و آموزنده ایجاد کنید که به طور طبیعی بک‌لینک‌ها را جذب می‌کند. راهنماهای جامع، مطالعات موردی، تحقیقات اصلی و محتوای بصری جذاب در این زمینه عملکرد خوبی دارند.

  • استفاده از متن انکرتکست متنوع:

هنگام ساختن بک‌لینک، از انکر تکست(Anchor text) متنوع از جمله انکر تکست اسم برند، متن توصیفی و انواع کلمات کلیدی هدف خود استفاده کنید.

  • نظارت بر بک‌لینک‌ها:

به طور منظم بک لینک خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که لینک‌هایی که به سایت شما اشاره می‌کنند مرتبط و با کیفیت هستند. ابزارهایی مانند Google Search Console ،Ahrefs ،Moz و SEMrush می‌توانند در این مورد کمک کنند.

  • حذف لینک‌های مضر:

اگر بک‌لینک‌های اسپم یا با کیفیت پایین را پیدا کردید که به سایت شما اشاره می‌کنند. از ابزار Disavow Links گوگل استفاده کنید تا موتورهای جستجو  این لینک‌ها را در نظر نگیرند.

خوشه‌های محتوا (Content Clusters)

 ساخت محتوای خوشه‌ای یک استراتژی سئو است که شامل ایجاد گروهی از صفحات وب به هم مرتبط یا پست‌های وبلاگ است که حول یک موضوع اصلی یا محتوای ستونی(پیلار) متمرکز می‌شوند. استفاده از ساختار پیلار و کلاستر برای بهبود رتبه وب‌سایت در موتورهای جستجو، افزایش ترافیک ارگانیک، افزایش اعتبار وب‌سایت و ارائه یک منبع جامع‌تر برای کاربران علاقمند به یک موضوع خاص لازم است.

محتوای خوشه‌ای (ساختار پیلار و کلاستر)

لینک‌سازی داخلی و خارجی

لینک‌های داخلی و خارجی اجزای ضروری سئو هستند که به بهبود تجربه کاربری و نمایش وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو  کمک می‌کنند. گوگل و سایر موتورهای جستجو از این لینک‌ها برای درک زمینه موضوعی و اعتبار محتوای شما استفاده می‌کنند.

با رعایت نکات زیر برای لینک‌سازی می‌توانید سئوی وب‌سایت خود را بهبود بخشیده و تجربه کاربری بهتری را برای مخاطبان فراهم کنید:

لینک‌های داخلی:

  • از انکر تکست توصیفی استفاده کنید:

هنگام ایجاد لینک‌های داخلی، از انکرتکست توصیفی و مرتبط استفاده کنید که به طور دقیق محتوای صفحه لینک داده شده را توصیف می‌کند. از عبارات عمومی مانند “اینجا کلیک کنید” یا “بیشتر بخوانید” استفاده  نکنید.

  •  به محتوای مرتبط لینک دهید:

مطمئن شوید که صفحاتی داخلی که به آن‌ها لینک می‌دهید ارتباط نزدیکی با موضوع صفحه فعلی دارند، تا به موتورهای جستجو کمک کند که زمینه و ارتباط محتوای شما را درک کنند.

  •  تجربه کاربری را در نظر بگیرید:

با لینک‌های داخلی و ارائه اطلاعات اضافی یا راهنمایی کاربران به موضوعات مرتبط تجربه کاربری بهبود دهید. همچنین بیش از حد از لینک‌های داخلی استفاده نکنید. 

  • ساختار منطقی سایت را حفظ کنید:

محتوای وب‌سایت خود را در یک سلسله مراتب منطقی سازماندهی کنید؛ این کار هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو برای پیمایش و درک محتوای سایت شما آسان‌تر می‌شود.

  • لینک‌های شکسته را اصلاح کنید:

به طور مرتب لینک‌های داخلی خراب را بررسی و رفع کنید. لینک‌های شکسته می‌توانند بر تجربه کاربری و سئو تاثیر منفی بگذارند. با استفاده صحیح از ریدایرکت‌های URL، یک وب‌سایت می‌تواند از خطاهای یافت نشدن صفحه ۴۰۴ جلوگیری کند، هر لینکی را که به صفحه‌ای که منتقل شده یا حذف شده است را فوروارد کند و سئوی آن را بهبود بخشد. 

  • از برد کرامب(Breadcrumbs)استفاده کنید: 

برد کرامب را در سایت خود پیاده‌سازی کنید تا مسیرهای روشنی را برای کاربران و موتورهای جستجو برای پیمایش در محتوای شما فراهم کنید.


لینک‌های خارجی:

  • لینک به منابع با کیفیت بالا:

هنگام لینک دادن به وب‌سایت های خارجی، منابع معتبر را انتخاب کنید. لینک دادن به منابع معتبر می تواند قابل اعتماد بودن محتوای شما را افزایش دهد.

  • از تگ Nofollow برای لینک‌های غیرقابل اعتماد استفاده کنید:

اگر در اعتبار یک منبع خارجی مطمئن نیستید یا اگر نمی خواهید رتبه صفحه را به آن منبع منتقل کنید، می توانید تگ “nofollow” را به لینک اضافه کنید که موتورهای جستجو لینک را دنبال نکنند.

  •  به محتوای مرتبط لینک خارجی دهید:

مطمئن شوید که لینک‌های خارجی که درج می‌کنید به محتوای شما مرتبط هستند. به منابعی لینک دهید که اطلاعات یا نقل‌قول‌های بیشتر مرتبط با موضوع مورد بحث شما را ارائه می‌دهند.

  • بررسی لینک‌های خراب:

به طور دوره ای لینک‌های خارجی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هنوز فعال و مرتبط هستند. لینک‌های خراب یا قدیمی را جایگزین یا به روز کنید.

  • از لینک دادن به مزارع لینک و سایت‌های اسپم خودداری کنید:

از لینک دادن به وب‌سایت‌های بی‌کیفیت یا اسپم خودداری کنید. اگر با مزارع لینک یا منابع مشکوک مرتبط باشید، موتورهای جستجو ممکن است سایت شما را جریمه کنند.

  • باز کردن لینک‌های خارجی در یک تب جدید:

وقتی به وب‌سایت‌های خارجی لینک می‌دهید، باز شدن آن‌ها را برای یک تب یا پنجره جدید مرورگر تنظیم کنید. این کار کاربران را در سایت شما نگه می‌دارد و در عین حال به آنها اجازه می‌دهد محتوای خارجی را مطالعه کنند.

قابلیت کلیک شدن(Clickability)

قابلیت کلیک به بهینه‌سازی ظاهر وب‌سایت در نتایج جستجو برای تشویق کاربران به کلیک بر روی لینک شما اشاره دارد و شامل نوشتن عناوین و توضیحات متا قانع‌کننده است که به طور دقیق محتوای شما را توصیف و کاربران را ترغیب به کلیک کردن می‌کند. نوشتن توضیحات متای مناسب، ارزش صفحه شما را برجسته می‌کند، نرخ کلیک (CTR) را بهبود می‌بخشد و ترافیک ارگانیک بیشتری را جذب می‌کند.

چک‌لیست قابلیت کلیک شدن

چک‌لیست قابلیت کلیک شدن، فهرستی از مواردی است که باید انجام شود تا کاربران ترغیب به کلیک کردن بر لینک شما شوند. در ادامه به موارد این چک‌لیست اشاره کرده‌ایم:

چک‌لیست قابلیت کلیک شدن در سئو تکنیکال

فیچر اسنیپت(Featured Snippet)

فیچر اسنیپت که به عنوان موقعیت صفر نیز شناخته می‌شود، یک خلاصه یا پاسخ مختصر به درخواست کاربر است که در بالای نتایج جستجوی ارگانیک گوگل در یک کادر نمایش داده می‌شود و اطلاعات ارزشمندی را بدون نیاز به کلیک کاربر روی یک لینک خاص ارائه می‌دهد. به دست آوردن جایگاه صفر می‌تواند به طور قابل توجهی نمایش و ترافیک وب‌سایت شما را افزایش دهد. برای بهینه‌سازی فیچر اسنیپت بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • به سئوی داخلی توجه کنید.
  • تحقیقات کلمات کلیدی را انجام دهید.
  • فیچر اسنیپت‌های رقبا را پیدا کنید.
  • به سوالات مشابه در محتوای خود بپردازید.
  • برای یک سوال از عبارات مختلف استفاده کنید.
  • بخش‌های «چگونه…» را به وب‌سایت خود اضافه کنید.
  • بخش‌های «people also ask» گوگل را مرور کنید.
  • کوئری‌ها را بر اساس ساختار محتوا سازماندهی کنید.
  • از تصاویر و ویدیوهای با کیفیت در محتوای صفحات استفاده کنید.

داده‌های ساختار یافته (Structured Data)

داده‌های ساختاریافته یک کد یکپارچه است که اطلاعات یک صفحه را توصیف می کند و به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوا و موضوع سایت شما را بهتر درک کنند و رتبه سایت را بهبود بخشند. از ابزارهایی مانند Structured Data Markup Helper Google می‌توانید برای افزودن داده‌های ساختاریافته به سایت خود استفاده کنید.

فرض کنید شما یک وب‌سایت با لیست محصولات دارید، در این مورد، نشانه‌گذاری داده‌های ساختاریافته، موتورهای جستجو را به توضیحات محصول، قیمت، در دسترس بودن محصولات، نظرات کاربران و رتبه‌بندی‌ها راهنمایی می‌کند. 

داده‌های ساختاریافته از چشم کاربران پنهان می‌مانند. با این حال، موتورهای جستجو می‌توانند آن را درک کنند و عناصر صفحه را به راحتی تشخیص دهند، محتوا را به درستی تفسیر کنند و اطلاعات اضافی درباره صفحه، محصول و شرکت را درSERPها نمایش دهند. برای استفاده از استراکچر دیتا مراحل زیر را انجام دهید:

  1. وارد صفحه Structured Data Markup Helper گوگل شوید.
  2. نوع داده خود را انتخاب کنید( مقاله، محصول، فیلم و غیره).
  3. آدرس URLمورد نظر را که می‌خواهید برای آن استراکچر دیتا بسازید وارد کادر کنید.
  4. اجزای محتوای آن صفحه را که می‌خواهید گوگل در نتایج نشان دهد انتخاب کنید (به عنوان مثال نام نویسنده برای مقاله یا قیمت و رنگ برای محصول).
  5. بر روی دکمه Create the HTML کلیک کنید.
  6. کد HTML ساخته شده را بهCMSخود اضافه کنید.
  7. با ابزار Structured Data Testing Tool اسکیمای خود را تست کنید.

نکاتی برای ساخت استراکچر دیتا:

  • رایج‌ترین اسکیماهای مورد استفاده در سایت schema.org موجود است. نوعی را که برای کسب و کار شما مناسب‌تر است پیدا کنید.
  • از تمام اسکیماهایی که نیاز دارید استفاده کنید.
  • هرچه محتوای بیشتری را نشانه‌گذاری کنید، بهتر است. اما دقت داشته باشید شما باید فقط محتوایی را علامت‌گذاری کنید که برای افرادی که از صفحه وب بازدید می‌کنند قابل مشاهده است.

گوگل دیسکاور(Google Discover)

گوگل دیسکاور ویژگی که توسط گوگل معرفی شد و بر اساس آن محتوای شخصی‌سازی شده را در دستگاه های تلفن همراه به کاربران ارائه می‌دهد. روشی راحت‌تر برای کاربران تا بتوانند بر اساس علایق و رفتار آنلاین خود، محتوای جدید را پیدا کنند.

گوگل دیسکاور در هر دو دستگاه اندروید و iOS در دسترس است و می‌تواند ابزار مفیدی برای به روز بودن از آخرین اخبار و موضوعات مورد علاقه باشد. گوگل دیسکاور یک فرصت ارزشمند برای تولیدکنندگان محتوا است تا بازدید وب‌سایت خود را افزایش دهند. برای اینکه محتوای شما در فید Discover گنجانده شود باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • در گوگل ایندکس شوید.
  • با خط‌مشی‌های محتوای Discover مطابقت داشته باشید.(عدم تولید محتوای خشونت آمیز، تروریستی و غیره )
  • محتوای خود را طبق الگوریتمE-E-A-T بهبود بخشید.
  • عناوین عالی بنویسید.
  • از تصاویر جذاب استفاده کنید.
  • سایت را برای موبایل بهینه کنید.
  • کیفیت محتوای خود را تقویت کنید.
  • بر تولید محتوای همیشه سبز و به روز تمرکز کنید.

استفاده از تگ hreflang

تگ‌های Hreflang که برای سایت‌های چندزبانه استفاده می‌شود به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا بفهمند کدام زبان و نسخه‌های یک ‌سایت باید در نتایج جستجو نمایش داده شوند. استفاده صحیح از تگ‌های hreflang کمک می‌کند به مشتریان بالقوه در کشورهای مختلف دسترسی پیدا کنید، محتوای صحیح را بر اساس منطقه و زبان دلخواه به بازدیدکنندگان ارائه دهید، یک استراتژی قوی بین‌المللی سئو برای وب‌سایت خود بسازید و یک تجربه کاربری خوب در وب‌سایت‌ چند زبانه ایجاد کنید.

ریچ‌ریزالت(Rich Result)

ریچ‌ریزالت که به‌ عنوان (rich snippets) یا نتایج داده‌های ساختاریافته نیز شناخته می‌شوند، نتایج جستجوی پیشرفته‌ای هستند که اطلاعات بیشتری را فراتر از لینک آبی سنتی و توضیحات متا ارائه می‌دهند. این نتایج اغلب شامل ویژگی‌هایی مانند رتبه‌بندی ستاره دار، تصاویر، اطلاعات قیمت و موارد دیگر است. پیاده‌سازی داده‌های ساختار یافته در وب‌سایت می‌تواند شانس شما را برای کسب ریچ‌ریزالت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) افزایش دهد.

کاربران ظاهر بصری و آسان برای هضم ریچ‌ریزالت را دوست دارند و معمولاً روی آنها کلیک می‌کنند و CTRهای بالایی ایجاد می‌شود که برای موتورهای جستجو اهمیت دارد و به آنها پاداش می‌‌دهند. نشان دادن سایت در این نتایج  در نهایت باعث افزایش رتبه سایت شما می‌شود.

ریچ‌ریزالت‌ها همچنین هنگام استفاده از جستجوی صوتی بلافاصله نشان داده می‌شوند. وقتی از جستجوی صوتی استفاده می‌کنید، نتایجی که در موقعیت صفر ظاهر می‌شوند، با صدای بلند خوانده می‌شوند. 

 

فعال کردن AMP

AMP مخفف (Accelerated Mobile Pages) پلتفرمی برای بارگذاری فوق‌العاده سریع صفحات در دستگاه‌های تلفن همراه است. استفاده از AMP بر تجربه کاربری و سئو تاثیر مثبت دارد و برای فعال‌سازی آن می‌توانید از افزونه‌های وردپرسی استفاده کنید، اما دقت داشته باشید که برای همه صفحات قابل اجرا نیست و بهتر است قبل از فعال‌سازی آن تحقیقات کافی را انجام دهید.

سوالات متداول

سئو تکنیکال مجموعه تلاش‌ها و روش‌های که برای بهبود فاکتورهای فنی یک وب‌سایت انجام می‌شود تا در نتایج جستجو رتبه بهتری را بدست آورد و تجربه کاربری را بهبود بخشد.

    ارسال نظر

    دیدگاه خود را بنویسید:
    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    تمامی حقوق محفوظ است.