درس اول

اشتراک گذاری

سئو چیست؟ آموزش مفاهیم سئو به زبان ساده

سئو چیست؟

روزانه تعداد زیادی از افراد برای یادگیری موضوعی، حل مشکل یا خرید محصولی از جستجوی در گوگل استفاده می‌کنند، به همین دلیل جذب و افزایش بازدیدکنندگان سایت یک عامل بسیار مهم برای موفقیت کسب و کارها است. با بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو و رعایت اصول سئو می‌توان به گرفتن رتبه بالاتر در موتورهای جستجو و افزایش ترافیک سایت دست یافت.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

موتور جستجو چیست و چگونه کار می‌‌کند؟

موتور جستجو چگونه کار می‌کند؟

قبل از اینکه بخواهید سایت شما در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود، مهم است که بدانید موتور جستجو چیست و چگونه کار می‌کند. موتورهای جستجو ابزاری آنلاین برای پیمایش حجم وسیعی از اطلاعات موجود در اینترنت هستند.

 

موتورهای جستجو با استفاده از برنامه‌های نرم‌افزاری به نام “خزنده های وب”crawler” یا “spider” برای جستجو در اینترنت و جمع‌آوری اطلاعات در مورد صفحات وب فعالیت می‌کنند. هنگامی که کاربر یک عبارت را در موتور جستجو سرچ می‌کند، موتور از الگوریتم‌های پیچیده برای تطبیق عبارت با اطلاعات مرتبط در پایگاه داده خود استفاده می‌کند.

نتایج معمولاً در قالب فهرست ارائه می‌شوند و مرتبط‌ترین صفحات در بالای صفحه نتایج ظاهر می‌شوند. موتورهای جستجو از عوامل مختلفی برای تعیین ارتباط و رتبه‌بندی صفحات وب استفاده می‌کنند، از جمله محتوای موجود در صفحه، تعداد و کیفیت لینک‌های صفحه، اعتبار و شهرت کلی سایت، موقعیت جغرافیایی کاربر و سابقه جستجو استفاده می‌کنند.

موتورهای جستجو برای بهبود ارتباط و دقت نتایج جستجو از طیف وسیعی از تکنیک‌ها مانند تحلیل معنایی، پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشین استفاده می‌کنند.

برای درک بهتر نحوه عملکرد موتورهای جستجو مانند گوگل فرض کنید کتابخانه‌ای دارید و هزاران کتاب وجود دارد که باید مشخص شود این کتابها باید در کجای کتابخانه قرار بگیرند. اولین قدم شما این است که همه این کتابها را پیدا و نگاه کنید. این کار همان خزیدن یا crawling است.

مرحله دوم این است که کتابها را بر اساس موضوعاتی مانند داستانی، غیرداستانی، علمی، تاریخی و فناوری و غیره دسته‌بندی کنید. این همان نمایه سازی یا indexing است. شما برای قراردادن کتابها در هر دسته‌بندی، آنها را با نگاه کردن به عنوان، ورق زدن برخی از صفحات و دیدن نام نویسنده بررسی و ارزیابی می‌کنید. ربات‌های موتورهای جستجو محتوای یک وب سایت را در روشی مشابه می‌خزند و ایندکس می‌کنند.

مرحله سوم این است که بفهمید کدام کتاب‌ها را باید به نمایش بگذارید. کدام کتاب باید در قفسه پرفروش‌هایتان باشد و کدام کتاب‌ها را باید راحتتر از بقیه پیدا کنید این کار رتبه بندی یا ranking است.

روشی که تعیین می کنید کدام کتاب‌ها راحت‌تر و معتبرتر هستند و در مورد آنها صحبت شده و در آثار دیگر به آنها اشاره شده است، مانند داشتن بک‌لینک به وبسایت شما است. این سه مرحله وابسته به هم هستند. که رعایت نکردن هر مرحله منجر به عدم نمایش وبسایت شما در صفحه نتایج گوگل می‌شود.

هنگامی که رباتها یک صفحه سایت جدید را پیدا می‌کنند، تمام محتوا و داده‌های موجود در صفحه را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا مشخص شود که صفحه در مورد چیست و برای چه موضوعاتی باید رتبه‌بندی شوند.

سپس سایت به یک پایگاه داده عظیم اضافه می‌شود که به عنوان شاخص نیز شناخته می‌شود، هر صفحه فهرست‌بندی می‌شود، خزنده‌های موتور جستجو از صفحه‌ای به صفحه دیگر لینک‌ها را دنبال و اطلاعات مربوط به هر صفحه را جمع‌آوری و آن را به پایگاه داده موتور جستجو اضافه می‌کنند. سپس از پایگاه داده برای تولید نتایج جستجو در پاسخ به سؤالات کاربر استفاده می‌شود.

سئو چیست؟

SEO مخفف “بهینه سازی موتور جستجو” است و به فرآیند بهینه‌سازی یک سایت و محتوای آن برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) برای کلمات یا عبارات خاص اشاره دارد. هدف نهایی سئو افزایش ترافیک ارگانیک به یک سایت از طریق دسترسی بیشتر به کاربرانی است که در جستجوی اطلاعات یا محصولات مرتبط هستند.

 

شما می‌توانید بهترین محتوا را در وب داشته باشید، اما اگر سایت شما برای موتور جستجو بهینه نشده باشد، هیچ‌کس از آن خبر نخواهد داشت. هدف گوگل (یا هر موتور جستجو) تمرکز بر خواسته‌ها و نیازهای کاربران است و با نشان دادن بهترین نتایج به آنها بهترین تجربه را ارائه می‌دهند.

برای انجام این کار، آنها از الگوریتم‌های هوشمند استفاده می‌کند و با وجود این الگوریتم‌ها و رقابت روزافزون، سئو بخش مهمی از استراتژی بازاریابی دیجیتال محسوب می‌شود زیرا به کسب و کارها کمک می‌کند تا به مخاطبان هدف خود دست یابند و آگاهی از برند خود را افزایش دهند.

مزایا و معایب سئو

برخی از مزایای سئو شامل موارد زیر است:

افزایش ترافیک سایت: سئو به بهبود نمایش سایت در صفحه نتایج موتورهای جستجو کمک می‌کند. به این معنی که ترافیک ارگانیک بیشتری را به سایت هدایت می‌کند و افراد بیشتری می‌توانند سایت شما را پیدا کرده و از آن بازدید کنند، که به طور بالقوه منجر به افزایش فروش، سرنخ یا تعامل می‌شود.

کسب رتبه‌ بالاتر در موتورهای جستجو: با بهینه‌سازی یک وب سایت برای کلمات و عبارات خاص، می‌توان به بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) کمک کند. ‌سایت‌هایی که در SERP رتبه بالاتری دارند، بیشتر توسط کاربران کلیک می‌شوند، زیرا معتبرتر و مرتبط‌تر با عبارت جستجوی آنها به نظر می‌رسند.

تجربه کاربری بهتر: سئو شامل بهینه‌سازی عناصر مختلف یک سایت از جمله محتوا و ساختار آن است تا کاربرپسندتر و در دسترس‌تر شود. این می‌تواند تجربه کلی کاربر را بهبود بخشد و بازدیدکنندگان را تشویق کند که برای مدت طولانی‌تری در سایت بمانند، که این امر به طور بالقوه منجر به افزایش تعامل و تبدیل می‌شود.

بازاریابی مقرون به صرفه: برخلاف روش‌های تبلیغات پولی، سئو یک روش مقرون‌به‌صرفه برای تبلیغ یک سایت و دستیابی به مخاطبان گسترده‌تر است. هنگامی که یک سایت برای سئو بهینه سازی شد، می‌تواند به افزایش ترافیک و ایجاد سرنخ برای ماهها یا حتی سالها ادامه دهد، بدون نیاز به سرمایه گذاری اضافی.

کسب مزیت رقابتی: در عصر دیجیتال امروزی، بیشتر کسب و کارها حضور آنلاین دارند. با اجرای استراتژی‌های موثر سئو، کسب و کارها می‌توانند با حضور بالاتر در رتبه بندی موتورهای جستجو و جذب ترافیک بیشتر به سایت خود، مزیت رقابتی نسبت به رقبای خود کسب کنند.

کسب اعتبار: رتبه بالاتر در گوگل باعث ایجادشهرت و اعتبار برای کسب و کار شما می‌شود. زمانیکه گوگل به شما اعتماد کند، پس مردم به شما نیز اعتماد خواهند کرد.

برخی از معایب سئو شامل موارد زیر است:

زمانبر بودن: سئو یک استراتژی بلندمدت است که برای دستیابی به نتایج معنادار به تلاش و سرمایه‌گذاری مداوم نیاز دارد.

نیاز به دانش فنی: سئوی موثر به سطح مشخصی از دانش فنی و تخصص نیاز دارد که ممکن است خارج از حوزه کسب و کار شما باشد.

خطر جریمه‌ها: تکنیک‌های SEO که دستورالعمل‌های موتورهای جستجو را نقض می‌کنند، مانند پر کردن کلمات کلیدی یا خرید لینک‌ها، می‌توانند منجر به جریمه و حتی حذف صفحات سایت از صفحه موتور جستجو شوند.

وابستگی به موتورهای جستجو: سئو برای هدایت ترافیک به یک سایت به موتورهای جستجو متکی است، به این معنی که کسب و کارها تحت تأثیر تغییرات مداوم الگوریتم‌ها و بروزرسانی‌های موتور جستجو هستند.

نتایج غیرقابل پیش بینی: نتایج سئو می‌تواند غیرقابل پیش‌بینی باشد، زیرا رتبه‌بندی بر اساس عوامل مختلفی از جمله فعالیت رقبا و تغییرات در الگوریتم‌های جستجو در نوسان است.

الگوریتم گوگل چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

الگوریتم گوگل مجموعه پیچیده‌ای از قوانین و محاسبات است که توسط موتور جستجوی گوگل برای تعیین ارتباط و اعتبار یک صفحه وب برای یک جستجوی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. این الگوریتم از صدها عامل رتبه‌بندی برای ارزیابی یک صفحه وب و تعیین موقعیت آن در صفحات نتایج موتور جستجو استفاده می‌کند.

الگوریتم گوگل برای ارائه نتایج جستجوی بهتر به کاربران دائما در حال تغییر و بروزرسانی است. این بروزرسانی‌ها می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر سئو داشته باشند. برخی از عوامل کلیدی که الگوریتم گوگل در رتبه بندی یک صفحه وب در نظر می گیرد عبارتند از:

فاکتورهای الگوریتم گوگل

به طور کلی، الگوریتم گوگل نقش مهمی در سئو ایفا می‌کند، زیرا موقعیت یک سایت را در صفحات نتایج موتور جستجو تعیین میکند. ‌سایت‌هایی که برای فاکتورهای رتبه‌بندی کلیدی الگوریتم بهینه‌سازی می‌کنند، احتمالاً رتبه بالاتری دارند و ترافیک ارگانیک بیشتری را از موتورهای جستجو دریافت می‌کنند.

انواع سئو

انواع سئو
گوگل و سایر موتورهای جستجو در هنگام رتبه‌بندی محتوا فاکتورهای مختلفی را در نظر می‌گیرند و براساس این فاکتورها سئو در سه نوع اصلی سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال دسته‌بندی می‌شود:

سئو داخلی

سئو داخلی یا on-page-seo مجموعه فعالیت‌هایی است که در سایت برای بهینه‌سازی سایت، جذب ترافیک ارگانیک بیشتر و افزایش رتبه سایت در گوگل انجام می‌دهیم. شامل بهینه‌سازی محتوا، بهینه‌سازی تصاویر، لینک‌های داخلی، کلمات کلیدی و تگ‌های عنوان می‌شود. با بهینه‌سازی این عناصر در صفحه، صاحبان وبسایت می‌توانند به بهبود ارتباط و کیفیت صفحات خود کمک کنند و آنها را برای کاربران و موتورهای جستجو جذاب‌تر کنند.

سئو خارجی

سئو خارجی یا off-page-seo شامل تمام اقداماتی است که خارج از سایت برای افزایش بازدید سایت توسط مخاطبان انجام می‌دهیم. شامل بهینه‌سازی عوامل خارجی است که می‌تواند بر رتبه‌بندی یک وبسایت در موتورهای جستجو تأثیر بگذارد، مانند ایجاد بک‌لینک‌های با کیفیت بالا از سایت‌های مرتبط و معتبر، تعامل با شبکه‌های اجتماعی و کامنت گذاشتن در وبسایت‌ها، نوشتن پست مهمان، اینفلوئنسر مارکتینگ و شرکت در فروم‌ها. هدف از سئو خارجی افزایش اعتبار سایت و برند ما در نگاه دیگران است.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال یا فنی به فرآیند بهینه‌سازی زیرساخت فنی سایت برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو اشاره دارد. جنبه‌های فنی یک  سایت مربوط به ساختار سایت، بهینه‌سازی برای موبایل، بهبود امنیت سایت، بهینه‌سازی سرعت صفحه، پیاده‌سازی نقشه‌های سایت XML، استفاده از اسکیما، رفع خطاها و لینک‌های شکسته می‌شود. ساختن یک سایت سریعتر و قابل خزش برای موتورهای جستجو از اقدامات سئو تکنیکال است. توجه به این نکته مهم است یک استراتژی موفق سئو معمولاً شامل ترکیبی از هر سه نوع بهینه‌سازی است. با پیاده‌سازی تکنیک‌های موثر سئو داخلی، خارجی و تکنیکال، کسب و کارها می‌توانند رتبه‌ سایت در موتورهای جستجوی را بهبود بخشند و ترافیک ارگانیک بیشتری را به سایت خود هدایت کنند.

روش‌های سئو

روش‌های سئو

سئو کلاه سفید

سئوی کلاه سفید یا white-hat-seo تمام فعالیت‌هایی است که بر اساس قوانینی که توسط گوگل تعیین شده انجام می‌دهیم تا صفحات سایت، در نتایج جستجوی گوگل رتبه بالاتری بیاورد. بهینه‌سازی سایت از روش کلاه سفید اگر چه طولانی مدت اما گزینه مناسبی برای کسب رتبه بهتر مطابق با الگوریتم رتبه‌بندی گوگل است. برخی از روش‌های سئو کلاه سفید شامل استفاده قانونی از لینک‌دهی داخلی و خارجی، بک‌لینک‌ها، کلمات کلیدی، تولید و بازاریابی محتوا برای افزایش رتبه سایت بصورت ارگانیک است.

سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه خاکستری به مجموعه‌ای از تاکتیک‌های بهینه‌سازی موتور جستجو اشاره دارد که کاملاً بر خلاف دستورالعمل‌های موتورهای جستجو نیستند اما توسط آنها نیز تایید نمی‌شوند. این تکنیک‌ها هر چند به صراحت دستورالعمل‌های موتورهای جستجو را نقض نمی‌کنند، اما همچنان به عنوان اقدامات فریبنده در نظر گرفته می‌شوند. چند نمونه از تاکتیک‌های سئو کلاه خاکستری عبارتند از:

  • خرید دامنه‌های منقضی شده برای بک‌لینک‌های آنها و هدایت آنها به یک وبسایت جدید.
  • استفاده از ابزارهای لینک‌سازی خودکار برای ایجاد بک‌لینک‌های با کیفیت پایین.
  • وبلاگ‌نویسی مهمان صرفاً به منظور دریافت بک‌لینک.

در حالی که تاکتیک‌های کلاه خاکستری ممکن است مزایای کوتاه‌مدتی داشته باشند، اما می‌توانند منجر به عواقب بلندمدتی مانند جریمه شدن توسط موتورهای جستجو یا تأثیر منفی بر شهرت و اعتبار ‌سایت شوند.

سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه به تکنیک‌هایی که برای افزایش رتبه سایت یا صفحه در موتورهای جستجو از طریق روش‌هایی که قوانین موتورهای جستجو را نقض می‌کنند گفته می‌شود، که برای دست‌کاری رتبه‌بندی موتورهای جستجو برای یک سایت یا صفحه وب استفاده می‌شود.

موتورهای جستجو، مانند گوگل یا بینگ، به خوبی تشخیص می‌دهند که کدام نوع از روش‌ها خلاف مقررات آنها است. استفاده از تاکتیک‌های سئو کلاه سیاه می‌تواند منجر به جریمه شدن سایت شما شود، که به معنای کسب رتبه‌های پایین‌تر و به احتمال زیاد کاهش ترافیک ارگانیک است.
برخی از نمونه‌های تکنیک‌های سئو کلاه سیاه عبارتند از:

  • پر کردن محتوا یا متا تگ‌ها از کلمات کلیدی،
  • Cloaking یا نمایش محتوای متفاوت به کاربر و موتورهای جستجو
  • پنهان کردن متن یا لینک‌ها از کاربران اما قابل مشاهده بودن آنها برای موتورهای جستجو
  • شرکت در طرح‌های خرید لینک برای دست‌کاری رتبه‌بندی
  • تولید محتوا‌ی بی‌کیفیت
  • ساخت کامنت‌های اسپم

تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه روش غیراخلاقی تلقی می‌شوند که می‌توانند به شهرت و اعتبار یک ‌سایت آسیب بزنند و باید از آنها اجتناب کرد. صاحبان سایت باید بر ایجاد محتوای با کیفیت بالا، ایجاد بک‌لینک‌های قوی از طریق لینک‌های طبیعی و مرتبط و پیروی از بهترین شیوه‌های توصیه شده توسط موتورهای جستجو تمرکز کنند.

چک لیست سئو داخلی

سئو داخلی اقداماتی که برای بهینه‌سازی صفحات سایت به منظور بهبود رتبه در موتورهای جستجو و هدایت ترافیک ارگانیک به یک سایت انجام می‌شود. برخی از مؤلفه‌های کلیدی سئو داخلی عبارتند از:

۱.تحقیق کلمه کلیدی

 کلمات کلیدی، کلمات و عباراتی هستند که افراد برای جستجوی اطلاعات، محصولات یا خدمات در اینترنت در موتورهای جستجو تایپ می‌کنند. این کلمات نقش مهمی در سئو دارند زیرا به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا ارتباط یک صفحه را با جستجوی کاربر مشخص کنند.
هدف از تحقیق کلمات کلیدی شناسایی کلمات کلیدی است که مخاطبان هدف شما برای یافتن اطلاعات یا محصولاتی که ارائه می‌دهید استفاده می‌کنند. تحقیق کلمات کلیدی از اقدامات ضروری برای سئو است. با انتخاب کلمات کلیدی درست در سایت خود می‌توانید به موتورهای جستجو بگویید سایت یا محتوای شما در مورد چیست.
چندین عنصر از تحقیقات کلمات کلیدی وجود دارد که هنگام انجام این نوع تحلیل باید در نظر گرفته شود. این عناصر شامل موارد زیر است:

 

ارتباط: کلمات کلیدی که انتخاب می‌کنید باید با محتوای وبسایت، محصولات یا خدمات شما مرتبط باشند. آنها باید دقیقاً آنچه را که مخاطبان هدف شما جستجو می‌کنند منعکس کنند و در هدایت آنها به سایت شما مفید باشند.

حجم جستجو: حجم جستجو به تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی خاص در موتورهای جستجو در یک بازه زمانی جستجو می‌شود اشاره دارد. بهتر است کلمات کلیدی را انتخاب کنید که حجم جستجوی بالایی دارند تا بازدید سایت خود را به حداکثر برسانید.

رقابت: سطح رقابت برای یک کلمه کلیدی به تعداد سایت‌هایی اشاره دارد که قبلاً آن کلمه کلیدی را هدف قرار داده‌اند. ممکن است دستیابی به رتبه بالا با کلمات کلیدی با رقابت بالا دشوارتر باشد، بنابراین بهتر است برای شروع روی کلمات کلیدی کمتر رقابتی تمرکز کنید.

هدف کاربر: درک هدف کاربر از جستجوی کلمه کلیدی بسیار مهم است. کلمات کلیدی نشان‌دهنده علاقه، تمایل یا قصد کاربر هستند. مهم است که مطمئن شوید که محتوای شما با هدف کاربر مطابقت دارد.

با در نظر گرفتن این عناصر، می‌توانید استراتژی تحقیق کلمات کلیدی موثرتری ایجاد کنید که به شما کمک می‌کند ترافیک هدفمند بیشتری را به سایت خود هدایت کنید و رتبه سایت را در موتورهای جستجوی بهبود دهید.

۲. محتوای صفحه

 محتوای صفحه مهمترین مؤلفه سئوی داخلی است. ایجاد محتوای باکیفیت، منحصر به فرد و مرتبط که ارزشی را برای کاربران فراهم کند و به سؤالات آنها پاسخ دهد، ضروری است.
محتوا به بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو کمک می‌کند تا بفهمند سایت شما در مورد چیست. طول محتوا، ساختار و استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، به خزنده‌ها کمک می‌کند تا بفهمند سایت شما باید چه رتبه‌ای داشته باشد. برخی از مواردی که برای سئوی محتوای سایت باید رعایت کنید شامل موارد زیر است:

الف) تولید محتوای با کیفیت

    • طول محتوا را تا حدی نگه دارید که همه آن برای خواننده مفید باشد. برخی از موضوعات عمیق‌تر هستند و به توضیح بیشتر و در نتیجه طولانی‌تر نیاز دارند. طول محتوا را با توجه به موضوع تعیین کنید تا کل محتوا برای خواننده جذاب باشد.
    •  هدف محتوا را در ابتدای محتوا مشخص کنید. از اصطلاحات خاص صنعت در ابتدای مقاله بیان کنید تا توجه خواننده را جلب کند.
    • توجه به محتوای بالای صفحه بسیار مهم است. بخش بالایی صفحه به محتوایی اشاره دارد که بیننده هنگام ورود برای اولین بار در صفحه (قبل از اسکرول کردن به پایین) می‌بیند. این محتوا اولین برداشت بازدیدکنندگان از صفحه است، بنابراین باید توجه آنها را جلب کند و آنها را در صفحه نگه دارد.


ب) بهینه سازی عنوان‌ها

  • تگ‌ عنوان: تگ‌های HTML هستند که عنوان یک صفحه را نشان می‌دهند و در صفحات نتایج موتورهای جستجو نمایش داده می‌شوند. تگ‌های عنوان

 

باید بین ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر، توصیفی، مرتبط و شامل کلمه کلیدی اصلی باشند.

  • توضیحات متا باید بین ۱۳۰ تا ۱۶۵ کاراکتر باشد. توضیحات متا معرفی مختصری از صفحه‌ای است که هنگام جستجوی عبارتی در گوگل مشاهده می‌کنید. این اولین فرصت شما برای ارتباط با بازدیدکنندگان بالقوه است، بنابراین باید توضیح مختصری باشد که بلافاصله توجه خواننده را به خود جلب کند.
  •  باید از توضیحات یا عناوین متای تکراری خودداری کنید، حتی در در مورد یک سری مقالات پیرامون یک موضوع مشابه.  به این دلیل که گوگل معمولاً فقط یک نسخه از محتوای تکراری را نشان می‌دهد و فقط نام برند در عنوان صفحه استثنا خواهد بود.

 

تگ عنوان و توضیحات متا
  • تگ‌های هدینگ برای ساختاربندی محتوای یک صفحه و آسان شدن خواندن آن برای کاربران استفاده می‌شود. آنها به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا ساختار و سلسله مراتب محتوا را درک کنند. مهمترین تگ‌های هدینگ برای سئو H1 و H2 است. هر صفحه باید دارای تگ H1 و H2 منحصر به فرد و  شامل کلمات کلیدی توصیفی باشد. توجه داشته باشید هنگام استفاده از هدینگ‌ها ساختار آن رعایت کنید:
ساختار هدینگها


ج) بهینه‌سازی تصاویر: مخاطبان با سایت‌هایی که از تصاویر استفاده می‌کنند تجربه بهتری دارند و موتورهای جستجو به این موضوع اهمیت می‌دهند.  مقالات وبلاگ با تصاویر، بیشتر از مقالات بدون تصاویر بازدید می‌شوند، به همین دلیل بهینه‌سازی تصاویر می‌تواند به سئو سایت کمک کند.

تصاویر باید با استفاده از نام فایل‌های توصیفی، تگ‌ ALT و فشرده‌سازی برای بهبود سرعت بارگذاری صفحه بهینه شوند. هنگام افزودن تصاویر به سایت خود و بهینه‌سازی آنها به نکات زیر توجه کنید:

  •  برای نام فایل تصاویر از کلمات کلیدی استفاده کنید و کلمات را با خط فاصله جدا کنید. نامگذاری فایل‌های عکس با کلمات کلیدی مرتبط، به خزنده‌های گوگل اطلاعات مفیدی در مورد محتوای آنها می‌دهد.
  • تگ Alt یا متن جایگزین یکی از مهمترین عوامل بهینه‌سازی تصویر است. Alt مخفف alternate است و زمانیکه تصویر نمایش داده نشود یا زمان زیادی برای بارگذاری طول بکشد، متن موجود در تگ alt به جای تصویر نمایش داده می‌شود. با افزودن alt، محتوای معنی‌داری را برای موتورهای جستجو اضافه می‌کنید و تجربه کاربر را بهبود می‌بخشید. توضیحات تگ ALT باید دقیق، واضح و شامل کلمات کلیدی مرتبط باشند.
  • اندازه تصاویری که استفاده می‌کنید می‌تواند به طور چشمگیری بر سرعت بارگذاری وبسایت شما تأثیر بگذارد. این موضوع مهم است چرا که موتورهای جستجو به سرعت سایت اهمیت می‌دهند و همچنین بر تجربیات بازدیدکنندگان تأثیر می‌گذارد. از کوچکترین اندازه فایلی که به درستی رندر می‌شود استفاده کنید و انواع مختلف فایل را بررسی کنید. به عنوان مثال، JPEG ها معمولاً به دلیل سطح فشرده‌سازی، بهتر از فایل PNG هستند. 


د) بهینه‌سازی لینک داخلی: لینک دادن به صفحات دیگر سایت می‌تواند به کاربران کمک کند تا محتوای بیشتری را پیدا کنند و همچنین به موتورهای جستجو کمک کند ساختار سایت را درک کنند. چند نکته برای بهینه سازی لینک‌های داخلی وجود دارد:

  • کلمات کلیدی مرتبط را در انکر تکست لینک‌های داخلی قرار دهید.
  • از انکر تکست توصیفی که به طور دقیق محتوای صفحه‌ای که به آن لینک داده می‌شود را توصیف می‌کند استفاده کنید.
  • به محتوایی که برای کاربر مرتبط و مفید است لینک دهید.
  • مطمئن شوید که لینک‌های داخلی خراب نیستند. لینک‌های شکسته می‌توانند بر تجربه کاربر تأثیر منفی بگذارند و به سئوی سایت آسیب بزنند.
  • تعداد لینک‌های داخلی باید معقول باشد و بیش از حد نباشد.


ه) بهینه‌سازی ساختارURL :URLها بهتر است کوتاه و خوانا باشند و به طور دقیق صفحه را توصیف کنند. برای انتخاب نام URL به نکات  زیر توجه کنید:

  • از خط فاصله (-) به جای زیرخط (_) برای جدا کردن کلمات برای خوانایی استفاده کنید زیرا موتورهای جستجو اولی را به عنوان علامتی برای تقسیم کلمه و دومی را به عنوان بخشی از کلمه می‌دانند.
  • از کلمات کلیدی مرتبط در URLهای خود استفاده کنید اما از استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی خودداری کنید.
  • برای یک سایت چند زبانه، ویژگی hreflang را با یک نشانگر زبان به هر URL اضافه کنید.   

چک لیست سئو خارجی

سئو خارجی به استفاده از تکنیک‌های بهینه‌سازی خارج از یک سایت برای بهبود رتبه‌ سایت در موتورهای جستجو و افزایش ترافیک ارگانیک اشاره دارد. برخی از اجزای کلیدی سئو خارجی عبارتند از:

۱. بک‌لینک

لینک‌سازی تقریباً یکی از بخش‌های مهم و حیاتی برای اجرای استراتژی سئو است. بک‌لینک‌ها لینک‌هایی از سایر سایت‌ها به سایت شما هستند. تعداد بک‌لینک‌ها، مرتبط بودن صفحات لینک‌دهنده و کلمات کلیدی که در بک‌لینک‌ها استفاده می‌شود (انکر تکست) بر موقعیت صفحه شما در نتایج جستجو تاثیر می‌گذارد.

۲. انکرتکست(Anchor text)

یک متن قابل کلیک در یک لینک است. انکر تکست شما باید با صفحه‌ای که به آن لینک می‌دهید مرتبط باشد به این دلیل که کلمات موجود در انکر تکست بر تعیین رتبه‌ای که صفحه شما دریافت می‌کند نقش دارد.

به عنوان مثال، اینجا کلیک کنید، اکنون بخوانید و غیره، همه نمونه‌های بدی از انکر تکست هستند، فرضاً اگر در مورد اصول سئو می‌نویسید، کلمات کلیدی مرتبط با آن عبارت را لینک دهید.

۳. شبکه‌های اجتماعی

پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی فرصتی برای تعامل با کاربران و هدایت ترافیک به سایت شما فراهم می‌کنند. به اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به افزایش آگاهی از برند، تولید بک‌لینک و بهبود نمایش سایت شما در موتورهای جستجو کمک کند.

۴. درج نام برند

هنگامی که نام تجاری یا سایت شما در وبسایت‌های دیگر بدون بک‌لینک ذکر می‌شود، همچنان به موتورهای جستجو سیگنال می‌دهد که سایت شما مرتبط و معتبر است.

۵. اینفلوئنسر مارکتینگ

همکاری با اینفلوئنسرها می‌تواند به افزایش آگاهی از برند، تولید بک‌لینک و هدایت ترافیک به سایت شما کمک کند.

۶. وبلاگ‌نویسی مهمان

وبلاگ‌نویسی مهمان شامل نوشتن و انتشار مقاله در سایت‌های دیگر با لینک به سایت شما می‌شود و می‌تواند به تولید بک‌لینک و افزایش نمایش سایت شما در موتورهای جستجو کمک کند.

۷. شرکت در تالار گفتگو

شرکت در انجمن‌ها و فروم‌های بحث و گفتگوی مربوطه می‌تواند به تولید بک‌لینک کمک کند.

با استفاده از این مؤلفه‌های سئوی خارجی، می‌توانید رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو بهبود بخشید و ترافیک ارگانیک بیشتری را به سایت خود هدایت کنید.

چک لیست سئو تکنیکال

چندین مؤلفه سئو تکنیکال وجود دارد که می‌تواند به بهبود رتبه سایت در موتور جستجو کمک کند. برخی از مهمترین اجزای سئو تکنیکال عبارتند از:

۱. ساختار سایت

ساختار سایت شامل نحوه سازماندهی سایت برای کراول آسان برای موتورهای جستجو در سایت و نحوه لینک صفحات به یکدیگر است. ساختار سایت هم برای خزنده‌های موتورهای جستجو و هم برای بازدیدکنندگان مهم است.
سه نوع ساختار متداول وجود دارد که هر کدام برای یک نوع سایت خاص مناسب هستند:

ساختار خطی یا متوالی: در این نوع صفحات به صورت خطی به هم متصل می‌شوند و همه یک مسیر منطقی از اقدامات را دنبال می‌کنند. برای سایت‌های کوچکی که هدفشان ارائه یک محصول، خدمات یا نام تجاری است مناسب است.

ساختار خطی سایت

 ساختار شبکه‌ای: ساختار شبکه‌ای یک نوع ساختار نادر است که در آن می‌توان به هر صفحه از هر صفحه دیگری دسترسی داشت. می‌تواند برای سایت‌هایی با تعداد محدودی از صفحات که همه به طور طبیعی به یکدیگر متصل هستند مناسب باشد.

ساختار شبکه‌ای سایت

 ساختار سلسله مراتبی یا درختی: این ساختار محبوب‌ترین نوع ساختاری است که می‌توان برای سایت با هر مشخصاتی اعمال شود. ساختار سلسله مراتبی از دسته‌ها پیروی می‌کند و از صفحات عمومی به صفحات خاص‌تر حرکت می‌کند.‌

ساختار سلسله مراتبی سایت
چهار توصیه که بهتر است انجام دهید تامطمئن شوید که ساختار سایت شما به بازدیدکنندگان و خزنده‌ها در کشف محتوای شما کمک می‌کند.
  • ساختار سایت را  طوری طراحی کنید که به سادگی بازدیدکنندگان را  به مسیری که می‌خواهند هدایت کند. اگر یک بازدیدکننده در درک نحوه تعامل با صفحه وب شما یا رفتن به صفحه دیگر مشکل داشته باشد، به احتمال زیاد خزنده‌ها نیز این مشکل را خواهند داشت.
  •  در تمام صفحات از لینک‌های داخلی استفاده کنید که بازدیدکنندگان و خزنده‌ها بتوانند صفحات مختلف را پیدا کنند. لینک‌های داخلی نحوه حرکت بازدیدکنندگان در سایت شما و نحوه کشف محتوا توسط خزنده‌ها است.
  • ساختار سایت خود را بر اساس موضوعات دسته‌بندی کنید. صفحه اصلی را به موضوع اصلی سایت اختصاص دهید و موضوعات اضافی را به صفحات فرعی اختصاص دهید.
  • سلسله مراتب سایت را تا سه یا چهار لایه نگه دارید. زمانی که محتوا در اعماق لایه‌های مختلف مدفون نباشد، پیدا کردن و مدیریت آن آسانتر است.

۲. سرعت سایت

سرعت سایت یک عامل حیاتی در رتبه‌بندی موتورهای جستجو است و بهینه‌سازی سرعت وبسایت با کاهش زمان بارگذاری و بهینه‌سازی اندازه تصویر بسیار مهم است. برای بررسی سرعت سایت خود می‌توانید از ابزار Google PageSpeed Insights استفاده کنید تا نحوه عملکرد سایت خود و مواردی که باید بهبود یابد را ارزیابی کنید. در اینجا به چند فاکتور برای کمک به افزایش سرعت بارگذاری صفحه اشاره شده است:
  • از فشرده‌سازی برای کاهش اندازه فایل‌های HTML ،CSS و جاوا اسکریپت استفاده کنید. در صورت امکان، کدهای غیر ضروری را  حذف کنید.
  • ریدایرکت‌ها را فقط به آنچه ضروری است کاهش دهید.
  • تصاویر بزرگ می‌توانند سرعت سایت شما را کاهش دهند، بنابراین بدون افت کیفیت، تصاویر را با فشرده سازی بهینه کنید. همچنین می‌توانید از فرمت‌های فایل‌های تصویری مانند WebP که حجم کمتری دارند استفاده کنید.
  • با کاهش تعداد عناصر موجود در صفحه وب خود، مانند تصاویر، اسکریپت‌ها، فونت‌ها و فایل‌های CSS، تعداد درخواست های HTTP را به حداقل برسانید.
  • با استفاده از کش مرورگر برای ذخیره داده‌های ثابت در رایانه کاربر لازم نیست هر بار که کاربر از وب سایت شما بازدید می‌کند، داده‌های سایت دانلود شود. این می‌تواند سرعت سایت را تا حد زیادی بهبود بخشد.
بسیاری از CMSها به‌طور خودکار جدیدترین نسخه‌های سایت شما را در کش مرورگر ذخیره می‌کنند، اما همچنین می‌توان این بازه زمانی ذخیره‌سازی را از طریق تنظیمات CMS افزایش داد. به ویژه برای محتوایی که به طور منظم در سایت شما تغییر نمی‌کند مفید است، مانند: لوگوها،تصاویر استاتیک،فایل‌های قابل دانلود و فایل‌های جاوا اسکریپت.
  • از شبکه توزیع محتوا (CDN)استفاده کنید، CDN می‌تواند محتوای سایت شما را در سرورهایی که در سرتاسر جهان قرار دارند ذخیره کند، بار روی سرور شما را کاهش داده و سرعت وبسایت را بهبود می‌بخشد.
  •  شرکت ارائه دهنده سرور هاست سریع و قابل اعتماد انتخاب کنید که بتواند ترافیک وبسایت شما را مدیریت کند و محتوای وبسایت شما را به سرعت ارائه دهد.
  •  فشرده‌سازی Gzip را فعال کنید تا محتوای سایت شما قبل از ارسال به مرورگر کاربر فشرده شود و حجم داده‌های انتقال‌یافته کاهش یابد و سرعت سایت بهبود یابد.

۳. سازگاری با موبایل

با بیشتر شدن کاربرانی که در اینترنت با دستگاه‌های تلفن همراه خود فعالیت می‌کنند، داشتن یک ‌سایت سازگار با موبایل که برای اندازه‌ها و دستگاه‌های مختلف صفحه نمایش بهینه شده باشد، مهم است. بسیاری از سایت‌ها چه از نظر ظاهری، چه از نظر زمان بارگذاری و یا به روش‌های مختلف برای موبایل بهینه‌سازی نشده‌اند. با این حال، طراحی و عملکرد سازگار با موبایل تاثیر زیادی بر سئو و تجربه کاربر دارد به این دلیل که گوگل از نسخه موبایلی سایت‌ها برای ایندکس و رتبه‌بندی استفاده می‌کند. در اینجا چند نکته برای بهینه‌سازی سایت خود برای کاربران تلفن همراه و موتورهای جستجو وجود دارد.
  • برای شروع می‌توانید با استفاده از تست موبایل فرندلی گوگل(mobile friendly test) از سازگاری سایت خود برای موبایل اطمینان حاصل کنید.
  • مطمئن شوید که تمام محتوای دسکتاپ شما در موبایل نیز موجود است.
  • اطمینان حاصل کنید که پیمایش اصلی سایت شما در تلفن همراه به خوبی انجام می‌شود و همه لینک‌ها برای بازدیدکنندگان تلفن همراه قابل دسترسی هستند.

۴. نشانه‌گذاری اسکیما

اسکیما کدی است که به سایت اضافه می‌شود و به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوای صفحه را بهتر درک کنند و آن را در نتایج جستجو نمایش دهند. اسکیما مجموعه‌ای از تگ‌های HTML است که اطلاعات اضافی در مورد محتوای یک صفحه، مانند نوع محتوا، نویسنده آن، تاریخ انتشار و غیره را ارائه می‌دهد. استفاده از اسکیما در سایت شما می‌تواند سئوی شما را با کمک به موتورهای جستجو برای نمایش ریچ اسنیپت‌ها در نتایج جستجو بهبود بخشد. برای مثال، اگر یک سایت دستور غذا دارید و از نشانه‌گذاری اسکیما برای ارائه اطلاعات اضافی درباره دستورالعمل‌های خود استفاده می‌کنید، موتورهای جستجو می‌توانند یک ریچ اسنیپت را نمایش دهند که رتبه‌بندی دستور غذا، زمان پخت و شمارش کالری را نشان می‌دهد. این می‌تواند به  سایت شما کمک کند تا در نتایج جستجو برجسته شود و کلیک‌های بیشتری جذب کند.

۵. گواهینامه SSL

داشتن یک سایت امن با HTTPS هم برای تجربه کاربر و هم برای رتبه‌بندی موتورهای جستجو ضروری است.

۶. نقشه سایت XML

نقشه سایت XML فایلی است که در دامنه شما قرار می‌گیرد و تمام صفحات سایت شما را که می‌خواهید خزنده‌ها کشف و فهرست کنند لیست می‌کند. نقشه سایت چیزی نیست که یک بازدیدکننده با آن تعامل داشته باشد، و فقط برای خزنده‌های گوگل است. پس از ایجاد نقشه سایت و آپلود آن در دامنه خود، می‌توانید آن را در کنسول جستجوی گوگل آپلود کنید. نقشه‌های سایت به گوگل کمک می‌کند تا تمام صفحاتی که در سایت شما نمایش داده می‌شوند را پیگیری کنند و آنها را سریعتر ایندکس کنند. موتورهای جستجو همچنین می‌توانند از نقشه سایت به عنوان مرجع در هنگام تعیین URLهای متعارف استفاده کنند.

۷. کنونیکالیزیشن (Canonicalization)

فرآیند انتخاب و تعریف یک URL ترجیحی، زمانی که چندین URL وجود دارد که به یک محتوا در یک سایت اشاره می‌کنند. موتورهای جستجو گاهی اوقات می‌توانند چندین URL را با محتوای مشابه به عنوان محتوای تکراری مشاهده کنند، که می‌تواند منجر به مشکلاتی در فهرست‌بندی و رتبه‌بندی جستجو شود. برای پیاده‌سازی canonicalization می‌توانید از تگ rel=canonical در کد HTML صفحه وب استفاده کنید. این تگ URL ترجیحی صفحه را مشخص می‌کند و به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهد تا آن نسخه از صفحه را فهرست کنند.

۸. فایل Robots.txt

این فایل به موتورهای جستجو دستور می‌دهد که کدام صفحات را کروال و فهرست کنند و کدام صفحات را نادیده بگیرند.

ابزارهای آنالیز سئو

ابزارهای سئو

چندین ابزار تجزیه و تحلیل سایت وجود دارد که می‌تواند به بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو کمک کند. برخی از کاربردی‌ترین آنها شامل موارد زیر است:

گوگل آنالیتیکس: گوگل آنالیتیکس یک ابزار رایگان گوگل است که دید عمیقی در مورد ترافیک وبسایت و رفتار کاربر ارائه می‌دهد. این ابزار به شناسایی منابع ترافیک، وضعیت جمعیت‌شناختی کاربر، نرخ پرش و سایر معیارهای کلیدی که می‌تواند برای بهینه‌سازی یک سایت برای سئو استفاده شود، کمک کند.

 گوگل سرچ کنسول: کنسول جستجوی گوگل یک ابزار رایگان گوگل است که به صاحبان وب سایت کمک می‌کند تا حضور سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل کنترل و حفظ کنند. می‌توان از آن برای نظارت بر عملکرد  سایت، شناسایی مسائل فنی و بهینه‌سازی محتوا برای درک بهتر موتورهای جستجو استفاده کرد.

Ahrefs :Ahrefs یکی از ابزارهای پولی سئو است که داده‌هایی را در مورد رتبه کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل بک‌لینک، تجزیه و تحلیل رقبا ارائه می‌دهد. این ابزار می‌تواند به شناسایی فرصت‌هایی برای بهبود رتبه وب سایت کمک کند.

Moz :Moz مجموعه‌ای از ابزارهای SEO است که اطلاعاتی در مورد کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل بک‌لینک، ممیزی سایت و تجزیه و تحلیل رقبا ارائه می‌دهد. این ابزار می‌تواند به بهبود و بهینه‌سازی یک سایت برای  دستیابی به رتبه بهتر در موتورهای جستجو کمک کند.

Google Page Speed Insights: یک ابزار آنلاین رایگان گوگل است که عملکرد یک وب سایت را اندازه گیری می‌کند و پیشنهاداتی برای بهبود سرعت و تجربه کاربری آن ارائه می‌دهد. این ابزار هر دو نسخه موبایل و دسکتاپ یک سایت را تجزیه و تحلیل می‌کند و بر اساس عوامل مختلفی که بر عملکرد سایت تأثیر می‌گذارد، امتیازی از ۰ تا ۱۰۰ در نظر می‌گیرد.

GTmetrix: جی تی متریکس یک ابزار رایگان است که می‌تواند به تجزیه و تحلیل سرعت و عملکرد سایت کمک کند. گزارش مفصلی در مورد زمان بارگذاری سایت، اندازه صفحه و سایر عواملی که می‌توانند بر عملکرد سایت تأثیر بگذارند ارائه می‌دهد.

اصطلاحات کاربردی سئو

 SEO: فرآیند بهینه‌سازی صفحات یک سایت جهت کسب رتبه بالاتر برای کلمات کلیدی هدفمند در صفحات نتایج موتورهای جستجو است.HEO: بهینه‌سازی تجربه انسانی، اصطلاحی است که برای توصیف بهینه‌سازی یک سایت برای تجربه کاربری بهتر استفاده می‌شود. SMO: بهینه‌سازی رسانه‌های اجتماعی، فرآیند بهینه‌سازی پروفایل‌ها و محتوای رسانه‌های اجتماعی برای افزایش بازدید و تعامل است.SEM: یا بازاریابی موتورهای جستجو، روشی از بازاریابی آنلاین است که شامل تبلیغات سایت‌ها جهت افزایش نمایش آنها در صفحات نتایج موتورهای جستجو از طریق تبلیغات پولی است.SMM: یا بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، استفاده از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی برای تبلیغ یک محصول یا خدمات است.Social Signal: اقدامی که در رسانه‌های اجتماعی انجام می‌شود، مانند لایک، کامنت یا اشتراک‌گذاری که می‌تواند محبوبیت یا مرتبط بودن یک محتوا را نشان دهد.(PPC) Pay-Per-Click: نوعی تبلیغات است که در آن تبلیغ کننده هر بار که کاربر روی یکی از تبلیغات کلیک می‌کند، هزینه‌ای را پرداخت می‌کند. (Uniform Resource Locator) URL: آدرس یک وب سایت یا صفحه وب در اینترنت.Stop Word: گوگل کلمات رایجی مانند از، به، با، را اغلب از عبارات جستجو نادیده می‌گیرد تا سرعت عمل خود را افزایش دهد.Spam Score: یا امتیاز هرزنامه معیاری که احتمال اسپم یا بی‌کیفیت بودن یک سایت را اندازه‌گیری می‌کند. امتیاز هرزنامه توسط برخی از ابزارهای سئو برای ارزیابی احتمال درگیر شدن یک سایت یا صفحه وب در اسپم شدن استفاده می‌شود. امتیاز اسپم بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند تعداد بک‌لینک‌های بی‌کیفیت که به سایت اشاره می‌کنند و میزان محتوای تکراری در سایت ، محاسبه می‌شود. Seo Friendly Content: محتوایی که به گونه‌ای تولید شده است که به راحتی قابل خواندن و درک برای انسان باشد و همچنین برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد. Evergreen Content: یا محتوای همیشه سبز، محتوایی که موضوعی را پوشش می‌دهد که در معرض تغییرات مکرر نیست و برای مدت طولانی مرتبط و مفید باقی می‌ماند. Skyscraper Content: یا محتوای آسمان‌خراش‌‌، محتوایی که جامع‌تر، دقیق‌تر یا معتبرتر از محتوای موجود در یک موضوع خاص باشد. Semantic Seo: یا سئوی معنایی به استفاده از داده‌های ساختاریافته و سایر تکنیک‌ها برای کمک به موتورهای جستجو برای درک بهتر معنا و زمینه محتوای یک سایت اشاره دارد. سئوی معنایی (بهینه سازی موتور جستجو) عمل بهینه سازی محتوا و ساختار یک وب سایت برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) با استفاده از تکنیک های جستجوی معنایی است. Google Honeymoon: یا ماه عسل گوگل اصطلاحی که پس از راه‌اندازی یک وبسایت، زمانی که ممکن است به دلیل الگوریتم تازگی گوگل، گوگل بطور موقت رتبه سایت را در صفحه نتایج جستجو افزایش دهد بکار برده می‌شود. Redirect: یاتغییر مسیر، تکنیکی برای هدایت کاربران و موتورهای جستجو به یک URL متفاوت از آدرسی که در ابتدا درخواست کرده بودند. Google Sandbox: نظریه‌ای که نشان می‌دهد سایت‌های جدید ممکن است قبل از اینکه بتوانند در نتایج موتورهای جستجو رتبه خوبی داشته باشند، در یک دوره آزمایشی قرار می‌گیرند. حتی اگر سایت به خوبی برای سئو بهینه شده باشد، رتبه‌ خوبی در صفحات نتایج گوگل به دست نمی‌آورد تا زمانی که دوره‌ی آن بگذرد. SERP: یا صفحه نتایج موتورهای جستجو، صفحه‌ای که توسط موتور جستجو در پاسخ به جستجوی یک عبارت نمایش داده می‌شود و فهرستی از صفحات وب مرتبط را نمایش می‌دهد. Landing Page: یا صفحه فرود، یک صفحه وب که کاربر پس از کلیک بر روی نتیجه موتور جستجو، که شامل تبلیغات آنلاین یا سایر کمپین‌های بازاریابی دیجیتال است، در آن قرار می‌گیرد. معمولاً برای دستیابی به یک هدف یا تبدیل خاص مانند فروش یا تولید لید طراحی شده است. نرخ تبدیل (Conversion Rate): درصدی از بازدیدکنندگان یک سایت که اقدام مورد نظر شما را انجام می‌دهند، مانند خرید یا پر کردن فرم. نرخ تبدیل معیار کلیدی در اندازه‌گیری اثربخشی کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ است. Bounce Rate: یا نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی که از یک سایت بدون تعامل با آن خارج می‌شوند. نرخ پرش بالا ممکن است نشان دهنده این باشد که یک وبسایت جذاب یا مرتبط با مخاطبان هدف خود نیست. Google Penalty: جریمه‌ای که توسط گوگل بر روی سایتی که دستورالعمل‌های کیفی آن را نقض می‌کند اعمال می‌شود و در نتیجه رتبه آن سایت در موتورهای جستجو افت می‌کند. ممکن است به دلیل اعمالی مانند استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی باشد. Zombie Page: یک صفحه وب که دیگر مرتبط یا مفید نیست، اما همچنان در یک سایت وجود دارد. ممکن است با ایجاد سردرگمی برای موتورهای جستجو، به عملکرد سئوی سایت آسیب برساند. Orphan Page: یا صفحه یتیم یک صفحه وب است که از هیچ صفحه دیگری در سایت به آن لینک داده نشده است و جستجو و ایندکس کردن آن را برای موتورهای جستجو دشوار می‌کند. Impression: معیاری که تعداد دفعاتی که یک صفحه وب به کاربر نمایش داده می‌شود را اندازه‌گیری می‌کند. Hit: درخواستی که یک مرورگر وب برای یک فایل یا منبع به سرور وب ارائه می‌دهد. هیت معیاری برای اندازه‌گیری دقیق ترافیک سایت نیست، زیرا نمایش یک صفحه می‌تواند چندین هیت ایجاد کند. مثلا یک صفحه که شامل یک تیتر، ویدیو، متن و یک عکس است ۴ هیت دارد. Anchor Text: متن قابل کلیک در یک لینک که به یک صفحه وب دیگر لینک دارد. انکرتکست یک عامل مهم رتبه‌بندی برای موتورهای جستجو است و باید مرتبط و توصیفی باشد. Link Building: یا لینک‌سازی به دست آوردن لینک از سایت‌های دیگر به یک وبسایت به منظور بهبود رتبه در موتورهای جستجو اشاره دارد. Wiki: سایتی که امکان ویرایش محتوای خود را توسط کاربرانش فراهم می‌کند. HTTP: مخفف Hypertext Transfer Protocol پروتکلی است که برای انتقال داده‌ها از طریق اینترنت استفاده می‌شود. پایه و اساس ارتباطات داده در شبکه جهانی وب است که امکان تبادل داده بین سرورهای وب و مرورگرهای وب را فراهم می‌کند. HTTPS: نسخه‌ای امن از پروتکل HTTP که داده‌های ارسال شده بین وب سرور و مرورگر وب را رمزگذاری می‌کند. HTML: زبان نشانه‌گذاری فرامتن، زبان استانداردی است که برای ایجاد صفحات وب استفاده می‌شود. Text to HTML Ratio: نسبت محتوای متن به کد HTML در یک صفحه وب، نسبت بالا ممکن است عملکرد سئوی وب سایت را با آسانتر کردن کراول و فهرست‌بندی محتوای آن برای موتورهای جستجو بهبود بخشد. Domain Authority: معیاری که توسط سایت Moz ایجاد شده است که پتانسیل رتبه‌بندی یک سایت در موتورهای جستجو را بر اساس ایندکس بک‌لینک آن و سایر عوامل پیش بینی می‌کند. لینک نوفالو: لینک‌هایی هستند که دارای ویژگی “rel=”nofollow در کد HTML هستند. این ویژگی به ربات‌های موتورهای جستجو می‌گوید که لینک را دنبال نکنند و هیچ ارزش و اعتباری را به وب‌سایت لینک داده شده ارسال نکنند. لینک دوفالو: لینکی است که به ربات‌های موتورهای جستجو اجازه می‌دهد لینک به سایت مورد نظر را دنبال کرده، کراول کنند و ارزش لینک را ارسال کنند. در واقع لینک دوفالو به موتورهای جستجو می‌گوید که وب‌سایت لینک شده قابل اعتماد است، و این می‌تواند به بهبود رتبه‌بندی وب‌سایت لینک‌شده در موتورهای جستجو کمک کند. Sitewide links: لینک‌هایی هستند که در هر صفحه از یک سایت، معمولاً در بخش سر صفحه (هدر) یا پاورقی (فوتر) ظاهر می‌شوند. آنها به کاربران اجازه می‌دهند به سرعت به صفحات یا بخش‌های مهم سایت از هر صفحه‌ای‌ که در آن هستند دسترسی داشته باشند. لینک‌های سراسر سایت می‌توانند برای اهداف سئو استفاده شوند، زیرا می‌توانند به توزیع ارزش لینک و بهبود قدرت کلی سایت کمک کنند. با این حال، استفاده عاقلانه از لینک‌های سایت بسیار مهم است، زیرا موتورهای جستجو ممکن است استفاده بیش از حد از لینک‌های سایت را به عنوان تلاشی برای دست‌کاری رتبه‌بندی بدانند. Cloaking: تکنیک کلاه سیاه سئو که در آن محتوای متفاوت به موتورهای جستجو و کاربران نمایش می‌دهد و برای دست‌کاری رتبه‌ سایت در موتورهای جستجو استفاده می‌شود. Organic Traffic: ترافیک ارگانیک ترافیک به یک سایت که از موتورهای جستجو یا سایر منابع بدون هزینه می‌آید. Paid Search: یا جستجوی پولی که به عنوان تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) نیز شناخته می‌شود، نوعی تبلیغات آنلاین است که در آن تبلیغ‌کنندگان برای نمایش تبلیغات خود در صفحات نتایج موتورهای جستجو در وب‌سایت‌های دیگر هزینه می‌کنند. Page Authority: معیاری که توسط سایت Moz ایجاد شده است که پتانسیل رتبه‌بندی یک صفحه وب را بر اساس ایندکس بک‌لینک آن و سایر عوامل پیش بینی می‌کند. Ranking: رتبه‌بندی موقعیت یک سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو برای یک عبارت جستجوی خاص. Indexing: یا نمایه سازی فرآیندی که از طریق آن موتورهای جستجو صفحات وب را کشف، کراول و در پایگاه داده خود ذخیره می‌کنند تا در نتایج جستجو نمایش داده شوند. Crawling: یا خزیدن فرآیندی که در آن موتورهای جستجو اطلاعات صفحات وب را در اینترنت کشف و جمع‌آوری می‌کنند. Breadcrumb: ناوبری مکان کاربر که با لینکی به صفحه اصلی وب سایت شروع می‌شود و به دنبال آن لینک‌هایی به صفحات اصلی و صفحات فرعی به ترتیب سلسله مراتب نمایش داده می‌شود. معمولاً در بالای صفحه قرار می‌گیرد و یک سری لینک‌ها را نمایش می‌دهد که کاربر می‌تواند روی آنها کلیک کند تا به صفحات یا بخش‌های قبلی برگردد. Page Speed: سرعت صفحه مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک صفحه وب در مرورگر کاربر بارگذاری شود. یک عامل مهم در تجربه کاربر و رتبه‌بندی موتورهای جستجو است. Sitemap: نقشه سایت فایلی که تمام صفحات یک وبسایت را برای کمک به موتورهای جستجو فهرست می‌کند و از طریق آن موتورهای جستجو محتوای سایت را با کارایی بیشتری کشف و کراول می‌کنند. Responsive Design: یا طراحی واکنشگرا، یک روش طراحی که به وب سایت اجازه می‌دهد تا طرح و محتوای خود را با اندازه‌های مختلف صفحه نمایش و دستگاه‌ها تنظیم کند و تجربه کاربری بهتری را در دستگاه‌های دسکتاپ، تبلت و موبایل ایجاد کند. Domain Name: یا نام دامنه، نام منحصر به فردی که یک وبسایت را در اینترنت مشخص می‌کند و از ترکیبی از حروف، اعداد و نمادها تشکیل شده است. Snippet: شرح کوتاهی از محتوای یک صفحه وب که در صفحات نتایج موتورهای جستجو در زیر عنوان و URL صفحه ظاهر می‌شود و برای ارائه پیش نمایشی از محتوای صفحه به کاربران طراحی شده است. با اسنیپت می‌توانید عنوان صفحه و توضیحات متا خود را برای بهبود ارتباط و کیفیت قطعه نمایش داده شده در نتایج جستجو بهینه کنند. Rich Snippet: نوعی نمایش محتوا در صفحه نتایج جستجو که اطلاعات بیشتری را فراتر از عنوان استاندارد، URL و توضیحات متا در اختیار کاربر قرار می‌دهد. ریچ اسنیپت‌ها می‌توانند شامل اطلاعات مختلفی مانند رتبه‌بندی ستاره‌ای، بررسی‌ها، قیمت محصول، تصاویر و موارد دیگر باشند. Rich Result: نوعی نمایش محتوای نتایج جستجو در گوگل است که اطلاعات اضافی را فراتر از لینک، عنوان و توضیحات استاندارد نشان می‌دهد. این جزئیات اضافی ممکن است شامل تصاویر، رتبه‌بندی‌ها، بررسی‌ها، محدوده قیمت، دستور آشپزی، فهرست محصولات و سایر داده‌های مرتبط با عبارت جستجو باشد. Featured Snippet: نوعی قطعه محتوا که در بالای صفحات نتایج موتورهای جستجو ظاهر می‌شود و برای ارائه پاسخ مستقیم به درخواست کاربران طراحی شده است. به آن جعبه پاسخ نیز می‌گویند.  فیچر اسنیپت معمولاً شامل خلاصه‌ای از محتوایی است که به درخواست کاربر پاسخ می‌دهد و پیوندی به صفحه منبع. بسته به نوع محتوا و عبارت جستجو، ممکن است شامل عناصر دیگری مانند تصاویر، جداول و لیست نیز باشد.Permalink: یا لینک دائمی، یک لینک ثابت یا URL که به یک صفحه وب یا محتوای خاص در اینترنت هدایت می‌شود و بدون تغییر باقی می‌ماند و به کاربران اجازه می‌دهد حتی پس از مدت‌ها به همان محتوا دسترسی داشته باشند. لینک‌های دائمی برای به اشتراک گذاشتن لینک‌ها به منابع آنلاین مانند پست‌های وبلاگ، مقالات، تصاویر، ویدیوها و سایر محتوای وب استفاده می‌شود. HTTP Status Code: کدهای وضعیتHTTP یک کد سه رقمی که وضعیت درخواست صفحه وب را نشان می‌دهد، مانند کد ۴۰۴ برای “صفحه یافت نشد”، کد ۵۰۰ که نشان‌د‌هنده مشکل از سرور سایت است و کد ۳۰۱ که نشان دهنده انتقال دائمی یک صفحه به آدرس جدید است. Robots.txt File: فایلی متنی که به خزنده‌های موتورهای جستجو دستور می‌دهد که کدام صفحات یا بخش‌هایی از یک وب سایت را کراول و ایندکس کنند و کدام را نادیده بگیرند. Keyword: کلمه یا عبارتی که کاربران برای یافتن صفحات وب مرتبط در گوگل جستجو می‌کنند. Long Tail Keyword: یا کلمه کلیدی دم دراز، عبارت کلیدی که کمتر جستجو شده است، مخاطب خاص را هدف قرار می‌دهد و اغلب رقابت کمتری دارد. (Latent Semantic Indexing)LSI keyword: یا کلمات کلیدی هم معنی، کلمات یا عباراتی هستند که از نظر معنایی با کلمه کلیدی اصلی مرتبط هستند. آنها به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا محتوای یک صفحه سایت را بهتر درک کنند. به طور کلی، این عبارات معمولاً در سئو برای کمک به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو و همچنین بهبود تجربه کاربر و نرخ تبدیل در سایت استفاده می‌شوند. Keyword Difficulty: یا سختی کلمه کلیدی به این اشاره دارد که کسب رتبه برای یک کلمه کلیدی یا عبارت خاص در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) چقدر دشوار است. عواملی مانند اعتبار دامنه، اعتبار صفحه و کیفیت محتوا را در نظر می‌گیرد. Keyword Stuffing: استفاده بیش از حد یا پر کردن یک صفحه سایت با یک کلمه کلیدی یا عبارت، اغلب به صورت غیرطبیعی و هرزنامه. این روش یک تکنیک سئو کلاه سیاه است و می‌تواند منجر به جریمه سایت توسط موتورهای جستجو شود. Keyword Density:یا چگالی کلمه کلیدی درصد دفعاتی که یک کلمه کلیدی یا عبارت در یک صفحه سایت استفاده می‌شود نسبت به تعداد کل کلمات صفحه. قبلاً فاکتور رتبه‌بندی مهمی در سئو بود، اما امروزه اهمیت کمتری دارد و نباید بیش از حد از آن استفاده کرد. Meta Tag: یک المان HTML که اطلاعاتی در مورد یک صفحه سایت مانند عنوان، توضیحات و کلمات کلیدی ارائه می‌دهد. Meta Keyword: یک المان HTML که قبلاً برای ارائه لیستی از کلمات کلیدی برای یک صفحه وب استفاده می‌شد. با این حال، دیگر یک عامل رتبه‌بندی در سئو نیست و اغلب توسط موتورهای جستجو نادیده گرفته می‌شود. Meta Title Tag:یا تگ عنوان یک عنصر HTML که عنوان یک صفحه وب را مشخص می‌کند و با رنگ آبی در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. یک عامل مهم رتبه‌بندی در سئو است که باید حاوی کلمه یا عبارت اصلی باشد. Meta Description: یا توضیحات متا یک خلاصه یا قطعه متنی است که در صفحه نتایج موتور جستجو در زیر عنوان و URL یک صفحه وب ظاهر می‌شود. توضیح مختصری از محتوای یک صفحه وب ارائه می‌کند و به عنوان پیش‌نمایش برای کاربر عمل می‌کند و خلاصه‌ای از آنچه می‌تواند انتظار داشته باشد در آن صفحه پیدا کند، ارائه می‌کند. Heading Tags: یا header Tags تگ‌های HTML که عناوین و زیرعنوان‌ها را معمولاً در یک ساختار سلسله‌مراتبی در یک صفحه وب نشان می‌دهند، آنها برای سازماندهی محتوا و برای موتورهای جستجو و کاربران مهم هستند. Alt Text: یا متن جایگزین، توصیف تصویری است که وقتی تصویر نمایش داده نمی‌شود ظاهر می‌شود. و به عنوان یک عامل رتبه‌بندی در نتایج جستجوی تصویر استفاده می‌شود. Duplicate Content: محتوایی که در چندین صفحه یا وبسایت استفاده می‌شود، اغلب بدون ذکر منبع و می‌تواند منجر به جریمه سایت توسط موتورهای جستجو شود و باید از آن اجتناب کرد. Hidden Content: محتوایی که برای کاربران قابل مشاهده نیست، اما در کد HTML یک صفحه وب قرار داده شده است. اغلب برای دست‌کاری رتبه‌های جستجو استفاده می‌شود و به عنوان یک تاکتیک سئو کلاه سیاه در نظر گرفته می‌شود. Above the Fold: بخشی از یک صفحه وب که بدون اسکرول به پایین برای کاربران قابل مشاهده است. این بخش برای بهینه‌سازی محتوا و دعوت برای اقدام مهم است. Below the Fold: بخشی از یک صفحه وب که بدون اسکرول به پایین برای کاربران قابل مشاهده نیست. این قسمت برای بهینه سازی محتوا مهم است، اما کمتر از قسمت بالای صفحه قابل مشاهده است. Internal Link: لینکی که به صفحه دیگری در همان سایت اشاره می‌کند. لینک‌های داخلی برای کمک به کاربران برای جستجوی در یک  سایت و برای توزیع ارزش لینک در یک سایت مهم هستند. External Link: لینکی که به صفحه‌ای در یک سایت دیگر اشاره می‌کند. و شامل ۲ نوع می‌شود: Backlink یا Inbound Link: لینکی که صفحه سایت شما از یک سایت دیگر دریافت می‌کند. بک‌لینکها یک فاکتور مهم رتبه‌بندی در سئو هستند و باید از روش‌های طبیعی به دست آیند. Outbound Link: لینک‌هایی که از صفحه سایت شما به سایت دیگری داده می‌شود. Referring Domain: دامنه‌ای که به یک صفحه سایت خاص بک‌لینک می‌دهد. این یک معیار مهم برای تعیین کیفیت و ارتباط بک‌لینک‌ها است. Link Farm: یا مزرعه لینک گروهی از سایت‌ها که صرفاً به منظور لینک دادن به یکدیگر برای افزایش رتبه در موتورهای جستجو ایجاد می‌شوند. استفاده از مزارع لینک به عنوان یک تکنیک سئو کلاه سیاه در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند منجر به جریمه توسط موتورهای جستجو شود. Link Exchange: به معنی لینک‌دهی متقابل یا تبادل لینک است، که بین دو سایت انجام می‌شود. معمولا دو وبسایت توافق می‌کنند که به منظور افزایش رتبه در موتورهای جستجو، به یکدیگر لینک دهند. Natural Link: لینکی که به یک سایت به دلیل داشتن محتوای با کیفیت در سایت به طور داوطلبانه توسط سایت دیگری داده شده است. Link Bait: یا طعمه لینک، محتوایی که به طور خاص برای دریافت بک‌لینک ایجاد می‌شود. می‌تواند شامل مواردی مانند اینفوگرافیک، پست‌های وبلاگ یا سایر انواع محتوایی باشد که قابلیت اشتراک‌گذاری بالایی دارند. Broken Link: لینکی در سایت که دیگر کار نمی‌کند و به جای آن یک پیغام ۴۰۴ نمایش داده می‌شود زیرا صفحه‌ای که به آن اشاره می‌کند حذف شده یا URL تغییر کرده است. Crowler Robot Spider: ربات‌هایی که توسط موتورهای جستجو برای اسکن سایت‌ها و جمع‌آوری اطلاعات مربوط به آنها، مانند محتوای هر صفحه و لینک‌های بین صفحات، استفاده می‌شود. این رباتها باتوجه به عادت بروزرسانی شما(روزانه، هفتگی یا ماهانه) به سایت شما سر می‌زنند. Site-Wide Link: لینکی که در هر صفحه از یک وب سایت، مانند پاورقی یا نوار کناری سایت تکرار می‌شود. Page Rank: یا رتبه صفحه الگوریتمی است که توسط موتور جستجوی گوگل برای تعیین اهمیت یک صفحه وب استفاده می‌شود. عواملی مانند تعداد و کیفیت بک‌لینک‌ها، ارتباط صفحات لینک‌دهنده و رتبه صفحات لینک‌دهنده را در نظر می‌گیرد. هر چه یک صفحه لینک‌های بیشتری از سایر صفحات با کیفیت بالا به آن داده شود، رتبه صفحه بالاتر خواهد بود. Site speed: سرعت لود یک وبسایت و پاسخگویی به تعاملات کاربر. سرعت سایت عامل مهمی در تجربه کاربری و رتبه‌بندی موتورهای جستجو است. Private Blog Network)PBN): مجموعه‌ای از سایت‌ها  که متعلق به یک فرد یا شرکت است و برای افزایش رتبه‌بندی یک ‌سایت هدف در موتورهای جستجو استفاده می‌شود. ایده پشت PBN ایجاد شبکه‌ای از سایت‌های معتبر و باکیفیت است که به سایت مورد نظر لینک می‌دهند، و در واقع بخشی از ارزش و اعتبار لینک خود را به سایت هدف منتقل می‌کنند. CDN: شبکه‌ای از سرورها که با ذخیره محتوا در سرورهای سراسر جهان کار می‌کنند، به طوری که وقتی کاربر آن محتوا را درخواست می‌کند، می‌تواند از نزدیکترین سرور به جای سرور اصلی وب سایت تحویل داده شود. این امر بار روی سرور وبسایت را کاهش می‌دهد و می‌تواند عملکرد وب سایت را بهبود بخشد، به ویژه برای کاربرانی که دور از سرور اصلی وب سایت قرار دارند.

سوالات متداول

سئو مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و استراتژی‌هایی است که برای بهینه‌سازی یک سایت به منظور دستیابی به رتبه بالاتر در صفحات نتایج جستجوی گوگل استفاده می‌شود.

سئو یک استراتژی بلندمدت است که برای کسب رتبه در صفحه نتایج جستجوی گوگل نیاز به تلاش و بهینه‌سازی مداوم دارد، در حالی که با تبلیغات کلیکی پولی یا PPC با پرداخت هزینه می‌توان سایت را بصورت فوری در صفحه نتایج جستجو قرارداد.

    ارسال نظر

    دیدگاه خود را بنویسید:
    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    تمامی حقوق محفوظ است.