درس پنجم

اشتراک‌گذاری

کپی رایتینگ (copywriting) چیست؟ معرفی تکنیک‌ها و انواع تبلیغ‌نویسی

کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی

وقتی یک متن تبلیغاتی نه تنها توجه شما را جلب می‌کند بلکه شما را به انجام اقدام خاصی ترغیب می‌کند؛ در واقع از هنر کپی رایتینگ استفاده شده است. با تبلیغ‌نویسی هر واژه، هر جمله یا هر پاراگرافی در متن تبلیغاتی می‌تواند قدرتی به پیام ببخشد، که نه تنها در جلب توجه و ایجاد ارتباط عاطفی با مخاطبان مؤثر است، بلکه در ترویج محصولات و خدمات نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

در ادامه بیشتر در مورد کپی رایتینگ و تکنیک‌های آن صحبت کرده‌ایم.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

کپی رایتینگ(copywriting) چیست؟

کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی فرایند نوشتن محتوای متنی متقاعد کننده و جذاب است که با هدف برانگیختن احساسات خوانندگان و بینندگان برای انجام یک اقدام خاص مانند خرید، ثبت‌نام در خبرنامه، پر کردن فرم تماس یا بازدید از یک وب‌سایت انجام می‌شود.

تبلیغ‌نویسی باتوجه به موضوع و هدف آن شامل انواع مختلفی از نوشتن است، از جمله سرتیتر‌ها، شعارهای تبلیغاتی، توضیحات محصول، بازاریابی ایمیلی، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و موارد دیگر. کپی‌رایتینگ مناسب معمولاً واضح، مختصر و جذاب است و اغلب از تکنیک‌های متقاعدکننده‌ای مانند داستان‌گویی و جذابیت‌های احساسی برای ارتباط با خواننده و ایجاد انگیزه در آنها برای اقدام استفاده می‌کند.

اهمیت کپی رایتینگ در کسب و کارهای اینترنتی

کپی رایتینگ بخش ضروری هر کمپین بازاریابی یا تبلیغاتی است، زیرا به طور مستقیم بر نحوه درک و تعامل مردم با یک برند یا محصول تأثیر می‌گذارد. برخی از دلایل اصلی مهم بودن کپی رایتینگ شامل موارد زیر است:

توجه را جلب می‌کند: کپی رایتینگ مؤثر توجه خواننده را جلب می‌کند و او را به خواندن بیشتر ترغیب می‌کند.

تبدیل‌ها را افزایش می‌دهد: کپی‌نویسی خوب این قدرت را دارد که با تشویق خوانندگان به انجام یک اقدام خاص، مانند خرید یا ثبت نام برای یک سرویس، تبدیل‌ها را افزایش دهد. این کار را با برجسته کردن مزایای محصول یا خدمات شما و ارائه فراخوان برای اقدام انجام می‌دهد.

کسب و کار شما را متمایز می‌کند: کپی رایتینگ قوی می‌تواند با ایجاد یک صدا و لحن منحصر به فرد، برند شما را از رقبا متمایز کند؛ و به شما کمک کند در یک بازار شلوغ متمایز شوید و مشتریانی وفادار بسازید که از ارزش‌های برند شما قدردانی می‌کنند.

انواع کپی رایتینگ

کپی رایتینگ را می‌توان در طیف گسترده‌ای از قالب‌ها، از جمله محتوای وب‌سایت، پست‌های وبلاگ، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، کمپین‌های بازاریابی ایمیلی، محتواهای تبلیغاتی (چاپ و دیجیتال)، توضیحات محصول و موارد دیگر بکار برد.

در اصل، کپی رایتینگ برای بازاریابی و ارتباطات در دنیای تجارت امروز بسیار مهم است، زیرا نقش اساسی در انتقال پیام‌ها و ایجاد تبدیل ایفا می‌کند. کپی رایتینگ می‌تواند به روش‌های مختلفی استفاده شود، از جمله:

کپی رایتینگ شبکه‌های اجتماعی

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی برای جلب توجه مخاطبان در فضای دیجیتال شلوغ و پر سر و صدا نیاز به کپی‌نویسی مؤثر دارند. از آن برای ایجاد زیرنویس‌ها، پست‌ها و تبلیغات جذاب استفاده می‌شود که باعث ایجاد آگاهی از برند و ایجاد تعامل می‌شود.

باتوجه به نوع شبکه اجتماعی نوشتن کپی رایتینگ تغییر می‌کند، به عنوان مثال برای نوشتن متن تبلیغاتی در یوتیوب باید از اسکریپت‌های ویدیویی استفاده کرد، در حالیکه  ایکس(توییتر سابق) نیاز به متن‌های کوتاه دارد.

کپی رایتینگ سئو

کپی‌رایتینگ سئو بر ایجاد محتوای بهینه‌سازی شده برای موتورهای جستجو متمرکز است، از جمله کلمات کلیدی، توضیحات متا و سایر عناصری که به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو کمک می‌کنند.

کپی‌ رایتینگ با پاسخ مستقیم

کپی رایتینگ با پاسخ مستقیم(Direct Response)شکلی از نوشتن متقاعد کننده است که در بازاریابی و تبلیغات با هدف اصلی ترغیب خواننده یا بیننده به اقدام فوری استفاده می شود؛ این اقدام معمولاً شامل خرید، ثبت‌نام در خبرنامه، درخواست اطلاعات بیشتر، یا هر پاسخ خاص دیگری است که بتوان آن را اندازه گیری و ردیابی کرد.

انواع کپی رایتینگ مستقیم شامل صفحات فروش، کمپین‌های ایمیل، صفحات فرود، متن تبلیغاتی، تبلیغات اینستاگرامی، رپورتاژ آگهی و غیره است.

کپی‌نویسی کسب‌ و کار به کسب‌ و کار(B2B)

شرکت‌های B2B مانند گوگل و IBM کسب و کارهایی هستند که محصول یا خدمات خود را به سایر شرکت‌ها میفروشند، به همین دلیل کپی‌رایترهای B2B محتوایی را ایجاد می‌کنند که سایر کسب و کارها را هدف قرار می‌دهد و به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا محصولات و خدمات را برای سایر کسب و کارها بازاریابی کنند. اگرچه افراد نیز ممکن است محصول یا خدمات را خریداری کنند، اما تمرکز اصلی بر آنها نیست.

نوشتن برای شرکت‌های B2B بسیار متفاوت از نوشتن برای مصرف‌کنندگان نهایی است. محتواهایی که برای این شرکت‌ها نوشته می‌شود شامل مقالات سفید، مطالعات موردی، بیانیه‌های مطبوعاتی، کتاب‌های الکترونیکی، یک پست وبلاگ و غیره است که اغلب لحن‌ رسمی و حرفه‌ای دارند.

کپی‌ رایتینگ کسب‌ و کار به مصرف‌کننده(B2C)

کپی‌ رایتینگ B2C که مربوط به کسب و کارهای(Business to Consumer) مانند استارباکس و آمازون است بیشتر در صفحات فروش آنلاین برای ترغیب مصرف‌کنندگان به خرید، رزرو نسخه نمایشی یا ثبت‌نام برای یک سرویس پولی استفاده می‌شود.

کپی رایتینگ B2C مجموعه ای از ویژگی های منحصر به فرد مانند لحن و سبک و دوستانه‌ای دارد. تبلیغ نویسی B2C به گونه‌ای نوشته شده‌اند که به نظر می‌رسد با دوستی صحبت می‌کنید که سال‌هاست می‌شناسید. هنگام نوشتن چنین متن‌هایی اغلب از طنز و کنایه استفاده می‌شود.

یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد کپی رایتینگ B2C این است که برای برانگیختن احساساتی مانند هیجان و نوستالژی نوشته شده‌اند.  از این نوع کپی رایتینگ می‌توانید در صفحات سایت خود استفاده کنید تا مصرف‌کنندگان را به سمت پایین قیف فروش خود هدایت کنید.

کپی رایتینگ خلاق

کپی رایتینگ خلاق هنر و علم نوشتن کلماتی است که مفهومی را به یک محصول یا خدمات به روشی جالب اضافه می‌کند. این سبک از کپی‌ رایتینگ می‌تواند خنده‌دار یا جدی باشد، اما وجه مشترک همه سبک‌های کپی‌ رایتینگ خلاق این است که به ذهن مخاطب نفوذ می‌کنند. شعارهای تبلیغاتی شرکت‌های بزرگ مانند برند نایکی (Just Do It) و شرکت اپل (Think Different) نمونه‌ای از کپی رایتینگ خلاقانه است.

کپی‌ رایتینگ فنی

تبلیغ نویسی فنی شامل نوشتن محتوای فنی، مانند کتابچه‌های راهنمای کاربر، مشخصات محصول و مستندات فنی است که نیاز به سطح بالایی از دانش فنی و توانایی توضیح موضوعات پیچیده به زبان ساده دارد.

کپی رایتینگ UX

کپی‌ رایتینگ UX(تجربه کاربری)یک شکل تخصصی از کپی‌رایتینگ است که بر ایجاد محتوای متنی واضح، مختصر و کاربرپسند در محصولات و رابط‌های دیجیتال  مانند اپلیکیشن‌ها یا نرم افزارها تمرکز دارد. هدف اصلی آن بهبود تجربه کلی کاربر با ارائه متن مفید، آموزنده و مرتبط به کاربران است که آنها را از طریق یک پلتفرم یا برنامه دیجیتال راهنمایی می‌کند.

نمونه‌هایی از تبلیغ نویسی UX می‌تواند شامل برچسب‌های دکمه‌ها، پیام‌های خطا، درخواست‌های ورود، دستورالعمل‌های ورود و هر متن دیگری باشد که کاربران هنگام تعامل در فضای دیجیتال با آن مواجه می‌شوند. این نوع کپی رایتینگ به کاربران کمک می‌کند تا اقدامات را به طور موثر انجام دهند، سردرگمی را کاهش دهد و به تجربه کاربری مثبت کمک می‌کند.

کپی رایتینگ روابط عمومی

روابط عمومی، همانطور که از نام آن مشخص است، شامل تأثیرگذاری بر نحوه درک عمومی مردم، مشتریان، کارمندان، سرمایه گذاران و سهامداران مرتبط از برند شما است؛ درک آنها از برند شما اغلب با آنچه در رسانه‌ها درباره شما می‌شنوند، چه خوب و چه بد، تعیین می‌شود.

به عنوان یک صاحب کسب و کار، وظیفه شما این است که مطمئن شوید که مردم حقیقت را در مورد کسب و کار شما می‌دانند و تحت تأثیر اخبار نادرست و تبلیغات منفی قرار نمی‌گیرند. اینجا جایی است که کپی رایترهای روابط عمومی می توانند برای کسب و کار شما معجزه کنند.

هدف تبلیغ نویسی روابط عمومی ایجاد و انتشار داستان‌ها و پیام‌های برند محور است که کسب‌وکار شما را در فضای مثبت قرار می‌دهد؛ این می‌تواند به شکل بیانیه‌های مطبوعاتی، اخبار، پست‌های وبلاگ و حتی ویدئو باشد.

کپی‌ رایتینگ ایمیل

این نوع تبلیغ نویسی، بازاریابی ایمیلی را به یکی از قدرتمندترین کانال‌های بازاریابی دیجیتال تبدیل می‌کند. کپی رایتینگ ایمیل بهتر است برای افرادی که آدرس‌های ایمیل خود را از طریق خبرنامه یا فرم ثبت‌نام به شما داده‌اند استفاده کنید.

تسلط بر هنر نوشتن محتوای ایمیل موثر و تیترهای جذاب، کلید موفقیت در نوشتن ایمیل است. این به این دلیل است که هدر ایمیل شما همان چیزی است که افراد قبل از اینکه تصمیم بگیرند ایمیل های شما را باز کنند یا نه، ابتدا می‌بینند. شخصی‌سازی متن ایمیل، اجتناب از اصطلاحات فنی و کوتاه نگه‌داشتن آنها به شما کمک می‌کند در نوشتن ایمیل موفق شوید.

موارد استفاده از کپی رایتینگ چیست؟

کاربرد کپی رایتینگ(copywriting)

کپی رایتینگ می‌تواند نقش بسیار مهمی در موفقیت تبلیغات و بازاریابی داشته باشد، زیرا محتواهای جذاب و مؤثر می‌توانند به ترغیب مخاطبان به اقدام و تبدیل آن‌ها به مشتریان وفادار و در نهایت افزایش فروش و درآمد کمک کنند.

این مهارت به ایجاد متن‌ها و محتواهایی که مخاطبان را به عمل خاصی مانند خرید یا اقدام دیگر ترغیب می‌کنند، می‌پردازد. کپی رایتینگ دارای کاربردهای متنوعی در عرصه‌های مختلف است. در زیر به برخی از کاربردهای اصلی آن اشاره کرده‌ایم.

تبلیغات: کپی رایتینگ در تولید متن‌ها و شعارهای تبلیغاتی برای رسانه‌های چاپی، تلویزیون، رادیو، تبلیغات آنلاین و شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این متن‌ها باید جذاب و مؤثر باشند تا مخاطبان را به اقدام دلخواه ترغیب کنند.

محتوای وب: کپی رایتینگ در نوشتن مقالات، وبلاگ‌ها، صفحات وب، و محتوای آموزشی آنلاین استفاده می‌شود. این محتواها باید علاوه بر پاسخ‌دهی به سؤالات و نیازهای مخاطبان، به بهبود سئو (سئو) و افزایش ترافیک وب‌سایت‌ها کمک کنند.

نامه‌نگاری تجاری: کپی رایتینگ در نوشتن نامه‌های تجاری، پیشنهادات تجاری، ایمیل‌های تجاری، و دیگر ارتباطات تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع متون باید محتوای مناسب و متناسب با هدف تجاری و مخاطبان باشند.

متون تبلیغاتی محصولات و خدمات: در نوشتن متون تبلیغاتی برای محصولات و خدمات، کپی رایترها سعی دارند ویژگی‌ها، مزایا، و نکات منحصر به فرد محصول یا خدمت را به طور جذاب و قابل فهمی ارائه کنند.

متون رسانه‌های اجتماعی: در شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام، کپی رایتینگ برای ایجاد توضیحات و پست‌های جذاب و تبلیغی استفاده می‌شود.

تفاوت بازاریابی محتوا، محتوانویسی و کپی رایتینگ

کپی رایتینگ و محتوانویسی دو نوع مجزا از نوشتن هستند که برای اهداف بازاریابی متفاوتی را استفاده می‌شوند.

کپی رایتینگ
کپی رایتینگ فرآیند ایجاد محتوای تبلیغاتی است که برای متقاعد کردن یک مخاطب خاص برای انجام یک اقدام خاص مانند خرید یک محصول، ثبت‌نام برای یک سرویس یا کلیک کردن بر روی یک لینک طراحی شده است. کپی رایتینگ معمولاً بر ایجاد سرنخ، تبدیل یا فروش محصول یا خدمات متمرکز است،
کوتاه و دقیق است و تمرکز زیادی بر مزایای محصول یا خدمات ارائه شده دارد. 

محتوانویسی
محتوا نویسی فرآیند ایجاد مطالب جهت اطلاع‌رسانی، سرگرمی یا آموزش مخاطب در مورد یک موضوع خاص است؛ که هدف آن جلب توجه خواننده و ارائه ارزش است. نوشتن محتوا اغلب طولانی‌تر و عمیق‌تر از کپی رایتینگ است و ممکن است شامل عناصری مانند داستان‌سرایی، طنز یا حکایات شخصی باشد. نمونه‌هایی از محتوانویسی شامل پست‌های وبلاگ، مقالات، کاغذهای سفید و کتاب‌های الکترونیکی است.

بازاریابی محتوایی(content marketing)
بازاریابی محتوایی یک استراتژی گسترده‌تر بازاریابی است که شامل ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و آموزنده برای جذب مخاطبان هدف می‌شود. هدف اصلی بازاریابی محتوا ایجاد آگاهی از برند، ایجاد اعتبار، آموزش، سرگرمی و اعتمادسازی بین مخاطبان است؛ که منجر به وفاداری به برند و تعامل مکرر شود. 

کپی رایتر(Copywriter)کیست؟

کپی رایتر فردی که در ایجاد محتوای نوشتاری تبلیغاتی تخصص دارد. این افراد با کمک مهارت‌های نویسندگی خود کلمات و واژه‌ها را طوری استفاده می‌کنند که با مخاطب هدف ارتباط برقرار کرده و آنها را به انجام کاری سوق دهد.

کپی رایترها سبک و لحن نوشتاری خود را متناسب با برند، محصول یا خدماتی که تبلیغ می‌کنند، تطبیق می‌دهند. آنها ترجیحات و ویژگی‌های جمعیت شناختی مخاطبان هدف را در نظر می‌گیرند تا محتوا را مرتبط‌تر و جذاب‌تر کنند.

کپی رایترها اغلب از نزدیک با مشتریان و تیم‌های بازاریابی، کار می‌کنند تا نوشته‌های خود را با استراتژی کلی بازاریابی و برندسازی هماهنگ کنند. کپی رایترها می‌توانند به عنوان فریلنسر، دورکار برای آژانس‌ها یا شرکت‌های بازاریابی، یا به عنوان بخشی از تیم‌های خلاق در آژانس‌های تبلیغاتی کار کنند.

تکنیک‌های کپی رایتینگ

 چند تکنیک کپی رایتینگ وجود دارد که می‌توانید برای ایجاد متن تبلیغاتی موثرتر از آنها استفاده کنید:

مخاطب خود را بشناسید

اولین کاری که باید انجام دهید این است که مخاطب خود را درک کنید. برای چه کسی می‌نویسی؟ نیازها و خواسته‌های آنها چیست؟ نقاط درد آنها کدامند؟ هر چه مخاطبان خود را بهتر درک کنید، نوشتن متن تبلیغاتی که مناسب برای آنها باشد آسان‌تر خواهد بود.

از تیترهای جذاب استفاده کنید

طبق نظر جان کیپلز(John Caples) یکی از کپی رایترهای معروف، تیتر یکی از مهمترین بخش‌های یک متن تبلیغاتی است. زیرا طبق برخی تحقیقات از هر ۱۰ نفر ۸ نفر فقط تیتر را می‌خوانند.

مردم تمایل دارند صفحات و بخش‌های یک متن را برای یافتن اطلاعات کلیدی اسکن کنند. تیتر به دلیل فونت متفاوت و حروف بزرگ بلافاصله توجه آنها را به خود جلب می کند. بنابراین بهتر است از کلمات قدرتمند و محرک‌های احساسی استفاده کنید تا تیترهای جذاب‌تر شوند.

بر مزایا تمرکز کنید، نه ویژگی‌ها

به جای اینکه فقط ویژگی‌های محصول یا خدمات خود را فهرست کنید، توضیح دهید که چگونه نیاز  و مشکلات مشتری را برطرف می‌کند.

از عبارات ساده و واضح استفاده کنید

به روشی واضح و مختصر بنویسید. از به کار بردن جملات یا اصطلاحات پیچیده‌ای که ممکن است مخاطبان شما متوجه آن نشوند، خودداری کنید.

از یک فراخوان برای اقدام استفاده کنید

هر متن تبلیغاتی باید شامل یک دعوت به اقدام (CTA) باشد. CTA باید واضح و مختصر باشد و دقیقاً به مخاطبانتان بگوید که می‌خواهید چه اقدامی انجام دهند. از افعال عمل‌گرا مانند «خرید»، «اشتراک» یا «ثبت‌نام» استفاده کنید تا CTA خود را متقاعدکننده‌تر کنید.

نمونه‌های کپی رایتینگ

همهٔ ما هر روز متن تبلیغاتی را در صفحات فرود وب‌سایت، صندوق ورودی ایمیل، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و موارد دیگر مشاهده می‌کنیم. اما کپی‌رایتینگ نه تنها در مورد کلمات است، بلکه در مورد ایجاد احساسات و تجربه در مخاطب است.

اگر می‌خواهید یک کپی‌رایتر موفق باشید، باید در مورد کپی‌رایتینگ‌های موفق مطالعه کنید تا بتوانید از بهترین نمونه‌ها ایده بگیرید. در ادامه چند نمونه از کپی رایتینگ‌های موثر عنوان شده است.

 کپی رایتینگ برند BMW

کپی رایتینگ برند BMW

این تصویر یک تبلیغ توییتری با موضوع هالووین است که BMW منتشر کرده است. یک مرسدس بنز را نشان می‌دهد که لباس بی‌ام‌و به تن می‌کند، با عنوان «اکنون هر ماشینی می‌تواند لباس ابر قهرمان مورد علاقه‌اش را بپوشد».

این تبلیغ باعث می‌شود که ب‌ام‌و  بهتر از مرسدس بنز به نظر برسد. این توییت به دلیل سبک طنز و شوخ طبعی آن باعث شد هزاران لایک، کامنت و ریتوییت دریافت کند.

کپی رایتینگ برند لورآل

کپی رایتینگ برند L'Oreal

برند آرایشی L’Oreal Paris با آژانس تبلیغاتی McCann، یک کمپین چاپی با هدف تاکید بر برابری جنسیتی در محل کار، با عنوان «این تبلیغ برای مردان است. زنان بیشتری را در نقش‌های رهبری استخدام کنید. همه ما ارزشش را داریم.» راه‌اندازی کرد.

کپی رایتینگ برند نایک

کپی رایتینگ برند نایک

برند ورزشی و کفش نایک در سی‌امین سالگرد برند خود با تبلیغی که نمای نزدیک از کالین کپرنیک و مدافع سابق فوتبال آمریکایی را به نمایش گذاشت و موضع خود را در مورد موضوع تبعیض نژادی که این بازیکن به آن اعتراض کرده بود، مشخص کرد.

برند نایک با متن تبلیغاتی، “به چیزی باور داشته باشید. حتی اگر به معنای قربانی کردن همه چیز باشد.”  توانست ارزش سهام خود در بازار را ۶ میلیارد دلار افزایش دهد.

سوالات متداول

کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی به معنی نوشتن محتوای متنی  جذاب که به منظور برانگیختن احساسات خوانندگان و بینندگان برای انجام یک اقدام خاص مانند خرید یا بازدید از یک وب‌سایت انجام می‌شود.


کپی رایتینگ نوشتن متن تبلیغاتی است و هدف آن ترغیب خواننده به اقدامی مانند خرید است. معمولاً کوتاه و مختصر است و تمرکز زیادی بر مزایای محصول یا خدمات ارائه شده دارد. 

محتوا نویسی نوشتن مطالب آموزنده است که هدف آن جلب توجه خواننده از طریق اطلاع رسانی، سرگرمی یا آموزش در مورد یک موضوع خاص و ارائه ارزش است. محتوا نویسی  طولانی‌تر و عمیق‌تر از کپی رایتینگ است.

    ارسال نظر

    دیدگاه خود را بنویسید:
    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    تمامی حقوق محفوظ است.