درس اول

اشتراک گذاری

دیجیتال مارکتینگ چیست؟انواع دیجیتال مارکتینگ و ابزارهای کاربردی آن کدامند؟

دیجیتال مارکتینگ چیست

 روزانه افراد زیادی به فضای آنلاین وارد و در این فضا فعالیت می‌کنند و هر کسب‌وکاری، بزرگ یا کوچک، برای رشد و رقابت با رقبا نیاز به فعالیت در این فضا دارد. ممکن است افراد زیادی آنلاین باشند،که می‌توانند مشتریان بالقوه شما باشند از طرفی کسب‌وکارهای زیادی هم هستند که بصورت آنلاین فعالیت می‌کنند.

برای موفقیت در این فضای شلوغ مخاطب هدف شما باید بداند آیا شما در این فضا حضور دارید، چگونه می‌توانید به آنها کمک کنید و چه چیزی شما را از رقبا متمایز می‌کند. اینجاست که مفهوم دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال اهمیت پیدا می‌کند.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

مفهوم تجارت الکترونیک

تجارت الکترونیک اصطلاحی است که به خرید و فروش کالا و خدمات آنلاین اشاره دارد. اکثر خریدهای تجارت الکترونیک در یکی از چهار دسته زیر قرار می‌گیرند: محصولات فیزیکی، مانند کتاب یا کالاهای خانگی؛ محصولات دیجیتال، مانند دوره‌های آنلاین؛ خدمات، مانند خدمات آژانس‌های مسافرتی یا مشاوره‌های پزشکی؛ و نرم افزار، مانند برنامه‌های ویرایش عکس.

در حالیکه دیجیتال مارکتینگ به مجموعه‌ای از تاکتیک‌های کوتاه‌مدت اشاره دارد که یک کسب‌وکار می‌تواند برای دستیابی به مشتریان بالقوه خود از آن استفاده کند. 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

از آنجا که هدف از بازاریابی برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه در مکان و زمان مناسب است، بازاریابی دیجیتال نیز شامل برخی از اصول مشابه بازاریابی سنتی است و اغلب به عنوان روشی جدید برای کسب‌وکارها برای ارتباط با مشتریان و درک رفتار آنها در نظر گرفته می‌شود.
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین مجموعه اقداماتی است برای دستیابی به مخاطبان هدف آنلاین از طریق کانال‌های دیجیتال با هدف تبدیل آنها به مشتری. بازاریابی دیجیتال در واقع عمل فروش محصولات و خدمات از طریق کانال‌هایی مانند رسانه‌های اجتماعی، سئو، ایمیل و غیره است.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی درونگرا و بازاریابی برونگرا

دیجیتال مارکتینگ:

دیجیتال مارکتینگ را می‌توان به عنوان جزئی از بازاریابی درونگرا در نظر گرفت. دیجیتال مارکتینگ در واقع بیشتر شبیه جعبه ابزاری است که شامل تمام ابزارهای بازاریابی است که کسب‌وکارها می‌توانند برای افزایش شناخت برند، افزایش ترافیک بیشتر و دیده شدن در فضای آنلاین استفاده کنند.

بازاریابی درونگرا (Inbound Maketing): 

روشی است که از تاکتیک‌های بازاریابی دیجیتال برای جذب، تعامل و رضایت مشتریان آنلاین استفاده می‌کند. برخلاف بازاریابی دیجیتال، بازاریابی درونگرا یک استراتژی بازاریابی مشخص و تعریف شده است که دارای مراحل دقیق و بهترین شیوه‌ها است.

استراتژی بازاریابی درونگرا از بسیاری از تاکتیک‌های بازاریابی دیجیتال مانند وبلاگ نویسی و سئو استفاده می‌کند، و با تولید محتوای مرتبط و مبتنی بر پرسونای مخاطب هدف به افزایش سرنخ‌ها و ترافیک وبسایت شما کمک می‌کند. 

بازاریابی برونگرا (OutboundMarketing):

بازاریابی برون‌گرا یک روش سنتی بازاریابی است که شامل فعالیت‌هایی مانند برگزاری نمایشگاه‌های تجاری، سمینار، تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردها و تماس سرد است. این روش پرهزینه است و بازگشت سرمایه آن  بسیار کمتر از بازاریابی درونگرا است.

مزایا و معایب دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال چیزی فراتر از اجرای تبلیغات برای افزایش فروش است تیم‌های دیجیتال مارکتینگ با شناخت مشتریان خود می‌توانند به مخاطبان هدف خود در یک بازار آنلاین شلوغ دست یابند و در طول زمان ارتباط با مشتری را تقویت کنند. برخی از مزیت‌های بازاریابی دیجیتال نسبت به بازاریابی سنتی شامل موارد زیر است:

  •  امکان متمرکز کردن اقدامات بازاریابی برای فروش محصول و خدمات به مشتریان احتمالی و دستیابی به مخاطب هدف با دقت بیشتر
  •  مقرون به صرفه‌تر بودن نسبت به روش‌های بازاریابی سنتی
  • ساده شدن امکان رقابت با برندهای بزرگتر
  • سازگار بودن با فناوری‌های جدید
  •  قابلیت اندازه گیری روش‌های دیجیتال مارکتینگ
  •  آسان‌تر بودن تطبیق و تغییر استراتژی بازاریابی دیجیتال
  •  امکان جذب افراد بیشتر در کانال‌های بازاریابی دیجیتال نسبت به کانال‌های بازاریابی سنتی مانند روزنامه، رادیو یا تلویزیون

معایب دیجیتال مارکتینگ:

برخی چالش‌های دیجیتال مارکتینگ که کسب‌وکارها با آن مواجه هستند شامل موارد زیر است:

  • کسب‌وکارهایی که از چند کانال در استراتژی بازاریابی خود استفاده می‌کنند نیاز به افزایش حجم تولید محتوا دارند، بنابراین حتی اگر ایجاد محتوای دیجیتال آسان‌تر باشد، به طور کلی محتوای بسیار بیشتری باید تولید شود.
  •  علاوه بر نیاز به تولید محتوا با حجم بالا در این فضا کیفیت محتوا نیز بسیار مهم است. محتوا باید متمایز باشد تا بر آگاهی مشتری تأثیر مثبت بگذارد و رفتار آنها را تغییر دهد.
  • اگر کسب‌وکاری  فعالیت در چند کانال را دنبال کند، هزینه بازاریابی در همه کانال‌ها به سرعت افزایش می‌یابد. 
  • فضای دیجیتال یک فضای شلوغ است و هر روز شلوغ تر می شود. برای بازاریابان سخت‌تر است که با تبلیغات خود برجسته شوند، حتی زمانی که مخاطبان مناسب را هدف قرار می‌دهند.

دیجیتال مارکتینگ در کسب‌وکارهای B2B و B2C

بازاریابی دیجیتال می تواند برای هر کسب‌وکاری در هر صنعتی قابل اجرا باشد. با این حال، این به این معنی نیست که همه مشاغل باید یک استراتژی بازاریابی دیجیتال را به یک روش اجرا کنند. با توجه به نوع کسب‌وکار خود می‌توانید از استراتژی‌های زیر برای کسب‌وکار خود استفاده کنید:

بازاریابی دیجیتال B2B

اگر کسب‌وکار شما (B2B) است، تلاش‌های بازاریابی دیجیتال شما احتمالاً حول محور تولید لید(سرنخ) آنلاین متمرکز می‌شود، و نقش استراتژی بازاریابی شما جذب و تبدیل لیدها برای فروشندگان شما از طریق سایت و کانال‌های دیجیتالی است. فراتر از وبسایت خود، بهتر است تلاش‌های خود را بر روی کانال‌های متمرکز بر کسب‌وکار مانند LinkedIn قرار دهید. 

بازاریابی دیجیتال B2C

اگر شرکت شما (B2C) است، بسته به قیمت محصولات شما، احتمالاً هدف تلاش‌های دیجیتال مارکتینگ شما جذب افراد به سایت و تبدیل آنها به مشتری بدون نیاز به صحبت با آنها است.  به همین دلیل، احتمالاً بیشتر بر روی ایجاد یک سفر سریع خریدار تمرکز می‌کنید، از لحظه ورود شخصی به وب‌سایت شما تا لحظه خرید.

 گاهی بهتر است از دعوت به اقدام قوی‌تری (CTA) استفاده کنید. برای شرکت‌های B2C، کانال‌هایی مانند اینستاگرام اغلب می‌تواند ارزشمندتر از پلتفرم‌های متمرکز بر کسب‌وکار مانند لینکدین باشد.

انواع کانال‌های دیجیتال مارکتینگ

کانال دیجیتال هر روش یا پلتفرمی ارتباطی است که یک کسب‌وکار می‌تواند از آن برای دستیابی به مشتریان احتمالی خود به صورت آنلاین استفاده کند. در ادامه رایج‌ترین روش‌هایی که کسب‌وکارها می‌توانند برای تقویت تلاش‌های بازاریابی خود در پیش بگیرند، عنوان شده است. و البته برخی از برندها ممکن است از چندین کانال در فعالیت‌های بازاریابی خود استفاده کنند.
کانال‌های دیجیتال مارکتینگ

۱. جستجو پولی یا تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)

در این روش از تبلیغات به ازای هر کلیک از شما مبلغی کسر می‌شود. دیجیتال مارکترها می‌توانند کمپین‌های PPC را در موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ یا در رسانه‌های اجتماعی مانند لینکدین، توییتر، پینترست یا فیس بوک فعال کنند و تبلیغات خود را به افرادی که در جستجوی عبارات مرتبط با محصولات یا خدمات هستند، نشان دهند.

در این کمپین‌ها می‌توانید کاربران را بر اساس ویژگی‌های جمعیتی (مانند سن یا جنسیت) تقسیم‌بندی کنید یا حتی علایق یا مکان خاص آنها را هدف قرار دهید. محبوب‌ترین پلتفرم‌های تبلیغات کلیکی Google Ads و Facebook Ads هستند.

۲.بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

بهینه سازی موتور جستجو یا سئو فرآیند بهینه سازی محتوا و  تنظیمات فنی وب سایت شما است، سئو روشی است که منجر به افزایش رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل و در نتیجه افزایش ترافیک ارگانیک سایت برای مجموعه خاصی از کلمات کلیدی می‌شود.

ترافیک ارگانیک که از طریق بهینه‌سازی موتور جستجو به وجود می‌آید، تأثیر زیادی بر رتبه‌ سایت شما دارد. استراتژی‌های قوی سئو در کمپین‌های بازاریابی دیجیتال بسیار تأثیرگذار هستند، زیرا دیده شدن اولین قدم برای یک رابطه پایدار با مشتری است.

۳.بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا دستیابی به مشتریان بالقوه با استفاده از محتوا است. این روش جنبه تبلیغاتی ندارد، بلکه در خدمت آموزش به مخاطبانی است که به دنبال کسب اطلاعات هستند.

زمانیکه محتوای مورد نیاز مخاطبان در یک سایت منتشر می‌شود و بعد از طریق رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، سئو یا حتی کمپین‌های PPC تبلیغ می‌شود، مخاطبان شما را به عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد در نظر می‌گیرند. ابزارهای بازاریابی محتوا شامل وبلاگ‌ها، کتاب‌های الکترونیکی، دوره‌های آنلاین، اینفوگرافیک‌ها، پادکست‌ها و وبینارها هستند.

۴.بازاریابی رسانه‌های اجتماعی

در این روش کسب‌وکارها با اشتراک‌گذاری محتوای مورد نیاز مخاطبان خود و برقراری ارتباط و تعامل با آنها در رسانه‌های اجتماعی، مخاطبان را به برند خود جذب می‌کنند و آنها را به اشتراک گذاری محتوا ترغیب می‌کنند. هدف اصلی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی،افزایش آگاهی از برند و ایجاد اعتماد  است.

هر چه تلاش بیشتری برای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی انجام دهید، می‌توانید از آن برای به دست آوردن سرنخ یا حتی به عنوان یک کانال فروش مستقیم استفاده کنید. پست‌های تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی و اینفلوئنسر مارکتینگ دو نمونه از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی هستند.

۵.بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی همچنان یکی از موثرترین کانال‌های بازاریابی دیجیتال است. بسیاری از مردم بازاریابی ایمیلی را با پیام‌های ایمیل اسپم اشتباه می‌گیرند، اما این چیزی نیست که بازاریابی ایمیلی به آن مربوط شود. این نوع بازاریابی به کسب‌وکارها این فرصت را می‌دهد که با مشتریان بالقوه و هر کسی که به برند آنها علاقمند است در ارتباط باشند.

بسیاری از بازاریابان دیجیتال از سایر کانال‌های بازاریابی دیجیتال برای اضافه کردن سرنخ‌ها به لیست ایمیل‌های خود استفاده می‌کنند و سپس از طریق بازاریابی ایمیلی تلاش می‌کنند تا این سرنخ‌ها را به مشتری تبدیل کنند.

۶.بازاریابی ویدیویی

چندین پلتفرم بازاریابی ویدیویی از جمله یوتیوب، ویدیوهای فیس بوک، اینستاگرام و حتی TikTok برای اجرای کمپین بازاریابی ویدیویی وجود دارد. یوتیوب یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های اشتراک ویدیو است. بسیاری از کاربران قبل از تصمیم گیری برای خرید، برای یادگیری چیزی، خواندن نظر یا برای سرگرمی، از YouTube استفاده می‌کنند.

شرکت‌ها با ادغام ویدیو با کمک اصول سئو، بازاریابی محتوا، و کمپین‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی گسترده‌تر، بیشترین موفقیت را در ویدیو کسب می‌کنند. باتوجه به فیلتر بودن یوتیوب برای بازاریابی ویدیویی می‌توانید از پلتفرم‌هایی مانند آپارات یا نماشا استفاده کنید.

۷.همکاری در فروش یا بازاریابی مشارکتی

در این روش کسب‌وکارهای آنلاین به ازای معرفی هر مشتری یا لید که افراد از طریق تبلیغ در سایت یا صفحه کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهند درصدی از فروش را  به آنها پرداخت می‌کنند. برخی از شرکت‌ها مانند دیجیکالا و افیلیو از این روش استفاده می‌کنند. 

۸.بازاریابی موبایلی

استفاده از دستگاه‌های تلفن همراه بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره است و بازاریابی در تلفن همراه بسیار اهمیت دارد. بازاریابی پیامکی و بازاریابی درون‌ اپلیکیشن همگی گزینه‌هایی برای دسترسی به مشتریان از طریق تلفن همراه هستند.

شرکت‌ها از پیامک و تبلیغات درون اپلیکیشن برای ارسال اطلاعات در مورد آخرین تبلیغات خود یا ارائه پیشنهادهایی به مشتریان مشتاق استفاده می‌کنند.

ابزارهای کاربردی دیجیتال مارکتینگ

شما به عنوان صاحب یک کسب‌وکار و یا به عنوان یک دیجیتال مارکتر برای فعالیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ و هدایت مقاصد بازاریابی خود در فضای دیجیتال نیاز به ابزارها و پلتفرم‌هایی دارید، که بعضی از آنها بصورت رایگان قابل استفاده هستند و بعضی از آنها نیاز به خرید اشتراک و پرداخت هزینه دارند برخی از این ابزارهای کاربردی شامل موارد زیر است:

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ

شروع استراتژی دیجیتال مارکتینگ با این موضوع است که چرا می‌خواهید آن را انجام دهید، چه کاری می‌خواهید انجام دهید، چگونه آن را انجام می‌دهید، انتظار دارید چه اتفاقی بیفتد، و چه زمانی و چگونه اندازه گیری کنید.

استراتژی که به خوبی طراحی شده است، آگاهی، اعتماد و وفاداری را در مشتریان ایجاد می‌کند و به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا در فضای آنلاین رشد کنند. طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ شامل مراحل زیر است:

مراحل طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ

۱.تعیین اهداف

هنگامی که برای اولین بار فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال را شروع می‌کنید، بسیار مهم است که با شناسایی و تعریف اهداف خود شروع کنید، زیرا باتوجه به آن اهداف، استراتژی بازاریابی دیجیتال شما متفاوت خواهد بود. چنانچه هدف شما افزایش آگاهی از برند است، ممکن است بخواهید توجه بیشتری به دستیابی به مخاطبان جدید از طریق رسانه‌های اجتماعی داشته باشید.

از طرف دیگر، شاید بخواهید فروش یک محصول خاص را افزایش دهید،که بهتر است  بر سئو و بهینه سازی محتوا تمرکز کنید تا خریداران بالقوه را در وهله اول در سایت خود جذب کنید. علاوه بر این، اگر هدف شما فروش است، ممکن است کمپین‌های PPC را برای هدایت ترافیک از طریق تبلیغات پولی امتحان کنید.

۲. شناسایی مخاطب هدف

 پس از مشخص شدن هدف کسب و کار خود از اجرای بازاریابی دیجیتال بهتر است اقدام به شناسایی مخاطب هدف کنید و براساس آن پرسونای مشتری را طراحی کنید. شما باید با ایجاد پرسونای مشتری اهداف و چالش‌های مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید. توجه داشته باشید، مخاطبان هدف شما ممکن است بسته به کانال یا اهدافی که برای یک محصول یا کمپین خاص دارید متفاوت باشد.

 ۳.انتخاب کانال‌های دیجیتال

سومین مرحله پس از طراحی پرسونای مخاطب انتخاب کانال‌های دیجیتال مورد نظر برای اجرای کمپین‌های بازاریابی است. با توجه به پرسونای خریدار می‌توانید کانال‌های دیجیتال را برای تعامل و جذب مخاطب هدف خود انتخاب کنید.

به عنوان مثال، بیشتر مخاطبان اینستاگرام افراد جوان‌تر هستند و میم‌های خنده‌دار و ویدیوهای کوتاه را ترجیح می‌دهند، اما مخاطبان لینکدین افراد حرفه‌ای با رده سنی بالاتری هستند که به دنبال توصیه‌های کاربردی بیشتری هستند. براساس پرسونای خریدار شما باید محتوای خود را برای جذب مخاطبان هدف متفاوت تغییر دهید.

۴. تعیین بودجه برای هر کانال دیجیتال

 در این مرحله بودجه‌ای که تعیین می‌کنید به نوع کانال‌های انتخابی شما بستگی دارد. اگر از تکنیک‌هایی مانند سئو، رسانه‌های اجتماعی و تولید محتوا برای سایت خود استفاده می‌کنید، به بودجه کمتری نیاز دارید. در حالیکه برای استفاده از تکنیک‌های مانند تبلیغات آنلاین و خرید لیست‌های ایمیل، بدون شک بودجه بیشتری نیاز دارید.

۵. ایجاد تعادل بین استراتژی‌های دیجیتال کمپین‌های پولی و رایگان 

یک استراتژی بازاریابی دیجیتال نیاز به اجرای کمپین‌های پولی و رایگان دارد تا مؤثر باشد. به عنوان مثال، اگر برای شناسایی نیازهای مخاطبان خود برای ساختن پرسونای خریدار جامع وقت صرف کنید، و بر ایجاد محتوای با کیفیت برای جذب و تبدیل مخاطبان تمرکز کنید، احتمالاً در شش ماه اول با وجود حداقل تبلیغات، به نتایج خوبی دست می‌یابید.

با این حال، اگر تبلیغات پولی بخشی از استراتژی دیجیتال شما باشد، ممکن است سریعتر به نتایج مورد نظر دست یابید. هنگامی که شک دارید، هر دو روش را امتحان کنید، و روند خود را تکرار کنید تا بدانید کدام کانال (پولی یا رایگان) بهترین عملکرد را برای برند شما دارد.

۶. تحقیق در مورد کلمات کلیدی 

بازاریابی دیجیتال تماماً در مورد دستیابی به مخاطبان هدف از طریق محتوای شخصی سازی شده است، که بدون تحقیق مؤثر کلمات کلیدی امکان پذیر نیست. انجام تحقیق کلمات کلیدی برای بهینه سازی محتوای شما برای سئو و اطمینان از اینکه مردم می‌توانند کسب‌وکار شما را از طریق موتورهای جستجو پیدا کنند بسیار مهم است.

علاوه بر این، تحقیق کلمات کلیدی رسانه‌های اجتماعی می‌تواند برای بازاریابی محصولات یا خدمات شما در رسانه‌های اجتماعی مختلف نیز مفید باشد.

۷. تولید محتوای مناسب

پس از مشخص کردن کانال‌های بازاریابی و بودجه اختصاصی آن، وقت آن است که برای کانال‌ها، محتوا تولید کنید. این محتوا می‌تواند پست‌های شبکه‌های اجتماعی، پست‌های وبلاگ، تبلیغات PPC، خبرنامه‌های ایمیلی و غیره باشد.

نوع محتوایی که تولید می‌کنید به نیازهای مخاطبان شما در مراحل مختلف سفر خریدار بستگی دارد. محتوای آنلاین شما باید به آنها کمک کند تا به اهداف خود برسند و بر چالش‌های خود غلبه کنند. نوع محتوایی که بهتر است در هر مرحله از سفر خریدار از آنها استفاده کنید شامل موارد زیر است:

سفر خریدار

. مرحله آگاهی

 پست‌های وبلاگ: برای افزایش ترافیک ارگانیک زمانی که از اصول سئو و استراتژی کلمات کلیدی به درستی استفاده کرده باشید مناسب است.

 اینفوگرافیک: این نوع محتواهای بصری قابلیت اشتراک‌گذاری بالایی دارند، با اشتراک گذاری این نوع محتوا توسط افراد، شانس شما را برای جذب مخاطب از طریق رسانه‌های اجتماعی افزایش می‌یابد.

ویدیوهای کوتاه : ویدیوهای کوتاه نیز مانند اینفوگرافیک توسط افراد زیادی به اشتراک گذاشته می‌شوند و به آگاهی مخاطب از برند شما کمک می‌کنند.

. مرحله توجه و ملاحظه

 کتاب‌های الکترونیکی: ایجاد این نوع محتوا برای تولید سرنخ بسیار مناسب است زیرا عموماً جامع‌تر از پست وبلاگ یا اینفوگرافیک هستند و احتمال بیشتری وجود دارد که افراد اطلاعات تماس خود را برای دریافت آن در اختیار شما قرار دهند.

 گزارش‌های تحقیقاتی: این  نوع محتوا ارزش بالایی دارد  و برای تولید سرنخ مناسب است. گزارش‌های تحقیقاتی و داده‌های جدید مربوط به صنعت شما نیز می‌توانند برای مرحله آگاهی مفید باشند، زیرا اغلب توسط رسانه‌ها یا مطبوعات صنعتی انتخاب می‌شوند.

 وبینارها: وبینارها شکلی تعاملی‌تر از محتوای ویدیویی هستند و محتوای جامع‌تری نسبت به یک پست وبلاگ یا ویدیوی کوتاه ارائه می‌دهند.

. مرحله تصمیم گیری

 مطالعات موردی: وجود مطالعات موردی دقیق در سایت شما می‌تواند شکل موثری از محتوا برای کسانی باشد که آماده تصمیم گیری خرید هستند و کمک می‌کند تا بر تصمیم آنها تأثیر مثبتی داشته باشید.

 گواهینامه‌ها: ارائه گواهینامه و مجوزها کمک می‌کند تا افراد اعتماد بیشتری به برند شما داشته باشند و سریعتر اقدام به تصمیم‌گیری برای خرید محصول کنند.

توجه داشته باشید که هر محتوایی که تولید می‌کنید باید برای مخاطبانتان جذاب باشد زیرا هدف تولید و بازاریابی محتوا افزایش آگاهی از برند و بهبود تولید لید یا سرنخ است.

۸.آنالیز و بررسی مجدد استراتژی 

 آخرین مرحله برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موثر در بلندمدت، اقدام براساس تجزیه و تحلیل داده‌ها است. به عنوان مثال، شاید بعد از چند ماه متوجه شوید که مخاطبان شما دیگر به ویدیوهای شما در آپارات علاقه ندارند اما محتوایی را که در اینستاگرام تولید می‌کنید دوست دارند. مطمئنا، این اتفاق نشانه‌ای است که مخاطبان شما کانالی متفاوت را  ترجیح می‌دهند و  فرصتی برای بررسی مجدد استراتژی  شما می‌باشد. 

سوالات متداول

دیجیتال مارکتینگ تمام فعالیت‌های بازاریابی است که در فضای دیجیتال و بصورت آنلاین از طریق کانال‌های دیجیتالی مانند رسانه‌های اجتماعی یا موتورهای جستجو انجام می‌شود.
کاربرد بازاریابی دیجیتال در کسب‌وکارها دستیابی به مخاطبان هدف و مشتریان بالقوه از طریق کانال‌های دیجیتال با هدف افزایش آگاهی از برند، تبدیل مخاطبان هدف به مشتری و ایجاد وفاداری و اعتماد در آنها است.

بازاریابی سنتی بازاریابی است که آنلاین انجام نمی‌شود، در این روش بازاریابان از طریق رسانه‌های چاپی، تلویزیون، رادیو، پست، تماس‌های تلفنی یا بیلبوردها به مشتریان بالقوه دسترسی پیدا می‌کنند.
بازاریابی دیجیتال بازاریابی است که منحصراً آنلاین است. بازاریابان دیجیتال بر مشتریان بالقوه‌ای تمرکز می‌کنند که با محتوای آنلاین از جمله ایمیل، ویدئو، وبلاگ‌ها یا رسانه‌های اجتماعی درگیر هستند.

رایجترین کانال‌های دیجیتال مارکتینگ شامل بازاریابی محتوا، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، سئو، بازاریابی ایمیلی، همکاری در فروش(افیلیت مارکتینگ)، بازاریابی ویدیویی، بازاریابی موبایلی و تبلیغات کلیکی(PPC) است.

ابزارهای رایگانی که در دیجیتال مارکتینگ می‌توان از آنها استفاده کرد شامل موارد زیر است:

Google Analytics

Google Search console

Google Keyword Planner

    تمامی حقوق محفوظ است.